Forum 18

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Forum 18 is een Noorse mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor godsdienstvrijheid voor allen op basis van Artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De Forum 18 Nieuwsdienst (Forum 18 News Service), opgezet door Forum 18, is een christelijk web- en e-mailinitiatief dat verslag doet van bedreigingen van en acties tegen godsdienstvrijheid voor alle mensen, ongeacht hun religieuze overtuiging. De Nieuwsdienst richt zich hoofdzakelijk op de staten van de voormalige Sovjet-Unie, inclusief Centraal-Azië en Oost-Europa, maar heeft ook bericht over Turkije, Birma, China (inclusief Sinkiang), Laos, Mongolië, Noord-Korea en Vietnam.

De persberichten worden gepubliceerd in het Engels in twee versies: een wekelijkse samenvatting van het nieuws op vrijdag en een bijna dagelijkse versie die verschijnt op werkdagen. Iedereen kan zich kosteloos abonneren op een van beide via de website. Op deze site kunt u ook zoeken in eerder verschenen persberichten en onderzoeksrapportages over godsdienstvrijheid in landen en regio's.

Externe link[bewerken]