Gadget and the Gadgetinis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gadget and the Gadgetinis
Genre animatie
Speelduur per afl. 22 - 23 minuten
Bedenker Andy Heyward
Hoofdrollen Maurice LaMarche
Tegan Moss
Kathleen Barr
Nederlandse stemmen Olaf Wijnants
Lucas Dietens
Jann Cnossen
Reinder van der Naalt
Muziek Mike Piccirillo
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Zuid-Korea Zuid-Korea
Vlag van Canada Canada
Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Italië Italië
Taal Engels
Gerelateerde series Inspector Gadget
Uitzendingen
Start september 2001
Einde 2003
Afleveringen 52
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Zender RTL Telekids
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Gadget and the Gadgetinis is een Amerikaanse animatieserie, en een spin-off van de serie Inspector Gadget. De serie werd uitgezonden van 2001 tot 2003, met een totaal van 52 afleveringen.

In Nederland is de serie in nagesynchroniseerde vorm uitgezonden op Jetix. Vanaf 2013 zendt RTL Telekids de afleveringen uit.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De serie speelt zich enkele jaren na de originele serie af. Gadget is inmiddels gepromoveerd tot luitenant, en werkt nu voor een organisatie genaamd "WOMP" (World Organization of Mega Powers). Hij wordt nog altijd in het geheim bijgestaan door zijn nichtje Penny.

Penny’s hond Brain is niet langer aanwezig (hij komt slechts in 1 aflevering voor, waarin onthuld wordt dat hij met pensioen is gegaan). Daarom heeft Penny twee miniversies van haar oom gemaakt in de kleuren oranje (Fidget) en blauw (Digit); de Gadgetinis. Hun taak is gelijk aan die van Brain in de originele serie: ze vergezellen Gadget op al zijn missies, en houden voortdurend contact met Penny.

Dr. Claw is in de serie nog altijd Gadgets aartsvijand, maar niet langer de enige. In sommige afleveringen komt hij niet voor, en staat een andere schurk centraal. Ook geeft de serie Dr. Claw een uitgebreidere achtergrond: zo worden enkele van zijn familieleden geïntroduceerd, en leert men meer over zijn verleden.

De plot van de afleveringen is nog vrijwel hetzelfde als in de originele serie: Gadget probeert al stuntelend een missie te voltooien, maar in werkelijkheid doen zijn nichtje en haar helpers al het werk.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De serie werd beter ontvangen dan enkele andere spin-offs van de originele serie. Dit mede omdat de tekenkwaliteit beter was, en omdat de producers van de originele serie ook bij deze serie betrokken waren.

De serie is in de Verenigde Staten vooral bekend om het gerucht dat gedurende het tweede seizoen in het leven werd geroepen. Er zou een extra seizoen komen getiteld "Go Go Gadgetinis", een meer grimmige comedyserie. Dit “seizoen” werd zelfs al aangekondigd in pagina’s op de IMDb en Wikipedia, maar uiteindelijk bleek er niets van waar te zijn. Desondanks heeft dit niet bestaande seizoen een sterke fanbasis.

Engelse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]