Fab Morvan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fab Morvan in 2007

Fabrice (Fab) Morvan (Parijs, 14 mei 1966) is een Franse zanger en tekstschrijver. Hij was vroeger bekend als de helft van het popduo Milli Vanilli, dat hij van 1988 tot 1991 samen met Rob Pilatus vormde. Later bleek hij deel uit te maken van een van de grootste schandalen in de geschiedenis van de popmuziek toen bleek dat de jongens niet echt zongen.

Morvan werd geboren als zoon van een architect en een apotheker. In zijn jeugd was hij bezeten van de muziek van The Beatles, Queen en de Jackson 5.

Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar Duitsland, waar hij een nieuw genre van muziek ontdekte zoals Run DMC, Prince, en soul en funk muziek. In die periode leerde hij Rob Pilatus kennen in een club in München. Ze konden elkaar vinden in hun gezamenlijke muziekgenre en vormden een rock/soul groep. Het duo werd ontdekt door muziekproducer Frank Farian, die hen meteen een contract aanbood voor een muzikale act. Na hun trip naar Turkije was Milli Vanilli geboren.

Op 15 november 1990 bekende Farian echter dat Fab en Rob niet zelf zongen. Vier dagen later werd hun Grammy teruggevorderd. Een rechtbank in Amerika kende aan ieder persoon die hun album had gekocht het recht op teruggave van de aankoopsom toe

Maanden na het schandaal verschenen Rob en Fab in enkele reclamespots. Ondertussen verhuisden ze naar Los Angeles, waar ze een titelalbum uitbrachten onder de naam "Rob & Fab". Dit album flopte echter.

Fab Morvan begon in 1998 als diskjockey bij radiostation KIIS-FM in Los Angeles. In 1999 trad hij ook solo op voor 50.000 mensen tijdens het uitverkochte Wango Tango-festival in het Dodger Stadium. In 2000 was hij te zien in een BBC-documentaire over Milli Vanilli.

In 2003 kwam zijn eerste soloalbum uit, Love Revolution, dat hij zelf geschreven, gezongen, opgenomen en geproduceerd had. Zijn album werd door HITS Magazine omschreven als "solodebuut van indrukwekkend uitgevoerde pop-rock en onweerstaanbare eilandritmes. Een opmerkelijke hergeboorte die gehoord moet worden."[bron?]

Op 15 februari 2007 maakte Universal Pictures bekend dat gewerkt werd aan een film, gebaseerd op het verhaal van Milli Vanilli met al hun hoogte- en dieptepunten, alsook hun verlies van de Best New Artist Grammy-Award.

In september 2007 nam Morvan een single op met de Haagse band R.O.O.O.M. Ze kwamen met elkaar in contact via radiostation 100%NL tijdens een nacht om live op de radio een nummer te componeren. Morvan was gecharmeerd van de muzikaliteit van de band en zo ontstond de single "Don't You".[1]

In recente jaren is Morvan o.a. in het Duitse Zdf programma Zdf Fernsehgarten verschenen samen met Milli Vanilli studio zanger Johnny Davis als Milli Vanilli Face meets Voice.[2].

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
"Sweet summer lovin"' 2013 20-07-2013 tip94*
"Anytime"' 2010 01-11-2010 tip1*
  1. FAB MORVAN (Milli Vanilli) ➡️Unique single➡️R.O.O.O.M (Dutch band) ft. FAB MORVAN - DON'T YOU (2007) (4 maart 2024). Geraadpleegd op 4 maart 2024.
  2. Face meets Voice a Milli Vanilli experience. Geraadpleegd op 03-08-2022.