Gebruiker:CardboardTubeSamurai

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

The fact that we live at the bottom of a deep gravity well, on the surface of a gas covered planet going around a nuclear fireball 90 million miles away and think this to be normal is obviously some indication of how skewed our perspective tends to be. - Douglas Adams.


Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
nds-3 Disse gebruker praot iezig goed Nedersaksisch.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.

Introductie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo iedereen! Ik ben CardboardTubeSamurai (deze naam is afkomstig van de populaire online comic Penny Arcade) en ik ben 25 jaar oud. Samen met mijn Duitse vriendin woon ik in het dorp Wierden in Twente waar ik ben geboren en getogen. Toen ik nog studeerde heb ik nog een jaar of anderhalf in Enschede gewoond. Ik heb altijd wel geweten dat Wikipedia bestaat maar heb pas recentelijk ontdekt dat het lezen en aanvullen van de hier aanwezige artikels erg leuk kan zijn.

Als klein jongetje was ik al gek op computers en technologie en mede daarom heb ik mij laten opleiden tot IT-er. In het dagelijks leven werk ik op de helpdesk van 's Neerlands grootste kabelinternetprovider.


Hobby's en Interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Het is moeilijk om puntsgewijs mijn hobby's en interesses op noemen, daar ik een echte filosoof ben (al zeg ik het zelf). Ik zou het liefst alles weten over alles maar heb mij uit praktische overwegingen beperkt tot een aantal kernzaken, waarvan ik er een paar zal noemen:

Het ontstaan van het universum en hoe de natuurkundige wetten en alle fenomenen en levende wezens daarin hun plaats vinden is iets waar ik veel over lees en filosofeer. Ik probeer een voor mijzelf een logisch geheel te creëren gebaseerd op wetenschappelijke feiten en aangevuld met wat speculatie mijnerzijds. Of ik ooit zal slagen waag ik te betwijfelen, maar dat is natuurlijk de uitdaging.

De laatste tijd raak ik meer en meer geïnteresseerd in Nederlandse geschiedenis, hoofdzakelijk vanwege het feit dat ik tot de realisatie ben gekomen dat achter alle historische personen en feiten die men mij in een diep, donker verleden heeft laten memoriseren, vaak een heel interessant verhaal schuilgaat. En waar vind je deze verhalen zonder stoffige boeken door te hoeven bladeren? Juist.

Boeken, films en muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Ik lees hoofdzakelijk wetenschappelijke boeken, maar af en toe ook wat fictie. Een greep uit mijn favorieten: Creation: Life and How To Make It van Stephen Grand (een mix van evolutie, neurologie en kunstmatige intelligentie), Growing up with Lucy: How To Build An Android in Twelve Easy Steps van Stephen Grand (tevens evolutie, neurologie en AI), The Universe in a Nutshell van Stephen Hawking, A Short History of Nearly Everything van Bill Bryson (aanrader!), The Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams en ga zo nog maar even door.


Een paar van mijn favoriete films zijn A Beautiful Mind, Enemy at the Gates, Das Boot, American Psycho


Bijdragen aan Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Tot op heden heb ik nog niet zo heel veel bijgedragen aan Wikipedia. Hier en daar heb ik misschien wat type-, en spelfouten verbeterd want daar kan ik niet goed tegen. Natuurlijk ben ik wel van plan om in de nabije toekomst volledige artikels achter te laten of andere artikels op een zinnige manier aan te vullen.