FL Studio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Fruityloops)
Ga naar: navigatie, zoeken

FL Studio (eerder bekend als Fruityloops) is een computerprogramma van het Belgische bedrijf Image-Line Software waarmee muziek kan worden geproduceerd, gemixt en opgenomen. Dit gebeurt door middel van generators zoals VST-plug-ins opgenomen met MIDI, maar er kunnen ook .wav- en in de laatste versie ook .mp3- en .ogg-bestanden geïmporteerd worden.

FL Studio is een patroongebaseerde sequencer, waarbij een componist stap voor stap zijn muziek opbouwt.

De software concurreert voornamelijk met loopgerichte DAWs als, Reason, Steinberg Sequel en Ableton Live en in mindere maten met andere DAWs als Cubase, Protools en Logic. Er zijn verschillende versies van te koop, zowel goedkope voor hobbyisten als wat duurdere voor professionals.

FL Studio wordt onder meer gebruikt bij de productie van elektronische dansmuziek.

FL Studio heeft een meisje met groen haar en opvallende kleding aan als mascotte en virtuele danser in het programma inbegrepen. FL-Chan is haar naam. Chan is Japans voor het woord jong. FL-Chan lijkt erg op de karakters van Vocaloid.

Onder andere Basshunter, Afrojack, The Partysquad, Avicii, Laidback Luke, Erik Arbores, Mike Oldfield, Porter Robinson en Martin Garrix gebruiken FL Studio als DAW.

Externe link[bewerken]