Emma Heesters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Emma Heesters
Emma Heesters
Algemene informatie
Volledige naam Emma Heesters
Geboren 8 januari 1996
Geboorteplaats 's-Gravenpolder
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2017-heden
Genre(s) Popmuziek
Beroep Zangeres
Act(s) The Streamers
Verwante artiesten Rolf Sanchez, Kris Kross Amsterdam, Tino Martin
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Emma Heesters ('s-Gravenpolder, 8 januari 1996) is een Nederlandse zangeres, voornamelijk bekend geworden door de op haar eigen YouTube-kanaal geplaatste covers.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2004 deed Heesters mee aan het Kinderen voor Kinderen Festival als inzending van de provincie Zeeland[1] met het nummer 100 kleine feestjes. Naast het maken van covers voor haar eigen YouTube-kanaal heeft Heesters een platencontract[2] en stond ze in 2019 in het voorprogramma van de band Boyce Avenue.[3]

Eind augustus 2019 nam Heesters deel aan het Nederlandse televisieprogramma Beste Zangers. In dit programma zong ze (onder andere) Pa Olvidarte met Rolf Sanchez, dit nummer bereikte de 2e plaats in de Nederlandse Top 40 en de Single Top 100. Op 19 september 2020 was Heesters te zien als deelnemer in het televisieprogramma Ik hou van Holland en op 21 november deed ze mee aan Het Jachtseizoen van StukTV.

In 2021 werd Heesters tweede in het televisieprogramma The Masked Singer; ze zat in het pak van de Spaanse krokodil. Heesters is sinds december 2021 onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten gaven. Nadat de coronaregels in grote lijnen los werden gelaten, kondigde de formatie ook concerten met publiek aan. Heesters was tijdens de vierde editie als gastartiest te zien maar sloot zich vanaf de vijfde editie aan als vast bandlid. In november 2022 was Heesters gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA.

Op haar YouTube-kanaal zingt Emma Heesters behalve Engelstalige hits ook hits uit India en Indonesië. Ze vertaalt deze hits uit de oorspronkelijke talen, zoals Hindi of Bahasa, naar het Engels, en zingt soms ook stukjes in de oorspronkelijke taal. Deze covers werden miljoenen keren bekeken en sindsdien heeft Heesters veel fans in India en Indonesië. In 2022 gaf Heesters voor het eerst een optreden in India, op het Sunburn festival in Goa.[4][5]

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Heesters had een relatie met voetballer Wesley Hoedt. Ze maakte op 8 maart 2023 via Instagram bekend dat deze relatie over is.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Discografie van Emma Heesters voor het artikel over de discografie van Emma Heesters

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]