Gebruiker:Glatisant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Glatisant[bewerken]

Ik was actief onder de gebruikersnaam Soczyczi sinds begin 2006, maar echt actief werd ik in december 2006. Omdat ik genoeg had van die onuitspreekbare Poolse naam koos ik in juni 2008 een andere. Glatisant, The Questing Beast, is een eigenzinnig fabeldier uit de oude Engelse mythologie. Ik kwam op de naam bij het lezen van Arthur, koning voor eens en altijd van T.H. White, waar het beest een opmerkelijk humoristische aard heeft. (juni 2008)

Van beroep ben ik boekhandelaar. Ik heb veel belangstelling voor geschiedenis, speciaal voor de klassieke oudheid en de middeleeuwen, en even speciaal voor het Oosten. Eigenlijk gaat het van het Balkasjmeer tot aan Groot-Brittannië. En het begin van de geschiedenis is voor mij de vraag: hoe is het begonnen, die beschaving? Mijn interesse loopt zo'n beetje tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Op Wikipedia, toch een fantastisch, ideaal project, waarmee kennis in de hoogte, breedte en diepte beschikbaar is voor iedereen, erger ik me aan de rauwdouwers en zelfbenoemde politieagenten onder de wikipedianen, die zich kennelijk niet realiseren dat het toch allemaal echte medemensen zijn die ze plegen uit te schelden of af te serveren. Een erg teleurstellend voorbeeld van deze strijd, waardoor ik veel van mijn vertrouwen in Wikipedia heb verloren, is het wegpesten van een expert op het gebied van irrigatie door een zelfbenoemde dorpskoddebeier met een hekel aan externe links, in september 2009. Jaren later bleek ook nog eens dat die zogenaamde GijsvdL een sokpop was van een andere gebruiker, die zich altijd sympathiek en goeiig voordoet. Een schaap in wolfskleren, of hoe het ook heet. Kennelijk wekt Wikipedia ook het slechtste in mensen op.

Eenzaam maar niet alleen