Frans Buissink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frans Buissink
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Frans Buissink
Geboren 28 september 1943
Overleden 28 januari 2019
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) natuurschrijver, kunstschilder
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Frans Buissink (Alkmaar, 28 september 1943; Valkkoog, 28 januari 2019[1]) was een Nederlandse schrijver en kunstschilder.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Frans Buissink ging na het gymnasium studeren aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, de latere Rietveld Academie.

Na zijn opleiding maakte hij aanvankelijk stillevens en portretten en ondernam hij experimenten in de richting van het kubisme en de abstracte kunst.

Begin jaren zeventig van de 20e eeuw was hij scenarist voor de eerste zeven verhalen van Brammetje Bram.

Later werkte hij samen met Marjolein Bastin aan diverse boeken over de natuur, waarbij hij de tekst schrijft bij de tekeningen van Bastin. Hij schreef ook artikelen voor natuurtijdschriften zoals Grasduinen, waarvan hij medeoprichter is. Hij was jaren lang hoofdredacteur van het blad VOGELS van Vogelbescherming Nederland. Hij was redacteur van het blad van Landschap Noord-Holland en columnist voor diverse bladen. De laatste jaren van zijn leven richtte hij zich op het schilderen van landschappen.

Exposities[bewerken | brontekst bewerken]

Frans Buissink exposeerde onder andere in een groepstentoonstelling in het KunstenaarsCentrumBergen (KCB), in de Bibliotheek te Zelhem, in galerie het Posthuys op Texel, bij enkele galeries in Schoorl en bij Pilat & Pilat in Amsterdam.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]