Gayromeo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gayromeo
Gayromeo
Type Datingwebsite
Taal Duits en 19 andere talen
Registratie Optioneel
Eigenaar PlanetRomeo BV
Opgericht Oktober 2002
Status Actief
URL www.gayromeo.com
Portaal  Portaalicoon   Media
Gebruikers van Gayromeo, verdeeld naar continent. Stand per 29 juli 2012
Gebruikers van Gayromeo, verdeeld naar land. Stand per 29 juli 2012

Gayromeo is een van oorsprong Duitse, maar tegenwoordig vooral internationale datingwebsite, die hoofdzakelijk gericht is op homoseksuele mannen, maar waar ook biseksuele mannen en transgenderisten aan deel kunnen nemen.

De website werd in oktober 2002 opgericht door Jens Schmidt en Manuel Abraham. In september 2006 verhuisde het hoofdkantoor naar Amsterdam, waar sindsdien PlanetRomeo BV de eigenaar van de site is. Reden voor deze verhuizing was volgens Gayromeo het voorkomen van strafrechtelijke problemen, aangezien de regels voor erotische websites in Duitsland strenger zijn dan in veel andere Europese landen. Het technisch beheer van de servers en de ontwikkeling van de website en apps is in handen van het aan PlanetRomeo gelieerde bedrijf Erasys GmbH in Berlijn. Bij beide bedrijven in Amsterdam en Berlijn zijn zo'n 60 mensen werkzaam.

Naast de hoofdwebsite onder het webadres www.gayromeo.com, is er onder het adres www.planetromeo.com ook een versie zonder erotische afbeeldingen, die onder meer op openbare plaatsen of tijdens het werk gebruikt kan worden.

Sinds de site in 2002 van start ging is de compacte vormgeving in een kenmerkende blauwe kleur steeds hetzelfde gebleven. Naast de eigenlijke website voor desktop- en laptopcomputers zijn er nog een mobiele website en een app voor iPhone en Android.

Gayromeo telt volgens eigen zeggen 1,3 miljoen leden wereldwijd en de site is beschikbaar in 20 verschillende talen. Van alle gebruikers komt bijna 70% uit Europa, waarvan Duitsland met 27% het grootste aandeel levert.

Vanwege zijn Duitse oorsprong en het om die reden grote aantal gebruikers uit Duitsland, wordt de website daar ook weleens de "gouden gids" of het "bevolkingsregister voor homo's" genoemd.

Om de site internationaler te maken werden op 18 maart 2009 de leden van de internationale homowebsite Guys4Men.com door Gayromeo overgenomen. Dit leverde naar eigen zeggen 380.000 nieuwe gebruikers op, voornamelijk uit enkele aziatische landen, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië.

Eveneens in 2009 werd door PlanetRomeo BV de PlanetRomeo Foundation opgericht. Dat is een stichting met als doel het ondersteunen van projecten gericht op gelijke rechten en gelijke kansen voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenderisten op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheid, emancipatie en sport. De PlanetRomeo Foundation wordt geleid door een raad van bestuur en heeft een eigen raad van toezicht.[1]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties