Gebruiker:Dre Odz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
nds-3 Disse gebruker praot iezig goed Nedersaksisch.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
es-2 Este usuario puede contribuir con un nivel intermedio de español.
it-1 Questo utente può contribuire con un italiano di livello semplice.
da-2 Denne brugers kendskab til dansk er på mellemniveau.
af-2 Hierdie gebruiker het 'n gemiddelde begrip van Afrikaans.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

Deze gebruiker komt uit de Europese Unie
Deze gebruiker komt uit Overijssel
Deze gebruiker komt uit Oldenzaal

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Het sterrenbeeld van deze gebruiker is waterman
Het Chinese sterrenbeeld van deze gebruiker is tijger
абв Deze gebruiker heeft kennis van het Cyrillische alfabet.
BE Deze gebruiker is afgestudeerd in Bedrijfseconomie.
LIB Deze gebruiker is liberaal
Deze gebruiker is tegenstander van communisme
Deze gebruiker steunt de onafhankelijkheid van Taiwan
Deze gebruiker steunt de onafhankelijkheid van Tibet

Hallo, mijn Wikipedia-naam is DreOdz, een samenvoeging van m'n echte naam Andreas en mijn geboorteplaats, Oldenzaal. Hoewel ik al langer artikelen toevoeg aan Wikipedia, ben ik sinds 5 september 2007 onder de naam DreOdz actief op Wikipedia. Ik houd me vooral bezig met artikelen over Nederlandse en Duitse wegen en over openbaar vervoer.

Mijn fotopagina
Mijn kladblok

Interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Onder andere:

Enkele door mij gestarte artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Momenteel onder handen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Nederlandse provinciale wegen. Alle provinciale wegen voorzien van een standaardopmaak. Dit betekent het toevoegen van wegenkaarten (zie: mijn gallerij op Commons) en deze wegen voorzien van een weginfobox. Daarnaast wordt, zover dat mogelijk is de geschiedenis van de weg toegevoegd. Voorlopig is dat alleen informatie over de geschiedenis van (voormalige) rijkswegen. In een later stadium zal ik pogen informatie toe te voegen uit regionale archieven en provinciale wegenplannen, zodat de informatie een beetje meer is dan Deze weg loopt van hot naar her en je mag er zo snel rijden.
  • Weggerelateerde artikelen, zoals rijksweg en provinciale weg zal ik zoveel mogelijk up-to-date proberen te houden en te voorzien van correcte informatie. Vooral omdat bij de wegenleek nogal veel verwarring bestaat om deze begrippen leidt dat nog wel eens tot onjuiste informatie (voor een leek is een rijksweg vrijwel gelijk aan een autosnelweg, en een tweebaansweg is in die optiek altijd een provinciale weg.
  • Geografische artikelen over Twente. Vooral in de 20e en 21e hebben in Twente een aantal gemeentelijke herindelingen plaatsgevonden, plattelandsgemeenten hebben grond moeten afstaan aan stedelijke gemeenten zodat deze konden voorzien in hun grootstedelijke ambitie.

Toekomstig werk[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is vooral wat ik zo in gedachten heb te gaan doen (pin me er dus niet op vast), voorlopig heb ik de handen vol aan de Nederlandse wegen.

  • Het ligt echter wel in de planning om in ieder geval de Belgische gewestwegen allen te beschrijven en deze zover dat niet gebeurd is, te voorzien van een kaartje, zoals ik dat ook bij de Nederlandse provinciale wegen heb gedaan. De precieze invulling daarvan weet ik nog niet, aangezien het daar qua bronnen anders ligt dan in Nederland.
  • Verder worden alle Nederlandse wegen voorzien van een wegschild, zoals dat bij vele provinciale wegen in Overijssel al gebeurd is (bijv. N342 en N735).