Frans Bauer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frans Bauer
Frans Bauer tijdens de Gouden Pijl (2014)
Algemene informatie
Geboren 30 december 1973
Geboorteplaats RoosendaalBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1987-heden
Genre(s) Levenslied, schlager
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

François (Frans) Bauer, geboren als François van Doorn[1] (Roosendaal, 30 december 1973), is een Nederlandse volkszanger en presentator, die vanaf de jaren negentig populair werd met zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van Nederland, maar is ook populair in Vlaanderen. Bauer onderscheidt zich door zijn herkenbare stem en met zijn typische levenslied-nummers.

Tot zijn grootste hits behoren Als sterren aan de hemel staan (1994), De regenboog (1997), Heb je even voor mij (2003) en Als ik met jou op wolken zweef (2008). Als televisiepresentator is hij vooral bekend van programma's als Bananasplit, Vive la Frans en Bauer's Zigeunernacht.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Frans Bauer werd geboren als François van Doorn, genoemd naar zijn moeder Wies van Doorn, omdat zijn ouders toen nog niet waren getrouwd. Zijn vader was Chris Bauer (1944-2015). Frans groeide op in een katholiek gezin en bracht zijn jeugd door in een woonwagen. Vanaf jeugdige leeftijd was Bauer vastbesloten zanger te worden. Zijn grote idolen zijn Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts. Door de laatste werd hij tijdens optredens soms op het podium gehaald om Ik verscheurde je foto mee te zingen.

Bauer brak door als zanger met het nummer Als sterren aan de hemel staan (1994) en zou vervolgens uitgroeien tot een succesvol artiest.

Het vermogen van Bauer werd door het blad Quote editie 2012 geschat op 31 miljoen euro. Hij zou daarmee destijds een van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar zijn geweest. Het meeste geld verdiende hij met zijn real-lifesoap en de concerten in Ahoy. In 2004 werd Bauer, onder meer vanwege zijn liefdadigheidswerk, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 9 mei 2008 huwde Bauer met zijn vriendin Mariska Bauer-van Rossenberg. Samen hebben ze vier zonen.

Zangcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Bauer in het theater.

Begin[bewerken | brontekst bewerken]

Bauers eigen zangcarrière kreeg vorm in 1987, toen hij onder de hoede van producers Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp zijn eerste single Ben je jong opnam. Eerste landelijke bekendheid kreeg hij door het televisieprogramma All you need is love (februari 1992), waarin hij mocht kiezen uit twee vrouwelijke fans om een avondje mee te gaan stappen (een vooropgezet plan om hiermee bekendheid te genereren).

Doorbraak[bewerken | brontekst bewerken]

Het televisieoptreden zorgde voor naamsbekendheid, maar het duurde, mede door onwil van nationale radiozenders om zijn muziek te draaien[bron?], nog tot 1994 voor Bauer met Als sterren aan de hemel staan zijn eerste hit scoorde. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe veroverde Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De regenboog, een duet met Marianne Weber, was in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit.[2] Het jaar 1997 eindigde voor Bauer echter in mineur; twee leden van zijn begeleidingsband kwamen, terugkerend van een optreden, bij een verkeersongeval om het leven. In maart 1998 gaf Bauer zijn eerste reeks concerten in Ahoy Rotterdam. Platenmaatschappijen hadden miljoenen over voor een contract. In 2003 was de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Bauer en zijn vrouw Mariska een veelbekeken televisieprogramma. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004. De titelsong van de serie, Heb je even voor mij, groeide uit tot een nummer één hit. Het was de eerste solosingle van Frans Bauer die dubbelplatina werd en waarmee hij de nummer één positie behaalde. In totaal stond de single dertien weken lang op nummer een in de Top 100.

In februari 2004 won Bauer een Gouden Harp; een maand later gevolgd door een Edison. Tevens werd hij tijdens het Edison Gala uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Het nieuwe studioalbum, getiteld Daar Heb Je Vrienden Voor, en de DVD Live In Ahoy 2003 bereikten beide de gouden status (40.000 verkochte exemplaren).

Op 27 november verscheen het eerste kerstalbum van Frans Bauer, getiteld Kerst met Frans Bauer. Op dit bijzondere kerstalbum is een aantal bekende liedjes in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Het merendeel van het album bestaat echter uit nieuwe nummers uit de pen van Emile Hartkamp, Frans’ vaste liedjesschrijver en producer.

In het najaar van 2007 ging de zevende theatertour van Bauer van start, met zo’n 85 uitverkochte concerten. Tevens gaf Bauer in december een viertal stadionconcerten in het GelreDome. GelreDome was op dat moment het grootste theater waarin Bauer heeft opgetreden.

Verdere successen[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2005 gaf Bauer vier concerten in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Daarnaast ging de succesvolle serie De Bauers in Vlaanderen van start en groeide uit tot het best bekeken programma in België.

Voor december 2006 stonden een vijftiental concerten in Ahoy gepland, die echter uitgesteld moesten worden. Reden hiervoor was de vondst van een poliep op zijn stembanden, waaraan Bauer geopereerd moest worden. De uitgestelde concerten hebben in april en mei 2007 plaatsgevonden.

Op 12 april 2007 verscheen zijn biografie Frans Bauer, geschreven door Louis Bovée, met daarin drie hoofdthema's: de liefde, het geluk en het verdriet (en toch weer geluk). Tevens bereikte de single Kom dans met mij de nummer één positie in de Vlaamse hitlijst. Het was een duet met de zangeres Laura Lynn.

Op 10 oktober 2007 werd het lied Mijn vaderland verkozen tot het favoriete nieuwe volkslied. Dit gebeurde in een programma van de VPRO. In december 2007 gaf Bauer een serie van achttien concerten in Ahoy Rotterdam, waaronder drie speciale kerstconcerten. In januari 2008 stond hij opnieuw in het Antwerpse Sportpaleis.

In 2008 maakte Bauer zijn comeback in Duitsland met zijn album Schön war die Zeit en een tv-optreden in Das Herbstfest der Volksmusik.

In het najaar van 2008 besloten Bauer en Marianne Weber na tien jaar opnieuw een samenwerking aan te gaan. Met de nieuwe single Als ik met jou op wolken zweef behaalden ze de nummer één positie en stonden zij wekenlang in de top 10 van de Nederlandse hitlijsten. Het succes werd bekroond door een platinastatus van het album Frans Bauer & Marianne Weber. Tevens gaven ze in december 2008 een reeks eenmalige concerten in Ahoy.

In het najaar van 2009 startte de tournee Frans Bauer Live In Concert VIII. In 2011 stond Bauer wederom in Ahoy met een reeks uitverkochte concerten. Tevens vond dat jaar de release plaats van de nieuwe album Gloednieuw, waarvan het nummer Mijn hart gaat zo tekeer meteen op nummer 1 stond. In 2010 en 2014 stond Bauer vier avonden in de ArenA. Tijdens Toppers in concert 2022 waren dat drie avonden.

Na 2014 kwam Bauer steeds vaker met nummers vol jolige teksten onder een carnavaleske beat, zoals Skippybal en Ratatadadada, in de hoop een breed publiek te scoren. In 2016 keerde hij met zijn nieuwe album Geluk, Hoop & Liefde terug naar zijn muzikale roots. In oktober 2017 won hij een BUMA NL Award voor het album. In 2018 bracht hij opnieuw een puur levensliedalbum uit, dat toepasselijk Levenslied heet.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Paul van Loon signeert een boek voor Bauer

In 1996 presenteerde Bauer een zomeruitzending van het TROS-muziekprogramma 'Op Nieuwe Toeren'. Deze muziekspecial stond volledig in het teken van Bauer, met liedjes van zijn toen laatste single (Julio Medley, van het album 'Veel Liefs') en zijn nieuwste album 'Voor Jou'.

In 1998 was Bauer als 'Vraag Maar Raak-gast' te zien in het kinderprogramma Telekids, waarbij hij in het programmaonderdeel Pittige tijden de rol speelde van Frans Bauer Kabouter.

In 2003 gaf Bauer een reeks concerten in Ahoy Rotterdam. De weg naar Ahoy was te volgen op televisie in zijn eigen realitysoap De Bauers. Een jaar later ontving de familie Bauer een Gouden Televizierring voor de real-life soap. Het gebeurde nog niet eerder dat een zanger deze gerenommeerde televisieprijs in ontvangst mocht nemen. De serie kreeg in 2006-2007 een vervolg met de reeks De Bouwers, waarbij werd gekeken achter de schermen naar de voorbereidingen van de reeks concerten die in 2006 zouden worden gehouden, maar door het uitstellen wegens een geconstateerde poliep een jaar vertraging opliep.

In september 2008 was bij de TROS de realitysoap Frans & Marianne te zien, waarin Bauer, samen met Marianne Weber gevolgd werden bij hun activiteiten rondom de productie en lancering van hun nieuwe single en album.

Bauer presenteerde vanaf februari 2009 een nieuwe reeks afleveringen van Bananasplit bij de TROS. Het was zijn debuut als presentator. De afleveringen werden door zo'n drie miljoen mensen bekeken, waarmee het een van de succesvolste programma's op de hedendaagse Nederlandse televisie was. Het eerste seizoen was zo'n succes dat de TROS besloot om meerdere seizoenen uit te brengen. In januari 2015 kwam er een zesde en vooralsnog laatste seizoen van Bananasplit met Bauer op de buis.

In 2010 nam Bauer deel aan het programma De beste zangers van Nederland. Hij had een cameo in de Vlaamse serie Familie.

In 2012 presenteerde Bauer voor de TROS het programma Bauer's Zigeunernacht, waarin hij terugging naar zijn afkomst en samen met zijn broer Dorus verschillende gasten ontving in een woonwagen in Hongarije. Dat werd hem niet in dank afgenomen door Rocca Petalo.[3] Een jaar later kwam er een vervolg op het programma onder de naam Vive la Frans, waar hij gasten ontving op een camping in Frankrijk. In datzelfde jaar had hij ook een optreden als zichzelf in seizoen 5, 1e aflevering van Flikken Maastricht.

In 2015 presenteerde hij bij de AVROTROS het programma What the Frans?!, waarin hij gewone mensen in het geheim iets liet leren waarmee de familie en vrienden daarna verrast worden. Tevens startte Bauer een vlogkanaal op YouTube waarop hij mensen wekelijks laat meekijken in zijn eigen leven, bijvoorbeeld tijdens optredens, verjaardagen en vakanties. Het vlogkanaal had binnen enkele maanden 10.000 abonnees en de vlogs werden in sommige gevallen meer dan 40.000 maal bekeken. Bij elkaar zijn Bauers video's inmiddels meer dan 3,9 miljoen keer bekeken.

Begin 2018 presenteerde hij in aanloop naar de Olympische Winterspelen de Curling Quiz, waarin bekende Nederlanders curling speelden in combinatie met het beantwoorden van vragen. Het commentaar bij deze quiz werd verzorgd door oud-voetbalcommentator Evert ten Napel. Tevens was Bauer met zijn gezin te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx. Daarnaast kwam hij met een nieuwe serie op televisie onder de naam Frans Bauer in Amerika, waarin hij samen met zijn vrouw Mariska de Verenigde Staten bezocht. In 2019 kwam een vervolg op deze serie: Frans Bauer in China. Hierin reisde hij met zijn vrouw door China.

In april 2019 maakte Bauer de overstap van televisiezender AVROTROS naar RTL 4, om daar nieuwe programma's te bedenken en te presenteren.[4] Sinds augustus 2019 is Bauer te zien als coach in het televisieprogramma The Voice Senior, dit was het eerste programma waar Bauer na zijn overstap aan meewerkte.[5]

In begin 2020 was hij samen met zijn vrouw Mariska Bauer te zien in het RTL 4-programma De Bauers in Argentinië. Later dat jaar presenteerde Bauer het programma Goed Voor Elkaar, waarin hij op bezoek ging bij mensen die iets goeds doen voor de samenleving. Ook deed Bauer in 2020 op oudejaarsavond als sneeuwpop mee aan de oudejaarsspecial van The Masked Singer.

In het voorjaar van 2021 is hij samen met Mariska te zien in het RTL 4-programma De Bauers: Bestemming Onbekend. Op 31 augustus van dat jaar verscheen op RTL 4 de eerste aflevering van zijn programma Tour de Frans. In het programma gaat Bauer met Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Donnie en Danny de Munk in een tourbus naar de plaats waar een van hen is opgegroeid. Het gezelschap sluit elke dag af met een miniconcert voor de artiest die die dag centraal stond.[6] Sinds het voorjaar van 2022 is Bauer als panellid te zien in het RTL 4-programma Secret Duets.

In het voorjaar van 2022 werd Bauer geïnterviewd door Jeroen van der Boom in het programma Hoge Bomen.

In het najaar van 2023 startte het programma Leven zonder Letters op AVROTROS. In het programma portretteerde Frans Bauer mensen die laaggeletterd zijn.

Film[bewerken | brontekst bewerken]

In december 2005 maakte Bauer zijn debuut op het witte doek. In de film Plop en het Vioolavontuur van Studio 100 speelde Bauer een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

In 2009 acteerde hij voor de tweede keer. Hij speelde de rol van kapitein in de film Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot.

Zijn derde acteerklus was in 2010, ditmaal alleen met zijn stem. In Wickie de Viking sprak hij de Nederlandse stem van Viking Ulme in.

Vanaf 13 oktober 2010 was Bauer te zien als de kapitein van de Pakjes-Boeing van Sinterklaas in de film Sinterklaas en het Pakjes Mysterie.

In 2012 was hij te zien in Flikken Maastricht als zichzelf. In dat jaar nam hij eveneens de rol van Petrus op zich tijdens The Passion.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Op weg naar het geluk 1993 16-09-1995 66 16
Frans Bauer 1994 01-10-1994 20 84
Veel liefs 1995 14-10-1995 6 77
Voor jou 1996 31-08-1996 1(3wk) 45
Liebesbriefe 1996 05-10-1996 16 31
Frans Bauer & Marianne Weber 1997 26-04-1997 1(3wk) 27 met Marianne Weber
Weil ich dich liebe 1997 04-10-1997 7 22
Wat ik je zeggen wil 1998 18-04-1998 1(2wk) 23
Live in Ahoy 1998 12-09-1998 5 31 Livealbum
Was dir mein herz nicht sagen kann 1998 10-10-1998 32 18
Frans Bauer & Corry Konings 1999 29-05-1999 1(1wk) 21 met Corry Konings
Samen met jou 1999 02-10-1999 1(2wk) 20
Für dich - Die 32 schönsten liebeslieder 1999 23-10-1999 62 3 Verzamelalbum
Ganz tief ins herz 2000 20-05-2000 14 6
Wat ik zou willen 2000 29-07-2000 2 32 met Marianne Weber
Zijn grootste hits 2000 02-12-2000 8 28 Verzamelalbum
Wer an träume glaubt 2001 08-09-2001 40 5
Durf te dromen 16-10-2001 27-10-2001 2 18
Kerstfeest met Frans Bauer 2001 08-12-2001 6 13 met Marianne Weber
Live in Ahoy 2001 2002 11-05-2002 5 16 Livealbum
Dicht bij jou 21-10-2002 26-10-2002 1(2wk) 63
'n Ons geluk 06-10-2003 11-10-2003 1(12wk) 50
Grenzenlos 2003 01-11-2003 67 3
Daar heb je vrienden voor 2004 16-10-2004 1(1wk) 42
10 Jaar hits 2006 22-10-2005 4 41 Verzamelalbum
Om van te dromen 21-10-2005 29-10-2005 2 36
Liefde is... 2006 22-04-2006 18 10
Voor altijd 20-10-2006 28-10-2006 1(2wk) 27
Bauer top 100 2006 04-11-2006 17 27
Live in Ahoy 2006 2006 24-11-2007 6 14 Livealbum / dvd & cd
Zijn 50 mooiste duetten 2008 04-10-2008 27 8
Frans & Marianne 17-10-2008 25-10-2008 1(1wk) 19 met Marianne Weber / Platina
Voor elke dag 19-10-2009 24-10-2009 3 16 Goud
Gloednieuw 28-10-2011 05-11-2011 1(1wk) 18
De mooiste jaren komen nog 14-10-2013 19-10-2013 1(1wk) 23
Lieve schat 31-10-2014 08-11-2014 1(1wk) 15
Geluk, hoop en liefde 07-10-2016 15-10-2016 1(1wk) 12
Levenslied 02-03-2018 10-03-2018 2 8
Ik heb je lief 18-10-2019 26-10-2019 4 7
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Voor jou 1996 21-09-1996 47 4
Frans Bauer & Marianne Weber 1997 10-05-1997 27 10 met Marianne Weber
Weil ich dich liebe 1997 11-10-1997 50 1
Wat ik je zeggen wil 1998 18-04-1998 22 7
Frans Bauer & Corry Konings 1999 05-06-1999 2 21 met Corry Konings
Samen met jou 1999 09-10-1999 6 17
Wat ik zou willen 2000 05-08-2000 11 11 met Marianne Weber
Zijn grootste hits 2000 09-12-2000 22 13 Verzamelalbum /
Goud
Durf te dromen 2001 03-11-2001 6 9
Live in Ahoy 2001 2002 18-05-2002 37 2 Livealbum
Dicht bij jou 2002 02-11-2002 2 12 Goud
'n Ons geluk 2003 18-10-2003 7 36
Daar heb je vrienden voor 2004 16-10-2004 8 45
Kerstfeest met Frans Bauer 2004 11-12-2004 53 7
10 Jaar hits 2005 22-10-2005 1(4wk) 49 Verzamelalbum /
Platina
Om van te dromen 2005 29-10-2005 4 36
Liefde is... 2006 22-04-2006 1(2wk) 26 Platina
Voor altijd 2006 28-10-2006 2 29
Bauer Top 100 2006 11-11-2006 7 18 Goud
Duetten 2008 03-05-2008 1(4wk) 26 met Laura Lynn / 2x Platina
'n Zalige zomer 2008 21-06-2008 5 2
Frans & Marianne 2008 25-10-2008 8 6 met Marianne Weber
Zomer hits Top 50 22-06-2009 04-07-2009 30 14
Voor elke dag 2009 24-10-2009 10 12
Back to back 06-05-2011 14-05-2011 10 16 met Laura Lynn / Verzamelabum
Gloednieuw 2011 05-11-2011 27 12
De mooiste jaren komen nog 2013 19-10-2013 5 31
Lieve schat 2014 08-11-2014 4 29
Geluk, hoop en liefde 2016 15-10-2016 3 33
Levenslied 2018 10-03-2018 1 30
De Bauer 100 2018 17-11-2018 114 7
Ik heb je lief 2019 26-10-2019 3 18

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Als sterren aan de hemel staan 1994 03-09-1994 17 12 Nr. 14 in de Single Top 100
Het leven is te mooi 1995 14-01-1995 33 3 Nr. 30 in de Single Top 100
Waarom heb jij mij verlaten 1995 20-05-1995 25 3 Nr. 25 in de Single Top 100
'n Dag uit duizend dromen 1995 26-08-1995 16 10 Nr. 12 in de Single Top 100
Verloren 1995 09-12-1995 36 2 Nr. 33 in de Single Top 100
Julio medley 1996 09-03-1996 15 8 Nr. 12 in de Single Top 100
Op rode rozen vallen tranen 1996 03-08-1996 9 7 Nr. 8 in de Single Top 100
Buenos dias weisse taube 1996 21-09-1996 18 4 Nr. 17 in de Single Top 100
Nu zijn we alle twee artiesten 1996 12-10-1996 16 4 met Vader Abraham /
Nr. 11 in de Single Top 100
Eens komt er voor jou een dag 1996 30-11-1996 tip2 - Nr. 39 in de Single Top 100
De regenboog 1997 15-03-1997 1(3wk) 12 met Marianne Weber /
Nr. 1 in de Single Top 100
Eens schijnt weer de zon 1997 14-06-1997 4 4 met Marianne Weber /
Nr. 18 in de Single Top 100
Bella Madonna 1997 20-09-1997 10 5 Nr. 29 in de Single Top 100
Ich träum von dir heut nacht (weil ich dich liebe) 1997 15-11-1997 tip7 - Nr. 84 in de Single Top 100
Wat ik je zeggen wil 1998 07-03-1998 4 8 Nr. 10 in de Single Top 100
Op zoek naar jouw liefde 1998 23-05-1998 17 4 Nr. 31 in de Single Top 100
Ik wil met jou dansen 1998 18-07-1998 25 3 Nr. 45 in de Single Top 100
Diep in mijn hart 1999 10-04-1999 4 10 met Corry Konings /
Nr. 5 in de Single Top 100
Die zomernachten van San José 1999 12-06-1999 27 2 met Corry Konings /
Nr. 54 in de Single Top 100
De luchtballon 1999 25-09-1999 28 2 Nr. 14 in de Single Top 100
Torero 1999 - Nr. 26 in de Single Top 100
Jouw ogen stralen als de zon 2000 - Nr. 34 in de Single Top 100
Wat ik zou willen 2000 08-07-2000 33 4 met Marianne Weber /
Nr. 15 in de Single Top 100
Kijk in m'n ogen 2000 - met Marianne Weber /
Nr. 46 in de Single Top 100
'n Beetje liefde 22-09-2001 25 4 Nr. 11 in de Single Top 100
Ay, ay, ay... 'n beetje amore 2001 - Nr. 60 in de Single Top 100
Zie je al die zonnestralen 2002 - Nr. 26 in de Single Top 100
Eens schijnt voor jou de zon / Heb je even voor mij 2002 05-10-2002 34 3 Nr. 5 in de Single Top 100
Zeven rozen zeven jaren 2002 - Nr. 25 in de Single Top 100
Jouw hart is als chocolade 2003 - Nr. 32 in de Single Top 100
'n Ons geluk 2003 20-09-2003 15 4 Nr. 7 in de Single Top 100
Heb je even voor mij 2003 22-11-2003 1(2wk) 18 Nr. 1 in de Single Top 100
Had ik maar nooit naar jou gekeken 2004 09-10-2004 6 4 Nr. 3 in de Single Top 100
Als je iets kan doen 06-01-2005 15-01-2005 1(4wk) 9 Als onderdeel van Artiesten voor Azië /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Hé lekker ding 2005 08-10-2005 6 6 Nr. 2 in de Single Top 100
Weet dat het zonnetje schijnt 2005 10-12-2005 tip2 - met Kabouter Plop /
Nr. 14 in de Single Top 100
'n Beetje zonneschijn 2006 - Nr. 42 in de Single Top 100
De leipe Bauer flavour 2006 - met Ali B & Lange Frans /
Nr. 14 in de Single Top 100
Un dos très 2006 30-09-2006 10 5 Nr. 6 in de Single Top 100
1000 Lieve woorden 2007 21-04-2007 14 5 Nr. 9 in de Single Top 100
Van de nacht maken wij 'n fiësta 2007 - Nr. 49 in de Single Top 100
Al duurt de nacht tot morgenvroeg 2008 19-04-2008 tip2 - met Laura Lynn /
Nr. 21 in de Single Top 100
Als ik met jou op wolken zweef 12-09-2008 04-10-2008 5 6 met Marianne Weber /
Nr. 1 in de Single Top 100
Amore lacht 21-11-2008 - met Marianne Weber /
Nr. 88 in de Single Top 100
Geen woorden 18-09-2009 17-10-2009 tip3 - Nr. 3 in de Single Top 100
Wat moet ik toch zonder jou 01-04-2011 - Nr. 65 in de Single Top 100
Mijn hart gaat zo tekeer 23-09-2011 - Nr. 4 in de Single Top 100
De wereld is een gekkenhuis 2012 21-01-2012 tip14 - Nr. 17 in de Single Top 100
Koningin van alle mensen 16-04-2013 27-04-2013 6 3 als onderdeel van RTL Boulevard United /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Doe nou niet 29-08-2013 14-09-2013 tip15 - Nr. 8 in de Single Top 100
De mooiste jaren die komen nog 2013 - Nr. 46 in de Single Top 100
Skippybal 28-05-2014 - Nr. 37 in de Single Top 100
Ratatadadada 26-09-2014 04-10-2014 Nr. 87 in de Single Top 100
Geen centen, maar spullen 2020 25-01-2020 tip5 - met Donnie /
Nr. 65 in de Single Top 100
Vaya con Dios 2022 17-12-2022 tip23 - met Sieneke
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
De regenboog 1997 03-05-1997 tip16 - met Marianne Weber
Ik pluk 'n ster 1999 13-03-1999 45 2
Diep in mijn hart 1999 01-05-1999 tip15 - met Corry Konings
Heb je even voor mij 2004 24-01-2004 6 21
Had ik maar nooit naar jou gekeken 2004 09-10-2004 25 9
Hé lekker ding 2005 01-10-2005 7 10
Weet dat het zonnetje schijnt 2005 10-12-2005 11 11 met Kabouter Plop
'n Beetje zonneschijn 2006 01-04-2006 35 3
Un dos très 2006 30-09-2006 21 7
1000 Lieve woorden 2007 12-05-2007 50 1
Van de nacht maken wij 'n fiësta 2007 25-08-2007 48 1
Kom dans met mij 2007 10-11-2007 1(4wk) 15 met Laura Lynn /
Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Al duurt de nacht tot morgenvroeg 2008 05-04-2008 1(1wk) 10 met Laura Lynn /
Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Als ik de lichtjes in jouw ogen zie 2008 05-07-2008 3 6 met Laura Lynn /
Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Als ik met jou op wolken zweef 2008 27-09-2008 36 2 met Marianne Weber
Feesten met de Sam 2013 09-02-2013 tip14 - met Sam Gooris & The Sunsets /
Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Doe nou niet 2013 28-09-2013 tip45 -
De mooiste jaren die komen nog 2013 21-12-2013 tip49 -
Ratatadadada 2014 18-10-2014 tip42 -
Een beetje verliefd 2016 01-10-2016 tip44 -
Bella Italia 2017 06-05-2017 tip -
Blijf vanavond heel even bij mij 2018 10-03-2018 tip -
Leugentje om bestwil 2019 20-04-2019 tip -
De bom 2019 21-09-2019 tip -
Woonwagen mama 2019 30-11-2019 tip -

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
De regenboog
(met Marianne Weber)
- - - - - - - 1063 978 1743 - - - - - - - - - - - - - - -
Heb je even voor mij - - - - - - 652 349 534 710 1157 1812 1837 - - - - - - - - - - - -

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse DVD Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Live in Ahoy '99 Deel 1 1999 13-11-1999 2 2
Live in Ahoy '99 Deel 2 1999 13-11-1999 1(1wk) 2
Samen met jou naar Curaçao 1999 20-11-1999 5 10
Live in Ahoy' 2001 2002 08-06-2002 1(3wk) 24
Live in concert 2003 03-05-2003 8 12 met Marianne Weber
In Thailand 2003 03-05-2003 12 8 met Marianne Weber
Let's make music 2003 03-05-2003 21 4 met Marianne Weber
Dicht bij jou in Nederland 2003 29-11-2003 11 10
Voor jou 2003 29-11-2003 26 4
Live in Ahoy' 2003 2004 16-10-2004 1(1wk) 41
10 jaar hits 2005 29-10-2005 1(1wk) 58
Zuid-Afrika - om van te dromen 2005 05-11-2005 1(3wk) 27
In Noorwegen 2006 04-11-2006 1(3wk) 32
Live in Ahoy 2006 2007 01-12-2007 1(1wk) 12
Live in het Sportpaleis 2007 01-12-2007 9 4
Frans & Marianne in Venetië 2008 06-12-2008 4 20 met Marianne Weber
Live in Ahoy 2008 2009 07-02-2009 1(4wk) 31 met Marianne Weber
Het beste van Live in Ahoy 2012 28-04-2012 2 18
Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Muziek-DVD Ultratop 10/20 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Live in Ahoy' 2003 2004 16-10-2004 1(1wk) 19
10 jaar hits 2005 22-10-2005 1(9wk) 37
Zuid-Afrika - om van te dromen 2005 29-10-2005 2 13
In Noorwegen 2006 28-10-2006 1(3wk) 18
Live in het Sportpaleis 2006 2007 24-11-2007 1(3wk) 18
Frans & Marianne in Venetië 2009 07-02-2009 9 19 met Marianne Weber
Live in Ahoy 2008 2009 14-02-2009 1(4wk) 15 met Marianne Weber
Het beste van Live in Ahoy 2012 28-04-2012 5 6

Concerten[bewerken | brontekst bewerken]

Datum Productie
1995 Live In Concert (theatertour)
1998 Frans Bauer - Live in Ahoy (3x)
1999 Frans Bauer - Live in Ahoy (5x)
2001 Frans Bauer - Live in Ahoy (7x)
2003 Frans Bauer - Live in Ahoy (10x)
2004 Kerst met Frans Bauer – in het GelreDome (3x)
2005 Frans Bauer – Live in Concert, België (7x)
2004-2006 Frans Bauer - Live in Concert VI (theatertour)
2006 Frans Bauer - Live in het Sportpaleis (4x)
2006 Frans Bauer - Live in Ahoy (15x)
2007 Frans Bauer - Kerst in Ahoy' (3x)
2007 Frans Bauer - Live in Concert VII (theatertour)
2008 Frans Bauer - Live in het Sportpaleis (3x)
2008 Frans Bauer & Marianne Weber - Live in Ahoy (10x)
2009 Frans Bauer - Live in Concert VIII (theatertour)
2010 Toppers in Concert (gast)
2011 Frans Bauer - Live in Ahoy (2x)
2012-2014 Frans Bauer - Live in Concert IX (theatertour)
2014 Toppers in Concert (gast)
2014-2016 Frans Bauer - Live in Concert X (theatertour)
2017-2018 Frans Bauer - Tour de Frans (theatertour)
2018 Frans Bauer - Tour de Frans Martiniplaza Groningen (theatertour)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Frans Bauer van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.