Felching

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
29-08-2014

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Niet erg encyclopedisch geschreven. Artikel bevat meer verhalen van mensen die het ooit wel gedaan hebben / niet gedaan hebben of het woord gebruikt hebben, dan dat het beschrijft wat de term betekent. Plus dat het woord volgens de in het artikel genoemde bron (Oxford English Dictionary) ook nog anders gespeld dient te worden, en de titel van het artikel Feltching zou moeten zijn in plaats van Felching.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Felching is een Engels woord voor een seksuele activiteit waarbij een man ejaculeert in de anus, of ook wel de vagina, van zijn partner en vervolgens de sperma eruit oplikt.

Het woord werd in 2003 opgenomen in de Oxford English Dictionary

  • FELTCH (v.): To use one's mouth or tongue on the anus of his partner; analingus or male cunnilingus (syn. RIM).
Vertaling: FELTCH [vrouwelijk woord (overigens geschreven met een T)]: Het gebruik van iemands mond of tong in de anus van zijn partner; Anilingus ook wel mannelijke cunnilingus. (Synoniem RIM (van het zogenoemde rimmen))

Het woord is ook gebruikt in de werken van Zap Comix door de underground cartoonisten Robert Crumb, Rick Griffin, Victor Moscoso, S. Clay Wilson, "Spain" Rodriguez, Robert Williams in 1975. Het “Zap collectief” publiceerde twee seksueel gethemateerde komische boeken Snatch en Jiz en besloten dit voort te zetten in het boek dat Felch genoemd werd.

Naar de woorden van Williams,

Oké, sinds we geen enkel probleem hadden met Snatch en Jiz en een paar andere strips, had ik een feestje met Crumb, Wilson en enkele andere van die jongens. Wilson richtte zich tot mij en zei: “Ik sprak met Ken Weaver en hij had een heel interessant woord”.
Ik zei, “Wat is dat woord?”.
“Het woord felch.”
Ik zei, “En wat zou dat betekenen?”
Hij zei, “Het is een heel oude uitdrukking en betekent oraal zaad uit iemands uitgang halen na het hebben van anale seks.”
Ik reageerde, “Hebben ze een woord voor zoiets als dat?”
Het is ongelooflijk dat er niet alleen een woord voor is, maar het heeft zelfs een herkomst. Wouw, we gaan een felch-strip maken.
Dus ik naar Crumb, “Yeah, we gaan een felch-strip maken.”

Crumb’s bijdrage werd een parodie op een politieke cartoon van John Q. Public's "Mother Nature/Lady Liberty" nadat zij anale seks had met een kapitalist in een Pravda-cartoon. [1] Williams produceerde in 1975 een solowerk over het thema felching getiteld The Nectar of Satan. [2]

In This Film Is Not Yet Rated, zou John Waters gezegd hebben, "Niemand heeft ooit felching gedaan… Ik ken een heleboel perverse personen, en ik ken niemand die dat doet.”

Cindy Crawford was in 2008 AVN Award-winnaar met de shockerendste seksscène: Ass Blasting Felching Anal Whores.[3]

Referenties[bewerken]

  1. Robert Crumb: The Complete Crumb Comics, Volume 10, 1993. ISBN 1-56097137-1. Reproductie van de cartoon Felch Cumix ,1975.
  2. (en) The Nectar of Satan
  3. (en) AVN-Winnaars 2008