Forrester Creations

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Forrester Creations is een fictief modehuis in de soapserie The Bold and the Beautiful. Volgens een aflevering uit juli 2007 is het modehuis gelegen aan de S. Haragate Avenue in Los Angeles.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Forrester Creations werd opgericht door Eric Forrester en zijn vrouw Stephanie. Zij had haar vader, zakenman John Douglas, overtuigd om hem geld te lenen voor het bedrijf op te starten. In 1993 vond Brooke Logan de BeLieF-formulie uit (BeLieF staat voor haar initialen van toen Brooke Logan Forrester). Omdat ze de vrouw van Eric was en niet betaald werd door het bedrijf was de formulie eigendom van haar. Ridge liet Brooke een document tekenen om haar rechten af te staan en toen Connor Davis dit in de gaten kreeg maakte hij er een zaak van. Eric stond 51% van de aandelen af aan Brooke en zij werd de nieuwe bazin. Toen ze met Grant Chambers trouwde in 1996 maakte ze hem CEO. In 2006 nam Nick Marone het bedrijf over door Stephanie te chanteren. In oktober 2007 besloot Nick het bedrijf opnieuw aan Eric te verkopen op voorwaarde dat hij zou scheiden van Stephanie. Eric deed dit en nam het bedrijf weer over.

Andere divisies[bewerken | brontekst bewerken]

Forrester International[bewerken | brontekst bewerken]

Divisie van Forrester gevestigd in Parijs. Rick Forrester en Thomas Forrester hebben hier al gewerkt.

Forrester Originals[bewerken | brontekst bewerken]

Dit bedrijf werd opgericht nadat Forrester Creations aan Nick verkocht werd door Eric, Brooke, Ridge, Thorne en Stephanie. Nadat Eric Forrester Creations terugkocht slorpte dat bedrijf Originals op. Brooke Logan huurde Ashley Abbott in om een parfum te ontwerpen voor de nieuwe Forrester Original Boutique en noemde deze Phoebe, naar de dochter van Ridge, Phoebe Forrester.

Forrester Originals Boutiques[bewerken | brontekst bewerken]

Eric startte een keten van nieuwe boetieks om hun ontwerpen in te verkopen omdat Nick en Jackie alle andere klasseboetieks opgekocht hadden en ze fuseerden met de Jackie M boetieks.

Leiding[bewerken | brontekst bewerken]

Aan het hoofd van Forrester Creations staat de directeur-generaal die in de Engelse term CEO (Chief Executive Officer) genoemd wordt.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]