Gebruiker:DimiTalen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Loomis Museum.jpg

Chariande 2 and Chariande Express chairlifts, Samoëns.jpg

Cinder Cone at Lassen Volcanic National Park.jpg

Castello di Amorosa.jpg

Appreciatie
USA-Ster.png USA-ster van Al, 22 juni 2006
Bosje bloemen.png Bloemetje van Jolien, 8 december 2006
Soccerball.svg Van Robin, 9 december 2006
Soccerball.svg Van Jolien, 18 maart 2007
Gold barnstar 2.png Jubileumster van Maniago, 12 mei 2011
Wikipedia Rollbacker.svg Terugdraairechten sinds 18 januari 2012
Plume pen w.png 2e prijs voor 'California State University' in de Minischrijfwedstrijd van begin-2012
Writing star.svg Schrijversster van Capaccio, 28 mei 2012
Bronzen pen.svg Bronzen pen voor 'Yosemite National Park' in de Schrijfwedstrijd van 2013

Flat UI - compass.png Flat UI - mail.png Flat UI - time.png Flat UI - book.png Flat UI - clipboard.png Flat UI - colors.png
DimiTalen

Over mij

Ik ben Gebruiker:DimiTalen en heb mij op 23 april 2006 onder die gebruikersnaam geregistreerd. (Ik ben dus al 8 jaar en 338 dagen Wikipediaan.) Sinds mijn eerste bijdrage heb ik hier meer dan 30.000 edits gedaan en zo'n 1.000 artikels aangemaakt. Mijn bewerkingen houden tegenwoordig meestal verband met de Verenigde Staten en meer bepaald met de staat Californië. Ik schrijf graag relatief korte artikels over aardrijkskunde, bouwwerken, geschiedenis, vervoer... als het maar met de VS te maken heeft. Zo nu en dan schrijf ik kleine lemma's over mijn thuisstreek, over biologie en milieu, over de Universiteit Gent en over taal- en letterkunde. Enkele langere artikels en lijsten staan hieronder opgesomd. Mijn grote trots is Yosemite National Park, mijn eerste en momenteel enige etalage-artikel. Ik zit er voorts helemaal niet mee in om me met low-profile werk, zoals het maken en aanvullen van doorverwijspagina's, bezig te houden. Ik heb terugdraairechten. Ik leid het Wikiproject Californië en ben lid van de projecten Amerikaanse literatuur, inheemse volken van Amerika en sonnetten van Shakespeare.

Buiten Wikipedia heet ik Dimitri en ben ik redacteur voor een gespecialiseerde ontwikkelaar van boeken en tentoonstellingen over architectuur en stedenbouw. Ik heb een bachelordiploma Nederlands-Engels, een master Engelse taal- en letterkunde en een ma-na-ma in American Studies, behaald aan de Universiteit Gent.

Visie op Wikipedia

Ik geloof sterk in het project Wikipedia. Het is een mooi gemeenschapsproject dat democratiserend kan werken. Door een versie in iedere taal te voorzien, maken we informatie echt toegankelijk. Hoewel ik zelf graag gebruik maken van de wel erg volledige Engelse encyclopedie, geloof ik erin dat het heel belangrijk is dat onze eigen Nederlandstalige Wikipedia veel en goede artikels heeft. Daar probeer ik aan bij te dragen.

Het is al te gemakkelijk om op Wikipedia in hevige debatten met andere gebruikers te sukkelen. Frustraties stapelen zich snel op en doordat wij elkaar zelden persoonlijk kennen of buiten de virtuele wereld ontmoeten, ontaarden discussies snel. Als verknochte Wikipedianen hebben we een ego - een zekere trots - en voelen we ons soms zo snel gekwetst door opmerkingen of 'verbeteringen'. Da's spijtig. Ik hoop zelf het belang van de Wikipedia, en het plezier dat hier werken mij schenkt, over dat soort escalaties te laten primeren. Hoe een artikel nu juist heet, of hoe we doorverwijsconstructies organiseren, is van ondergeschikt belang, toch als de discussies onze gemeenschap schade berokkenen, zoals te vaak gebeurt. Daarom probeer ik, met een gezond gevoel voor zelfrelativering, aan onze encyclopedie te schrijven en te sleutelen, zonder iedere storm in een glas kroegwater op te volgen.

Schrijfsels

Aldo Leopold · Alpine County · Amtrak · Bay Area Rapid Transit · Blandijn · California State University · Eureka (Californië) · Lake Tahoe (meer) · Lijst van Amerikaanse congresdistricten · Lijst van bergen in Californië · Lijst van county's in Californië · Lijst van National Historic Landmarks in Californië · Lijst van rivieren in Californië · Los Angeles County · Manzanita (plant) · Marin County · My First Summer in the Sierra · Rustieke architectuur · Santa Clara County · Fairytale bookmark.png Yosemite National Park · en meer…

Plaatsen


Deelpagina's