Gebruiker:Castruccio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Castruccio is een overtuigde democraat[bewerken | brontekst bewerken]

Vanuit mijn interesse voor politiek heb ik een aantal Wikipedia-artikels opgesteld over de geschriften van de Italiaanse denker Niccolò Machiavelli en van de Duitse dictator Adolf Hitler. Naar aanleiding van mijn bedragen aan Mijn kamp, het politiek manifest van Hitler, zijn er zware spanningen ontstaan met andere gebruikers. Ik ben een overtuigde democraat die steeds een kritische houding aanneemt tegenover tirannieën en dictaturen. De geschiedenis van de mensheid heeft me geleerd welke ellende deze regimes kunnen veroorzaken. Elke beschuldiging van nazisme aan mijn adres is ridicuul. Dit zijn twee duidelijke voorbeelden van mijn antinazistische houding:

"Hitler is het voorbeeld bij uitstek van een schizofrene extremist. Hij waande zich een spiritueel leider, kwam een nieuwe wereldbeschouwing verkondigen en wilde zijn volk naar God leiden, maar zijn vulkanische emoties en paranoïde waanbeelden lieten anders vermoeden. Waarschuwing: deze boekbespreking van Mijn kamp (Mk) zal zo getrouw mogelijk de overtuigingen van Adolf Hitler weergeven, met inbegrip van geschiedkundige fouten en taalgebruik. Er bestaat geen betere manier om zijn extremisme, krankzinnigheid en kwaadaardigheid te ontmaskeren dan hem zelf aan het woord te laten. Het is veel gevaarlijker om zijn ideeën niet te kennen dan om ze wel te kennen." (25 maart 2007 11:32)

Klik [1].

"Waarschuwing! Mijn kamp is geen boek zoals een ander. Het bevat de expliciete denkbeelden van de Duitse dictator Adolf Hitler die geleid hebben naar de miljoenen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vanuit het standpunt van de zakelijke berichtgeving met een historisch doel zal dit artikel zo getrouw mogelijk de overtuigingen van Adolf Hitler weergeven, met inbegrip van geschiedkundige fouten en taalgebruik. Wikipedia distantieert zich nadrukkelijk van de inhoud van het boek. De bezoeker wordt verzocht om het te lezen met de nodige kritische zin en afstandelijkheid." (25 mei 2007)

Klik [2] voor het verwijderde Sjabloon:Waarschuwing Mijn kamp.