Emilie Autumn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Emilie Autumn
Emilie Autumn, Nachtleben 2007
Emilie Autumn, Nachtleben 2007
Algemene informatie
Geboren 22 september 1979
Land USA
Werk
Jaren actief 2003-heden
Genre(s) elektronische muziek, cabaret, klassiek
Zangstem Alt
Label(s) Traitor Records (2003—heden)
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Emilie Autumn Fritzges (Malibu, Californië, 22 september 1979) is een Amerikaans zangeres en violiste. Ze woont tegenwoordig in Chicago, en staat bekend om haar theatrale optredens.

Toen Autumn vier jaar oud was, vroeg ze haar ouders om een viool en kreeg deze ook. Op haar veertiende ging ze naar een prestigieuze muziekschool in de VS: De Indiana University School voor muziek in Bloomington, Indiana, maar na twee jaar werd ze een schoolverlater na een schandaal.

Toen ze terug in Los Angeles kwam dacht Autumn steeds aan de Barok en Victoriaanse tijden, hiermee begon ze ook muziek te maken. Maar ook haar interesse in gothic, industrial, rock en metal begon te groeien. Ze was in deze tijd ondergebracht bij een platenmaatschappij maar verbrak het contract omdat er te veel artistieke macht was. Ze bracht in haar eentje het album uit: On A Day. Een album vol met Barok en Victoriaanse muziek, voornamelijk klassiek, maar ook haar eigen muziekstukken komen erin voor. Autumn begon aan haar stem te werken en verhuisde naar Chicago om haar eigen platenmaatschappij te starten genaamd Traitor Records.

In 2003 bracht ze haar andere album uit genaamd Enchant. Dit album stond vol met sprookjes zoals Repelsteeltje en Juliet, waarbij ze voornamelijk haar alternatieve kant liet zien. Na Enchant werd ze aangesproken door Courtney Love. Love bracht Autumn naar Frankrijk om te werken aan Loves nieuwe album: America's Sweetheart. Daarna ging Autumn mee op een tour met Love samen met de band The Chelsea, waarop ze samen met Love te gast was in The Tonight Show en The Late Show with David Letterman. Toen de tour van Love op een halt werd gezet werd Autumn aangesproken door Billy Corgan. Autumn heeft meegewerkt aan zijn album DIA waarop haar vioolspel te horen is en haar achtergrondvocals.

Autumn kon eindelijk weer aan haar eigen album werken in september 2005. Op dit album komt veel grof taalgebruik voor. Ze begon aan opnemen in Chicago, Madvillian Studios. Haar nieuwe werk wordt omschreven als duister en agressiever dan ooit, doordat het Industrial genre is toegevoegd en een grommende stem. Dit album heet Opheliac. In het eind van 2005 maakte Autumn een back-up band, die bestaat uit Lady Joo Hee - een celliste en nog een vocalist. Op 18 augustus 2006 kondigde Autumn aan dat haar Opheliac album zou gaan worden herdrukt in de vorm van Opheliac Deluxe Edition waarop make-up tips worden gegeven, evenals poëzie, video's en foto's.
Daarna heeft ze haar mini extended-play Liar/Dead is the new alive uitgebracht.

Externe link[bewerken]