Elsepaß

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elsepaß
Buurtschap in Duitsland Vlag van Duitsland
Elsepaß (Noordrijn-Westfalen)
Elsepaß
Situering
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen Noordrijn-Westfalen
Gemeente Emmerik
Coördinaten 51° 51′ NB, 6° 14′ OL
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

Elsepaß is een buurtschap van de Duitse stad Emmerik, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Elsepaß ligt juist ten noorden van de stad Emmerik ingeklemd tussen de Emmerikse bebouwing en de rijksgrens met Nederland. Aan Nederlandse zijde ligt de plaats 's-Heerenberg. Oostelijk van Elsepaß ligt het Emmerikse ortsteil Klein-Netterden en de buurtschap Speelberg en ten westen liggen de stadsdelen Borghees en Hüthum.

Elsepaß is gelegen ten westen van de 's-Heerenberger Straße (Bundesstraße 220) en wordt noordelijk doorsneden door de A3 (Arnhem-Oberhausen).

Het is een dunbevolkt gebied met een boslaan, enkele boerderijen aan natuurlijk glooiende essen en een soort woonerf met circa vijftig woningen. De sloot Elsepassgraben verloopt grotendeels parallel aan de Elsepaßweg en komt bij 's-Heerenberg uit in de grensbeek Die Wild. Het laatste gedeelte van de Elsepaßweg ligt direct aan de Elsepassgraben. De weg eindigt aan de autobaan bij enkele woningen. De sloot kruist de autobaan door middel van een duiker. Fietsers en wandelaars kunnen Stokkum bereiken over een klein viaduct bij de Linthorst.

Ook in 's-Heerenberg vindt men een 'Elsepasweg', deze weg verloopt aan de rijksgrens tussen het Grenskanaal en het bedrijventerrein 't Goor - de Immenhorst.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]