Ello Mobile

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ello Mobile is een mobile virtual network operator (MVNO), een mobieletelefonieprovider die gebruikmaakt van het BASE-netwerk.

Ello Mobile is een initiatief van Serge Van de Zande, Onno Hesselink en Luc Robijns, partners van het marketingbedrijf LUON uit Mechelen, die hun socialemarketingambities wilden invullen. Het bedrijf werd in 2006 opgericht als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (bvba) en is vanaf 13 juni van dat jaar actief op de Belgische markt.

De firma werkt volgens een eenvoudig web-based businessmodel en maakt dus geen gebruik van winkels of verkooppunten. Ello Mobile biedt mobiele telefonie en mobiel internet aan met een herlaadkaart (prepaid), een factuur (postpaid) en een fleet-abonnement voor bedrijven en organisaties.

De provider richt zich naar mobieletelefonieklanten met een sociale betrokkenheid. Het is de bedoeling de gehele winst van Ello Mobile over te maken aan sociale en non-profitprojecten. Deze projecten worden geselecteerd door Ello Mobile zelf en door een deskundige jury, aangeduid door de Koning Boudewijnstichting. De klanten hebben daarna de gelegenheid om te bepalen naar welke projecten de winst wordt afgedragen.

In 2016 waren er 11 projecten geselecteerd voor Ello Mobile-klanten:

- Ontwikkelingssamenwerking in Guinee-Bissau, Senegal en op de Filipijnen,

- Natuurbescherming aan de Limburgse Maas, regenwoud in Sumatra, het Malebo-gebied in Congo en voor 600ha. bos en heide in Averbode i.s.m Natuurpunt,

- Projecten rond scholing voor Palestijnse vluchtelingenkinderen in Libanon,

- Eerstelijns medische verzorging van dak- en thuislozen in Brussel i.s.m. Dokters van de Wereld,

- Mobile School voor Zuid-Amerikaanse straatkinderen,

- Ondersteuning van families en kinderen in Congo i.s.m. SOS Kinderdorpen en zieke en geïsoleerde kinderen in België.

Eind 2014 was er door Ello Mobile ruim 720.000 euro uitgekeerd aan deze doelen, in november 2016 werd de grens van 1 miljoen euro overschreden.

In december 2016 werd aangekondigd dat het Britse bedrijf Artilium Ello Mobile overneemt.[1][2] Het bedrijf belooft dat het de komende drie jaar (jaarlijks) 50.000€ zal schenken aan het goede doel.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]