Final Fantasy Mystic Quest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Final Fantasy Mystic Quest
Mystic Quest Legend
Ontwikkelaar(s) Square
Uitgever(s) JP/NA: Square
EU: Nintendo
Muziek Ryuji Sasai
Yasuhiro Kawakami
Datum van uitgave NA: 5 oktober 1992
JP: 10 september 1993
EU: 1993
Genre(s) Role playing game
Speelmodus Singleplayer
Platform(s) Super Nintendo Entertainment System
Navigatie
Spelserie Final Fantasy
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Final Fantasy Mystic Quest, uitgebracht als Mystic Quest Legend in PAL-regio's en als Final Fantasy USA: Mystic Quest in Japan, is een RPG voor de Super Nintendo Entertainment System. Het spel werd uitgebracht als een spin-off van Square's populaire Final Fantasy serie van videogames. Final Fantasy Mystic Quest werd voor het eerst uitgebracht in Noord-Amerika in 1992 en werd neergezet als een "vereenvoudigde role-playing game" in een poging om het genre uit te breiden. Het spel presentatie en de battle-systeem is in grote lijnen vergelijkbaar met die van de hoofdserie, maar verschilden in de opname van de action-adventure game-elementen. Samen met Final Fantasy Adventure, was Final Fantasy Mystic Quest de eerste Final Fantasy game dat is uitgebracht in Europa.

In het spel bestuurt de speler een jongeman met de naam Benjamin in zijn zoektocht om de wereld te redden. Zijn doel is om een set van gestolen kristallen terug te winnen die bepaalt wat de staat is van de vier elementaire krachten in de wereld.

De gameplay vindt een afwijking van de hoofdserie in een verscheidenheid van manieren. Veel series nietjes worden geëlimineerd, zoals willekeurige gevechten, opslagplaatsen, bediende apparatuur, en het partij-systeem.

Externe links[bewerken]