Gebruiker:Glatisant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Glatisant[bewerken]

Ik was actief onder de gebruikersnaam Soczyczi sinds begin 2006, maar echt actief werd ik in december 2006. Omdat ik genoeg had van die onuitspreekbare Poolse naam koos ik in juni 2008 een andere. Glatisant, The Questing Beast, is een eigenzinnig fabeldier uit de oude Engelse mythologie. Ik kwam op de naam bij het lezen van Arthur, koning voor eens en altijd van T.H. White, waar het beest een opmerkelijk humoristische aard heeft. (juni 2008)

Van beroep ben ik boekhandelaar. Ik heb veel belangstelling voor geschiedenis, speciaal voor de klassieke oudheid en de middeleeuwen, en even speciaal voor het Oosten. Eigenlijk gaat het van het Balkasjmeer tot aan Groot-Brittannië. En het begin van de geschiedenis is voor mij de vraag: hoe is het begonnen, die beschaving? Mijn interesse loopt zo'n beetje tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Ik heb veel geleerd op Wikipedia, over het opdoen van kennis, over de omgang met anderen en over mezelf. Als gebruiker/ consument maak ik graag gebruik van de Engelse wikipedia, omdat er informatie over de vrij obscure historische figuren te vinden is, of bijvoorbeeld over marxistische clubjes uit de jaren zeventig, die maar kort bestaan hebben, maar wél net dat pamflet hebben uitgegeven dat ik op mijn bureau heb liggen. Een ander gebied is de oudere geschiedenis van buiteneuropese werelddelen, die op de Engelse wikipedie veel uitgebreider te vinden is. Ik ben gaan behoren tot de inclusionisten, de mensen die het liefst zoveel mogelijk kennis op Wikipedia zien, en niet tot degenen die deze encyclopedie lean and mean willen houden met alleen hoge kwaliteit. Ik vind het belangrijker of de informatie klopt.

Wikipedia is een verslaving, waarvan ik probeer los te komen. Ik moet mijn tijd voor mijn werk gebruiken. Ook is het verstandig om mijn emoties niet meer te gebruiken voor de vaak oeverloze discussies (nogal eens in agressieve en ridiculiserende sfeer) over gekeutel in de marge. Nachtelijke uurtjes kan ik beter steken in dingen die moeten. Ik schrijf dit maar op als een soort oefening van hoop om van de wikiverslaving af te komen.

Te verbeteren[bewerken]

Toevallig ontdekte pagina's waar iets aan schort

Artikelen met deze bron zijn, indien onverbeterd sinds 2007, in veel te ouderwetse stijl geschreven (door Kroon anno 1875, niet door iemand van nu). In feite is het plagiaat.

Quis, quid, ubi, cur, quomodo, quando[bewerken]

Zoals mijn goede vader het zei.

Boëthius made the seven circumstances fundamental to the arts of prosecution and defense:
Quis, quid, cur, quomodo, ubi, quando, quibus auxiliis.
(Who, what, why, how, where, when, with what)

(september 2010)

Galerie[bewerken]