Flanders Investment and Trade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flanders Investment & Trade (FIT)
-
Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen
Type Extern Verzelfstandigd Agentschap (EVA) met publiekrechtelijke rechtspersoonlijkheid
Opgericht 2005
Jurisdictie Vlaams Gewest
Hoofdkantoor Koning Albert II-laan 37, 1030Brussel
Valt onder Beleidsdomein internationaal Vlaanderen van de Vlaamse overheid
Website http://www.flandersinvestmentandtrade.be

Flanders Investment & Trade (FIT) of het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen werd opgericht door de Vlaamse overheid in 2005. FIT ontstond uit de fusie van 'Export Vlaanderen' en 'Dienst Investeren in Vlaanderen'.

Opdracht:
•het internationaal ondernemerschap bevorderen van Vlaamse bedrijven, in het bijzonder de KMO’s.
•buitenlandse investeringen aantrekken naar Vlaanderen.
•internationaal ondernemerschap stimuleren met oog voor duurzaamheid en ethiek.
•een uitmuntende dienstverlening aanbieden aan onze Vlaamse én buitenlandse klanten.

Dienstverlening:

Alle Vlaamse ondernemers (met ondernemingsnummer) kunnen met exportplannen en -vragen terecht bij een FIT-kantoor in de provincie waar zij actief zijn. FIT heeft in alle Vlaamse provincies kantoren.
FIT kan assisteren bij exportplannen dankzij een wereldwijd netwerk van Vlaamse Economische Vertegenwoordigers in het buitenland. 67 kantoren wereldwijd en een uitgebreide dienstverlening maken van FIT een uniek en centraal aanspreekpunt voor alle Vlaamse ondernemers die (willen) exporteren of internationaliseren. FIT helpt bedrijven bij de research en verkenning van een mogelijke exportmarkt. Als overheidsorganisatie staat FIT garant voor lokale expertise en betrouwbare zakelijke contacten. Op maat van de Vlaamse ondernemingen regelt FIT zakelijke meetings met potentiële lokale zakenpartners.

Internationale Handel:

•FIT biedt Vlaamse ondernemers een aan de hand van seminaries, internationale beurzen, workshops en handelsmissies tal van handelsbevorderende acties in het buitenland én in Vlaanderen.
•als KMO kunt u bij ons aankloppen voor financiële steun.
•FIT biedt marktinfo aan: handelsvoorstellen, uitgebreide landeninformatie en handelsgebruiken en –reglementering.
•u kunt bij ons terecht voor contactgegevens van buitenlandse handelsagenten of distributeurs en partners voor samenwerkingsverbanden enz.
•dankzij lokale expertise en medewerkers in het buitenland, kan de Vlaamse ondernemer samen met FIT onderzoeken hoe een nieuwe exportmarkt met product of dienst het best te betreden.

Promotie investeringsregio Vlaanderen:
Vlaanderen is een logistiek knooppunt middenin de Europese koopkracht. Vlaanderen is een kenniseconomie die zijn hoofdstad – Brussel – deelt met Europa. Bedrijven met pan-Europese ambities hebben veel redenen om Vlaanderen te kiezen als investeringslocatie. FIT kan dat staven met krachtige argumenten en harde feiten en adviseert en begeleidt buitenlandse bedrijven bij hun investeringsproject in Vlaanderen.


Organisatie[bewerken]

Aan hoofd van dit agentschap staat Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder.

Het hoofdkwartier bevindt zich in Brussel en wereldwijd telt FIT 67 kantoren. Vlaamse investeerders en exporteurs kunnen gratis informatie en assistentie verkrijgen van het agentschap.

Externe link[bewerken]