Elbe-Seitenkanal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Elbe-Seitenkanaal bij de sluis van Uelzen
De spaarsluis van Uelzen
De spaarbekkens van de sluis te Uelzen
De scheepslift te Scharnebeck op het Elbe-Seitenkanaal

Het Elbe-Seitenkanal (ESK) is een kanaal in Duitsland, dat de Elbe bij Artlenburg verbindt met het Mittellandkanal bij Edesbüttel even ten westen van Wolfsburg. Het werd gebouwd als alternatieve route voor de scheepvaart op de Elbe, die onderhevig is aan sterk schommelende waterstanden. Bovendien mochten de schepen die destijds vanuit Hamburg het Mittellandkanaal wilden bereiken niet langer door de DDR varen.

Het kanaal is 115 km lang en de bouw duurde acht jaar. Het hoogteverschil van 61 meter tussen de Elbe en het hoogste punt wordt overwonnen door een scheepslift te Scharnebeck en een zogenaamde spaarsluis te Uelzen, die respectievelijk 38 en 23 meter niveauverschil overwinnen. Bij het gebruik van de spaarsluis wordt het geloosde water voor ongeveer 60% opgevangen in spaarbekkens naast de sluis, zodat het bij de volgende versassing hergebruikt kan worden om de sluiskolk deels te vullen. Momenteel wordt te Uelzen een tweede grotere sluis gebouwd waarvan de opening voorzien is in 2006.

Het kanaal bevindt zich op vele plaatsen boven het omringende grondniveau, en wordt daarom door middel van kanaalbruggen over wegen, spoorlijnen en rivieren gevoerd. Bij de monding in de Elbe te Artlenburg is een keersluis gebouwd die het kanaal moet vrijwaren van overstroming bij hoogwater op de Elbe.

Reeds een maand na de opening van het kanaal op 15 juni 1976 deed zich een zware catastrofe voor. Bij een dambreuk liep een groot stuk van het kanaal leeg met zware overstromingen tot gevolg. De bres in de dam raakte pas gedicht nadat men een binnenschip voor de opening wist aan te meren.