Gabriel Mann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gabriel Mann
Gabriel Mann
Algemene informatie
Geboortenaam Gabriel Wilhoit Amis Mick
Geboren 14 mei 1972
Geboorteplaats Middlebury
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Bijnaam Gabe
Werk
Jaren actief 1995-
Beroep acteur, voormalig model
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Gabriel Mann (geboren als Gabriel Wilhoit Amis Mick) (Middlebury, 14 mei 1972) is een Amerikaans acteur en voormalig model, voornamelijk bekend door zijn rol als Nolan Ross in de dramaserie Revenge van ABC. Mann heeft ondersteunende rollen vertolkt in speelfilms als The Bourne Supremacy en The Life of David Gale.

Leven en carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Mann werd geboren als Gabriel Wilhoit Amis Mick in Middlebury, Vermont. Hij is een zoon van Stephen Smith Mick, een professor met als vakgebied maatschappijleer, en Alice Jo, een advocate. Mann begon zijn carrière als model op de catwalk.

In 1995 begon Mann met zijn filmcarrière en stond hij op de aftiteling als Gabriel Mick. Mann speelde rollen in films zoals Parallel Sons en Stonewall. Ook speelde hij een hoofdrol in de thriller Psych 9, naast onder andere Sara Foster. Op het gebied van televisie speelde hij gastrollen in ER, Fantasy Island, Wasteland en Time Of Your Life. In 2008 bemachtigde hij de rol van Arthur Case in de dramaserie Mad Men. Mann was voor vier afleveringen te zien. In 2011 werd hij gecast voor de rol van miljonair Nolan Ross in de dramaserie Revenge.

Filmografie (beknopt)[bewerken | brontekst bewerken]