Gebruiker:Glatisant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie ook Glatisants kraamkamer, Glatisants Sligro (en de alweer geleegde tijdelijke bergplaats voor decolletés en het kolenhok)

Macbeth en een kompaan kijken naar het vijandelijke leger, met Dunsinane Hill rechts op de achtergrond. Een schilderij van John Martin (1789-1854)
Hoe oud zou deze initiaal zijn, 500 jaar?
Knipoog, vleermuis, knipoog zoet, zeg mij toch wat of gij doet,/ boven d'aarde scheert uw vlucht, als een theeblad door de lucht

Een muziekje als amusement

Tips[bewerken]

  • Even controleren hoe het gaat met artikelen die beschermd zijn met het sjabloon:wiu2. Wordt er nog hard aan gewerkt, of zijn de nijvere types hun lemma's (en deze ook) een beetje aan het vergeten?
  • Met deze editcounter kun je zien welke pagina's je begonnen bent. En met deze (met mijn naam erin) kun je je bijdragen tellen. Hier is de pagina waar ik deze en andere gevonden heb.
  • En dit of dit gereedschap laat zien hoe vaak een artikel per dag of per maand bekeken wordt

Te verbeteren[bewerken]

Toevallig ontdekte pagina's waar iets aan schort

Artikelen met deze bron zijn, indien onverbeterd sinds 2007, in veel te ouderwetse stijl geschreven (door Kroon anno 1875, niet door iemand van nu)

Glatisant[bewerken]

Ik was actief onder de gebruikersnaam Soczyczi sinds begin 2006, maar echt actief werd ik in december 2006. Omdat ik genoeg had van die onuitspreekbare Poolse naam koos ik in juni 2008 een andere. Glatisant, The Questing Beast, is een eigenzinnig fabeldier uit de oude Engelse mythologie. Ik kwam op de naam bij het lezen van Arthur, koning voor eens en altijd van T.H. White, waar het beest een opmerkelijk humoristische aard heeft. (juni 2008)

Van beroep ben ik boekhandelaar, ik besteed veel tijd aan het beschrijven van oude en nieuwe titels. Op Wikipedia werk ik vooral aan artikelen die met geschiedenis en letterkunde te maken hebben en doe ik graag aan taalverbetering. Ik volg ook allerlei interne discussies (vaak hoofdschuddend - in dat verband is een rake tekst van de Engelse wikipedia Gebruiker Randy in Boise, over experts die het onderspit delven tegenover gebruikers die meer geldingsdrang hebben dan kennis of zelfs maar bereidheid iets te leren - en hun medestanders). The Arrogance of Ignorance, kortom (dank aan Bessel Dekker).

Ik erger me aan de rauwdouwers en zelfbenoemde politieagenten onder de wikipedianen, die zich kennelijk niet realiseren dat het toch allemaal echte medemensen zijn die ze plegen uit te schelden of af te knijpen. Een erg teleurstellend voorbeeld van deze strijd, waardoor ik veel van mijn vertrouwen in Wikipedia heb verloren, is het wegpesten van een expert op het gebied van irrigatie door een zelfbenoemde dorpskoddebeier met een hekel aan externe links in september 2009. En soms moet je jezelf weer dwingen te realiseren dat er, behalve ingebakken reaguurders, hier ook mensen met een psychische storing rondlopen. Gefrustreerde pestkoppen, mensen die altijd maar agressief optreden, maar ook megalomane of paranoïde figuren, die op elke overlegpagina een complot menen te ontwaren. Helaas treden zij vaak dwingend op, terwijl redelijk denkende mensen het (verbaasd maar passief) over zich heen laten komen. Wikipedia is open voor iedereen - dat kan soms navrant zijn.

Glatisant is Tjaoist (de bedenkster van dat hilarische stukje weet haar eigen tjaoistische neigingen goed te verbergen - als ze ze heeft). (april 2012)

Ik ben geen erg actieve gebruiker, en heb in zes jaar onder mijn twee gebruikersnamen 26.238 kleine en grotere bijdragen geleverd, waarvan ruim tweeduizend in andere talen. (27 januari 2012)

Quis, quid, ubi, cur, quomodo, quando[bewerken]

Zoals mijn goede vader het zei.

Boëthius made the seven circumstances fundamental to the arts of prosecution and defense:
Quis, quid, cur, quomodo, ubi, quando, quibus auxiliis.
(Who, what, why, how, where, when, with what)

(september 2010)

Galerie[bewerken]Bronnen, noten en/of referenties