Eelco Bosch van Rosenthal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Eelco Bosch van Rosenthal
Eelco Bosch van Rosenthal (2017)
Achtergrondinformatie
Naam Eelco Alexander Bosch ridder van Rosenthal
Geboren 22 juni 1976
Geboorteplaats Bunschoten
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Eelco Alexander Bosch ridder van Rosenthal (Bunschoten, 22 juni 1976) is een Nederlandse televisiejournalist. Hij was leerling aan het Praedinius Gymnasium en studeerde amerikanistiek in Groningen. Hij werkt als verslaggever en presentator bij Nieuwsuur en schrijft geregeld voor diverse media.

Vanaf de zomer van 2007 werkte hij in Washington als correspondent voor de NOS. Hij was daar de opvolger van Wouter Kurpershoek. De presidentsverkiezingen in november 2012 waren zijn laatste klus in de VS, daarna werd hij verslaggever in Nederland en nam Wouter Zwart zijn plaats in de VS in. Samen met Waldemar Torenstra presenteerde hij in 2014 de tv-serie Het Koninkrijk.

Vanaf de zomer van 2016 werkt hij bij Nieuwsuur en in het najaar van 2016, in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016, was de door Bosch van Rosenthal gepresenteerde achtdelige reisdocumentaireserie Droomland Amerika bij de VPRO op NPO 2 te zien. Vier jaar later, in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020, maakte hij de vierdelige serie De slag om Texas voor de NTR.

Hij is een telg uit een ridderlijke tak van het geslacht Van Rosenthal.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]