Gebruiker:Jvangiel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Taalvaardigheid
nl-N Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
fr-3 Cet utilisateur dispose de connaissances avancées en français.
es-2 Este usuario tiene un conocimiento intermedio del español.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
Gebruikers per taal
  • Stem en beheerder van de podcast Kritisch Denken
  • Kleinzoon van Frans Van Giel
  • Ir. Werktuigkunde-Electrotechniek aan de KUL 1991
  • Professioneel actief (geweest) in S&OP, project- en program-management, Enterprise Architectuur, Innovatie, Business Development & Strategie, Change Management, logistiek, Kwaliteitsbeheer (WCM, TPM).
  • Geïnteresseerd in skepticisme, wetenschap (fysica, evolutie, psychologie, biologie...), duurzaamheid en milieu, innovatie, Leiderschap, duurzame economie, filosofie, kunst, reizen, fotografie...
  • Hier heb ik een oproep gedaan om meer mensen met een kritische geest op wikipedia te krijgen. Blijkbaar is dat in het verkeerde keelgat van enkele wikipedianen met New Age ideeën gekropen. Ik denk dat de kracht van wikipedia er net in bestaat dat door veel mensen met de nodige argumenten de encyclopedie er alleen maar beter op kan worden.
  • Volgens mij gaan skepticisme en meewerken aan een encyclopedie perfect samen omdat skeptici zoeken naar degelijk bewijsmateriaal voor elke bewering. Skeptici zijn ook bereid om gelijk welke uitspraak te aanvaarden als ze met betrouwbaar bewijsmateriaal worden geconfronteerd. Een Encyclopedie verwacht ook dat alle teksten degelijk onderbouwd zijn. Een goede encyclopedist moet dus een skepticus zijn.

Lemma's in het leven geroepen

Semco, Ricardo Semler, Jan De Laender (samen met Gebruiker:Ridelo), Basava Premanand, Tiberius Cornelis Winkler, Kritisch denken (originele summiere versie vervangen door een uitgebreide vertaling van de Engelse WikipediA)

Op 15 januari heb ik, na pesterijen vanwege Theobald Tiger (overleg) beslist om voorlopig de brui te geven aan mijn activiteiten op WikipediA.