Gebruiker:Bic

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
een Bic

Bic staat voor mij voor "balpen", oftewel voor het pennetje waar we voor de digitale revolutie mee schreven. Nu doen we dat pratend tegen een computer, of met een toetsenbord of touchscreen. En op het internet vinden we behalve een heleboel zooi ook geweldig veel nuttige informatie.

Daarbij is de Wikipedia voor mij één van de mooiste verworvenheden: gratis en voor niets, zonder reclame, en van en voor iedereen. Ik vind het leuk daar een bescheiden bijdrage aan te leveren. De onderwerpen kies ik enigszins willekeurig, maar meestal heeft het wel iets te maken met aardrijkskunde, economie of geschiedenis, vaak gecombineerd binnen mijn favoriete categorie Leiden. Illustraties vind ik een belangrijk deel van de artikeltjes en omdat Wikimedia mijn gebruikersnaam Bic eerst niet wilde kennen is er ook een Biccie actief geweest om af en toe wat foto's toe te voegen.

Verzamelitis[bewerken]

Citaat uit het artikel Verzamelen: In de dieptepsychologie wordt verzamelen gezien als een sublimatie van eten. Verzameldrang is een obsessief-compulsieve karaktereigenschap. Onbeheersbare verzameldrang kan een stoornis zijn.

Wikipedia vormt zelf ook een mooi voorbeeld van verzamelitis - of netter verzamelzucht (compulsive hoarding) - met in serie aangemaakte artikelen met de namen van bijvoorbeeld sterren, planten of dieren (vooral insecten zijn populair). Dat zijn er miljoenen, zo niet miljarden, dus al doende kan het aantal Wikipedia-artikelen nog flink stijgen. (Dit artikel verklaart veel over de manier van werken op de Wikipedia.)

Het erge is dat het ook op mij aanstekelijk werkt, dus voorlopig nog genoeg te doen om alle bruggen in Leiden (netjes) zichtbaar te maken, dan gewoon alle straten en tot slot stel ik me voor alle circa 84 duizend liften in Nederland - wellicht gerangschikt naar het bestreken aantal étages - in beeld te brengen. Ook zijn er nog geen (volledige) lijsten van de jaren, maanden, weken en dagen. Er is nog veel te doen. Wordt dus vervolgd ;-)

Direct naar[bewerken]

Crystal Clear app messenger.png
Crystal Clear app mymac new.png
Crystal Clear action configure.png
Crystal Clear mimetype mime txt.png
Crystal Clear device camera.png
Crystal Clear app Volume Manager.png
Mijn overlegpagina
Zandbak/werkruimte
Recente bijdragen
Gestarte pagina's
Bijgedragen foto's
Bewerkingsstatstieken

Handige pagina's[bewerken]

Nieuwe pagina aanmaken | Heel veel handige links bij Gebruiker:VanBuren | Coördinaten toevoegen | Coördinaten toevoegen | Wikipedia statistieken | Pageviews

Dit is een Wikipedia-gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Weest u zich er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.