Frietvorkje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
28-03-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Een plastic frietvorkje
Een houten frietvorkje

Een frietvorkje of patatvorkje is een vorkje, speciaal ontworpen voor het eten van friet. Frietvorkjes worden vaak bij een bakje of (punt)zakje friet of patat gegeven, zodat de vingers van de consument niet vies worden van de friet of de saus. De vorkjes vallen in de categorie wegwerpbestek, het is goedkoper ze te maken dan ze af te wassen.[bron?] Frietvorkjes worden dan ook doorgaans gemaakt van kunststof, vaak in verschillende kleuren, of van hout waardoor ze goedkoop zijn om te produceren. De houten versie heeft vaak twee tanden, terwijl die van plastic vaak drie tanden heeft.[bron?]


Beluister

(info)