Everon Jackson Hooi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Everon Jackson Hooi
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam Everon Jackson Michael Werner Hooi
Geboren 30 mei 1982
Werk
Jaren actief 2002-heden
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Everon Jackson Michael Werner Hooi (Curaçao, 30 mei 1982) is een Nederlands acteur van Antilliaanse afkomst. Hij is voornamelijk bekend door zijn rol als Bing Mauricius in Goede tijden, slechte tijden, maar geniet ook bekendheid vanwege zijn rol als Ciro Pieterszoon in de RTL-serie De Erfenis.

Biografie[bewerken]

Hooi werd geboren op het eiland Curaçao, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder en hij kwamen te wonen in Dordrecht. Na afronding van de mavo in het jaar 1999, besloot Hooi de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan volgen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens zijn studie was de acteur ook veel bezig met zijn grote passie acteren. Hierdoor liep hij wat vertraging op. In het voorjaar van 2003 werd Hooi gecast voor de rol van Ciro Pieterszoon in de dramaserie De Erfenis. De opnames voor de serie vonden plaats in de zomer van 2003. Hooi heeft met veel plezier aan de serie gewerkt, omdat hij hiervoor mocht terugkeren naar zijn geboortegrond Curaçao. De dramaserie was een doorslaand succes in het voorjaar van 2004 en er waren vergevorderde plannen voor een tweede seizoen.

In het najaar van 2004 werd Hooi gecast voor de rol van Bing Mauricius in de dagelijkse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Sinds januari 2005 is de acteur in de serie te zien. Lange tijd was het personage Bing Mauricius het enige allochtone personage in de serie. Naast zijn acteerwerk zet hij zich ook in voor het goede doel. Sinds 1997 is hij als vrijwilliger werkzaam bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). In 2005 begon hij zijn werk als ambassadeur bij IKN om haar werk onder de aandacht te brengen. In februari 2007 bezocht Hooi samen met het EO-programma Nederland Helpt Roemenië. Bij zijn terugkeer in Nederland startte de jonge soapster de actie 'Bouwen met Everon'. Tijdens zijn korte trip bezocht Hooi naast een IKN-kinderdorp ook een kansarme familie in de directe omgeving. Op de website van IKN is zijn reisverslag te lezen.

In 2009 nam Hooi een pilot op van zijn zelfbedachte dramaserie Westwijk. In de proefaflevering waren rollen weggelegd voor Lieke van Lexmond, Liza Sips, Wimie Wilhelm en Nasrdin Dchar. De TROS had serieuze interesse, maar tot een aankoop is het nooit gekomen.

In april 2014 maakte Everon Jackson Hooi bekend op mannen te vallen.[1]

Filmografie[bewerken]

Televisie[bewerken]

Film[bewerken]

  • Barry H - onbekend (2001)
  • Doodeind - Chris (2006)

Theater[bewerken]

  • Let's Dance - onbekend
  • HUP - onbekend
  • Heartbreak Hotel - onbekend

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Everon Jackson Hooi uit de kast. RTL Nieuws / RTL Boulevard (16 april 2014 17:45) Geraadpleegd op 17 april 2014