Emily VanCamp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Emily Irene VanCamp
Emily Irene VanCamp
Emily Irene VanCamp
Algemene informatie
Volledige naam Emily Irene VanCamp
Geboren 12 mei 1986
Port Perry, Ontario
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Emily Irene VanCamp (Port Perry, Ontario, 12 mei 1986) is een Canadese actrice, onder meer bekend uit de serie Everwood en de film The Ring 2. Ze speelde ook in Brothers and Sisters. Momenteel speelt ze de hoofdrol in de Amerikaanse televisieserie Revenge.

Emily begon op haar derde levensjaar met dansen. Toen ze 12 was, werd ze toegelaten op L'École Superieure de Danse de Québec, het officiële trainingsprogramma van Les Grands Ballet Canadiens. Door haar zus (Katie) kwam ze in aanraking met acteren. Haar zus mocht in een film spelen en daar ontdekte Emily haar passie voor acteren.

Op dertienjarige maakte Emily haar acteerdebuut, als Jacqueline Kennedy Onassis in de televisieminiserie Jackie O: A Life Story'. Ook speelde ze toen de rol van Peggy Gregory in de serie Are You Afraid of the dark?.

Naarmate ze ouder werd, was Emily in steeds meer series te bewonderen, zoals Glory Days, Lost and Delirious, All Souls en Everwood. Ook speelde VanCamp in verscheidene films zoals The Ring 2, A Different Loyalty en The House on Turk Street, waarin ze de tegenspeelster was van Samuel L. Jackson.

Emily is een groot ijshockeyfan en dan met name voor de Montreal Canadiens.

Filmografie[bewerken]

Externe links[bewerken]