GarageTV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
GarageTV
Type Video-uploadwebsite
Taal Nederlands, Engels
Registratie Optioneel, vereist voor uploaden en 18+ sectie
Eigenaar Telenet NV
Opgericht 2006-2012
Status gestopt
URL http://www.garagetv.be http://www.garagetv.nl http://www.garagetv.com
Portaal  Portaalicoon   Media

GarageTV was een website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. De uploader kan de film voorzien van tags (trefwoorden) die een niet-hiërarchische classificering mogelijk maken (folksonomie). Deze site werd eind 2006 opgericht door Telenet als de Vlaamse tegenhanger van YouTube. In de loop van 2011-2012 werden de videofilmpjes van GarageTV geïntegreerd in de webportal van Telenet, zita.be.

In September 2008 werden er per dag zo’n 300.000 video’s bekeken. En maandelijks kwamen in die periode meer dan een miljoen Vlamingen een filmpje meepikken op GarageTV.

Uploaden[bewerken]

Om video's te kunnen uploaden moet er eerst een gebruikersnaam aangemaakt worden. Vervolgens kan via een webgebaseerd uploadformulier een video geüpload worden. Elke video die is geüpload, kan worden opgezocht met behulp van de zoektermen (tags) die door de gebruiker bij het filmpje zijn toegevoegd. Elke gebruiker heeft een eigen "televisiekanaal", waarop al zijn filmpjes te bekijken zijn. Gebruikers kunnen zich abonneren op een gebruiker. Op die manier krijgt men een berichtje als de betreffende gebruiker een nieuw filmpje heeft geüpload.

De site werd soms bekritiseerd omdat de beeldkwaliteit matig was en beeld en geluid niet synchroon lopen. Ook was er veel illegaal beeldmateriaal te zien waarop auteursrecht rust.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]