Everybody's Favorite Bagman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
27-04-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
artikel overbodig, is nu ondergebracht in een seizoensoverzicht. zie Law & Order (seizoen 1).

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Everybody's Favorite Bagman
Aflevering van Law & Order
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 6
Gastrollen Paul Guilfoyle
Roy Thinnes
Trey Wilson
Dick Latessa
Marcia Jean Kurtz
William H. Macy
Ron Foster
Schrijver(s) Dick Wolf
David Black
Regisseur John Patterson
Productiecode 83543
Eerste uitzending 30 oktober 1990
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Happily Ever After By Hooker, By Crook
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Everybody's Favorite Bagman is de zesde aflevering van het eerste seizoen van de televisieserie Law & Order, die voor het eerst werd uitgezonden op 30 oktober 1990.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Als de lokale gemeenteraadslid Charles Halesey wordt overvallen en zijn keel wordt doorgesneden worden Logan en Greevey op deze zaak gezet. Tijdens de overval zijn twee zwarte jongens gezien die wegrende bij de auto van Charles. Zij worden opgepakt maar het blijkt dat zij niet de daders zijn, maar dan leidt het spoor naar een georganiseerde misdaadvereniging als zij uitkomen bij een maffialid genaamd Tony Scalisi. Stone en Robinette nemen het onderzoek over en komen bij een corruptiezaak uit die hun tot verrassing leidt naar de top van de politie in New York City. Dit kan een schandaal worden en zij vinden uit dat dit als volgt werkt: het bedrijf dat de parkeermeters leegt wordt geleid door de maffia en bewust is ingehuurd door het bestuur van de politie. Om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan krijgt Stone van zijn hoogste baas de weigering om Scalisi immuniteit te geven voor zijn getuigenis. Maar Stone wil deze zaak winnen en wil Scalisi een voorstel doen voor strafvermindering voor zijn getuigenis. Hierdoor komt Stone erachter dat niet alleen de maffia hierin betrokken zijn maar ook belangrijke gemeenteraadsleden en een lokale hoofdcommissaris waarmee hij nog een appeltje te schillen heeft omdat deze een getuigenisverklaring heeft veranderd in het verleden zodat Stone een zaak verloor. Stone kan nu de politie niet meer gebruiken omdat hij niet weet hoever de corruptie werkt en wendt zich tot de uitvoerend Officier van Justitie John McCormack voor zijn hulp.

Rolverdeling[bewerken]

Hoofdrol[bewerken]

Gastrol[bewerken]

Bron[bewerken]

Externe link[bewerken]