GaultMillau

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

GaultMillau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt.

Beoordelingen en toekenningen[bewerken]

De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en hotels en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. De gids geldt als een grote concurrent van de Michelingids.

Ook reikt GaultMillau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar' en 'Restaurant van het Jaar'.

Belux-gids[bewerken]

GaultMillau Belux is doorgegroeid van 5.000 exemplaren in 2004 tot meer dan 40.000 exemplaren in 2007 en heeft zich ontwikkeld tot Belgisch marktleider.

Jaarlijks wordt ter gelegenheid van Horeca Expo in Gent de GaultMillau Belux-gids voorgesteld aan de culinaire wereld en aan de gespecialiseerde pers.

In 2011 is GaultMillau Belux een samenwerking aangegaan met het grootste culinair festival van België, Antwerpen Proeft - Taste of Antwerp. Deze is De Chéfs (met accentje) gedoopt. Enkel chef-koks met een quotering van vijftien of meer in GaultMillau komen in aanmerking voor deelname aan De Chéfs.

Nederland-gids[bewerken]

In Nederland wordt de GaultMillau gids door Proefschrift als Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland uitgegeven. In Nederland moet GaultMillau de Michelingids en de restaurantgids Lekker nog voor zich laten.

Externe link[bewerken]