Gabriel Iglesias

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gabriel Iglesias
Gabriel Iglesias (2008)
Gabriel Iglesias (2008)
Volledige naam Gabriel J. Iglecias
Geboren San Diego, 15 juli 1976
Origine Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Beroep Komiek
Jaren actief 2000-
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Gabriel J. Iglecias (San Diego, 15 juli 1976) is een Amerikaans stand up komiek van Mexicaanse afkomst. Hij typeert zich door zijn omvangrijke voorkomen, het doorgaans optreden in Hawaïaanse shirts en het beheersen van een verscheidenheid aan stemmetjes. Eén van zijn kenmerkende grappen is dat hij niet fat, maar fluffy is. Volgens hem zijn er namelijk vijf oplopende niveaus van dik zijn: big (flink), healthy (gezond), husky (benauwend), fluffy (gevuld) en Damn!. Later voegde hij daar niveau zes Oh Hell No! aan toe, wat betekent dat iemand zo enorm is dat andere mensen op de vlucht slaan wanneer die persoon de lift nadert.

Iglesias brak door met optredens in All That (2000) van Nickelodeon. Hij was later te zien in het vierde seizoen van Last Comic Standing (2006). Hierin kwam hij tot de laatste acht, maar werd toen als eerste deelnemer ooit gediskwalificeerd omdat hij zich niet aan de contractueel bepaalde regels van het programma had gehouden. Tot de hoofdprijs van Last Comic Standing behoorde onder meer een optreden van een uur uitgezonden op Comedy Central, dat Iglesias een jaar later toch kreeg, getiteld Gabriel Iglesias: Hot and Fluffy. Hij mocht in 2009 een tweede special van een uur op de zender vullen onder de titel Gabriel Iglesias: I'm Not Fat... I'm Fluffy.

Iglesias leende in 2007 zijn stem aan een niet bij naam genoemd Mexicaans personage in Family Guy en in 2007-2008 aan Guaka in twee afleveringen van de tekenfilmserie The Emperor's New School. Sinds 2011 is hij een aantal keer te gast geweest als presentator van =3 bij Ray William Johnson.

Iglesias kreeg een eigen show op Comedy Central genaamd Stand Up Revolution. De show heeft als co-host zijn vriend Martin Morerno. De muziek wordt verzorgd door de band Ozomatli, die samen met Iglesias ook het nummer 'Hey, it's Fluffy' opnam.