Elektra Natchios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Elektra
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning Daredevil #168 (januari 1981)
Bedenker(s) Frank Miller
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) Elektra Natchios
Bekende aliassen Erynys (kwaadaardige zelf)
Familie Hugo Kostas Natchios (vader, overleden), Christina Natchios (moeder, overleden), Orestez Natchios (broer)
Lid (geweest) van S.H.I.E.L.D., HYDRA, de Hand
Superkrachten Meester in exotische vechtsporten (zoals stealth) en ervaren in het gebruik van messen en steekwapens.

Elektra Natchios is een fictieve superschurk en antiheld uit de comics van Marvel Comics. Ze werd bedacht door Frank Miller, en verscheen voor het eerst in Daredevil #168 (januari 1981).

Elektra is een ninja en een huurmoordenaar, die vooral vecht met twee sai als haar standaard wapens. Ze is de geliefde van de superheld Daredevil, maar haar brute werkwijze en levensstijl dreven de twee uit elkaar. Ze is een van Frank Millers meest geliefde creaties.

Biografie[bewerken]

Familie en jonge jaren[bewerken]

Elektra werd geboren op een vreemd Grieks eiland in de Egeïsche Zee, als de dochter van Hugo Kostas Natchios en diens vrouw Christina Natchios.

Er bestaan twee tegenstrijdige verhalen over de geschiedenis van haar familie. In Elektra: Root of Evil #1-4 (maart - juni, 1995), werd verteld dat haar vader diplomaat was. Hij en zijn vrouw groeiden echter uit elkaar. Toen Christina in verwachting was van Elektra, was Hugo er zelfs van overtuigd dat hij niet de vader was van dit kind. Hij maakte zijn zoon Orestez wijs dat zijn moeder hun familie te schande had gemaakt. Orestez huurde daarom in het geheim een paar huurmoordenaars in die Christine neerschoten. Geschrokken van het feit dat zijn vader ook bijna omkwam hierdoor, rende Orestez weg van huis. Daardoor werd Hugo Elektra’s enige familie. Toen een test in het ziekenhuis bewees dat Hugo wel degelijk Elektra’s vader was, voedde Hugo Elektra op. Op haar negende werd Elektra het doelwit van een groep ontvoerders, maar werd gered door haar broer die in zijn jaren van afwezigheid training in vechtsporten had ondergaan. Hij overtuigde zijn vader om Elektra ook zelfverdediginglessen te laten nemen. Hugo huurde een persoonlijke sensei voor haar in, die Elektra de kunst van vechten leerde.

Een heel ander verhaal werd verteld in Elektra (Vol. 1) #18 (mei 1998). Dit verhaal werd verteld aan Wolverine door een zekere "Stavros". Stavros had Hugo en Christina ontmoet gedurende de Tweede Wereldoorlog tijdens de bezetting van Griekenland door nazi-Duitsland. Stavos was leider van een kleine verzetsbeweging. Hugo was leider van een grotere overkoepelende beweging, waar Christina ook lid van was. Ze trouwde met Hugo na de oorlog. Christina kwam om tijdens de Griekse Burgeroorlog toen de doctorkliniek waar ze verbleef werd aangevallen. Hugo was op dat moment in Athene voor “overheidszaken” en Stavros lette op Christina. Net voor Christina’s dood werd Elektra geboren.

Naast deze twee versies over de dood van Elektra’s moeder is er ook onenigheid over Elektra’s relatie met haar vader. Zo zijn er verhalen die suggereren dat Elektra vroeger door haar vader is misbruikt, terwijl andere juist vermelden dat dit valse herinneringen zijn.

Ontmoeting met Daredevil[bewerken]

Hugo Natchios werd uiteindelijk als Griekse ambassadeur naar de Verenigde Staten gestuurd. Elektra belandde hier op de Columbia Universiteit en ontmoette daar Matt Murdock, die als snel haar vriend werd. Een jaar later werden Elektra en haar vader ontvoerd door terroristen. Matt ondernam een reddingsactie. Tijdens het gevecht gooide Elektra een van haar ontvoerders uit het raam. De politie buiten nam echter aan dat de terroristen hun gijzelaars naar buiten wierpen, en opende het vuur. Hierbij kwam Elektra’s vader om.

Door haar vaders dood stopte Elektra met haar studie en richtte zich weer op de vechtkunst. Stick, een lid van de organisatie de Chaste, probeerde haar zelf te trainen, maar Elektra koos uiteindelijk partij voor de Hand. Hier werd ze opgeleid tot een huurmoordenaar. Jaren later verliet ze de Hand en ging voor zichzelf werken. Ze ontmoette Matt weer, die inmiddels de superheld Daredevil was geworden. Ze ontdekte al snel zijn dubbele identiteit. Hoewel de twee vaak samenwerkten, kwamen ze ook geregeld in conflict met elkaar.

Huurmoordenaar[bewerken]

Elektra werd al snel de hoofd huurmoordenaar van New Yorks primaire criminele meesterbrein, de Kingpin, die haar de opdracht gaf Matt Mordocks partner Franklin "Foggy" Nelson te doden. Elektra weigerde dit echter. Ze werd gedood door Bullseye in een gevecht om te bepalen wie Kingpins hoofdhuurmoordenaar mocht worden. Later (in Daredevil #190), stalen leden van de Hand haar lichaam in de hoop haar weer tot leven te brengen. Daredevil, met de hulp van Stone, kwam tussenbeide en Stone nam Elektra mee.

Jaren later stuurde Stick haar om Wolverine te helpen die op dat moment mentaal en fysiek was veranderd in een beest. Ze wist hem weer bij zinnen te brengen en naar zijn normale vorm te laten terugkeren. Elektra werkte een tijdje aan de kant van de helden bij de organisatie S.H.I.E.L.D..

Daredevil en de Kingpin[bewerken]

Recentelijk dook Elektra weer op om Daredevil te helpen met zijn strijd tegen Kingpin, die in ruil voor zijn vrijlating de FBI bewijzen gaf dat Daredevil en Matt Murdock een en dezelfde zijn. Het werd onthuld dat toen Elektra nog voor Kingpin werkte, zij al die informatie voor hem had verzameld. Juist om die reden wilde ze Matt nu helpen. Daarnaast onthulde Black Widow dat Elektra nu leider was van de Hand. Toen Daredevil werd neergeschoten, liet Elektra hem genezen door de Hand. Daarna verdwenen zij en de Hand na een kort gevecht met de FBI en Luke Cage.

Ultimate Marvel[bewerken]

In het Ultimate Marvel universum is Elektra Natchios is een student aan de Columbia Universitei, die aanleg heeft voor vechtsporten en een grote fan is van Bruce Lee. Haar moeder stierf in deze realiteit aan borstkanker toen Elektra 6 was.

In deze realiteit is ze in het begin een aardige en onschuldige tiener. Ze geeft echter zeer veel om degene die haar dierbaar zijn. Zoveel zelfs, dat ze over lijken gaat om ze te beschermen. Dit maakt dat ze een van de dodelijkste huurmoordenaars wordt.

Solo series[bewerken]

Elektra heeft een aantal eigen stripseries gekregen:

 • Elektra Saga (1983) #1-4
 • Elektra: Assassin (1986) #1-8
 • Elektra Lives Again (1990) #1
 • Elektra: Root of Evil (1995) #1-4
 • Elektra Megazine (1996) #1-2
 • Elektra (1996 series) #1-19
 • Elektra (2001 series) #1-35 (Marvel Knights)
 • Wolverine & Elektra: The Redeemer (2002) #1-3
 • Ultimate Daredevil and Elektra (2002) #1-4
 • Elektra: Glimpse & Echo (2002) #1-4
 • Elektra: The Hand (2004) #1-5
 • Ultimate Elektra (2004) #1-5

Films[bewerken]

Elektra komt voor in 2 films.

 • In de Daredevil film uit 2003 wordt Elektra gespeeld door Jennifer Garner. Hierin is ze Daredevils vriendin.
 • In de Elektra film uit 2005, een spin-off van Daredevil, wordt onthuld dat na haar dood, Elektra werd meegenomen door een oude man genaamd Stick.
 • Er zijn geruchten over een vervolg op Elektra of Daredevil. Als er een Elektra vervolg komt, zal Rob Bowman waarschijnlijk de regisseur zijn.

Biografie in de Films[bewerken]

Dit is de Biografie van Elektra in de films Daredevil film en Elektra film bij elkaar.

Elektra haar moeder is vermoord door Kirigi van The Hand toen ze nog klein was. Haar vader leert haar vechten en verdedigen vanaf haar vijfde jaar.

Toen ze wat ouder was ontmoet ze Matt Murdock (Daredevil), en ze krijgen een relatie maar Elektra weet niet dat hij Daredevil is. Haar vader wordt in opdracht van Kingpin vermoord door Bullseye, en ze geeft Daredevil de schuld hiervan. Ze traint zichzelf in karate en het gebruik van Sais. Daarna confronteert ze Daredevil, maar wanneer ze zijn ware identiteit ontdekt houd ze zich in. Ze ontdekt niet veel later dat Bullseye de dader is en gaat met hem het gevecht aan. Bullseye blijkt echter te sterk voor haar. Ze sterft uiteindelijk in Daredevils armen.

Na haar dood wordt Elektra meegenomen door een oude man genaamd Stick. Hij bracht haar weer tot leven en gaf haar verdere gevechtstraining. Hij leerde haar ook de “Way of Kymogury”, de gave om tijd, de toekomst, leven en dood te beheersen. Hierna wordt ze een huurmoordenaar, en vecht onder andere tegen de Hand. Ze wordt naar een eiland gestuurd om daar haar buren te vermoorden. Ze doet het echter niet en wordt bevriend met de buren. Ze worden achtervolgt door de Hand, die bestaat uit Kingku, Tattoo, Stone, Typhoid en Kirigi. Na vele gevechten vermoord ze de Hand en gaat weer alleen verder. Ook wordt in de film onthuld dat Elektra een mysterieuze gave bezit genaamd Kimagure, die haar in staat stelt in de toekomst te kunnen kijken.

Vermoorde Mutanten:

 • Stone
 • Tattoo
 • Typhoid
 • Kirigi

Zelf vermoord door:

 • Bullseye (daarna weer tot leven gewekt door Stick)

Elektra in andere media[bewerken]

Videospellen[bewerken]

Externe links[bewerken]