Eerste persoon (computerspellen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De shooter Red Orchestra: Ostfront 41-45 maakt gebruik van een eerste persoons perspectief

In computerspellen duidt de term eerste persoon (beter bekend in het Engels als first-person) op het perspectief dat de speler in het spel heeft. Het eerste persoons gezichtsveld hoeft niet direct op het perspectief vanuit een persoon te slaan, zo is het perspectief vanuit bijvoorbeeld een helikopter of auto soms ook in de eerste persoon. Het bekendste genre dat het eerste persoons gezichtsveld gebruikt is de first-person shooter.

Spelmechanieken[bewerken]

De speler in spellen in de eerste persoon kijken meestal vanuit de ogen van een karakter in een spel. Voornamelijk zijn dan enkel de armen en handen van het karakter te zien, mogelijk met de toevoeging van bijvoorbeeld een wapen in first-person shooters of een stuur in racespellen.

Singleplayerspellen met een eerste persoons gezichtveld hoeven de animaties van de speler niet uitgebreid te simuleren omdat dit toch niet zichtbaar zal zijn voor de speler. Tevens hoeft er door de ontwikkelaar geen automatische camerabeweging geïmplementeerd zoals dat in spellen in een derde persoons gezichtsveld nodig is.

Zie ook[bewerken]