Gebruiker:LeRoc/archief04

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Slag bij Vertières[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc, Ik ben bezig met een artikel over de Slag bij Vertières en kom van één naam twee schrijfwijzen tegen. Jij als Haïti kenner kan mij misschien wel helpen. Is het François Capois of Capoix? Mng --Jos1950 (overleg) 20 jan 2012 02:14 (CET)

Ik heb het artikel gezien, ziet er goed uit! Een lastige vraag, ik kan me voorstellen dat er in die tijd nog geen goede centrale registratie van namen was, en dat namen dus op verschillende manieren gespeld konden worden. Maar op internet kom ik vaker Capois tegen dan Capoix, dus mijn voorstel zou zijn om die eerste schrijfwijze voorlopig aan te houden. Veel succes verder met je artikelen over het ontstaan van Haïti! Groeten, LeRoc (overleg) 21 jan 2012 14:53 (CET)

Is dit wat je bedoelde?[bewerken | brontekst bewerken]

Mooi!!! LeRoc (overleg) 9 jul 2012 15:05 (CEST)
Oeps, er bestond al {{Sjabloon:Navigatie borgen Groningen}}. LeRoc (overleg) 9 jul 2012 15:09 (CEST)
    • Nou,dat was dan vergeefse moeite, tenzij mijn sjabloon leuker is, maar de bestaande sjabloon is vollediger... Robert Prummel (overleg) 10 jul 2012 17:31 (CEST)

Linken naar pdf-bestand[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van je vraag in de kroeg => Heb je al eens via docreader.readspeaker geprobeerd? Bij mij werkt ie....=>Integraal ontwikkelingsplan Dilgt, Hemme, en Essen; Website Haren; 27 juni 2005--Bjelka (overleg) 18 jul 2012 02:07 (CEST)

Goedemorgen Bjelka en LeRoc,
Deze ReadSpeaker ziet er handig uit en het is goedbedoeld, maar het lijkt me niet verstandig om op deze manier indirect naar pdf-bronnen te verwijzen. (Je lijkt er bovendien voorleesfunctionaliteit mee aan te bieden, terwijl in dit geval niet voorgelezen maar voorgespeld wordt.) Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 18 jul 2012 09:20 (CEST)
@Bjelka: op zich vind ik het een goed idee, maar ik ben bang dat ik het met Mar(c) eens ben. Voorlopig zal ik dus de indirecte link in het artikel laten staan. LeRoc (overleg) 18 jul 2012 10:12 (CEST)

Bedankt[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc, Bedankt voor het aanpassen van de pagina over judoka Tamara Meijer. Zo had ik het ook in gedachten, maar aangezien ik nog een Wiki-leek ben kwam ik er niet uit. Ik weet nu dus hoe het wel moet en ik ga deze lijn voortzetten. Nogmaals dank! Mvgr, Mercuryu

Moi[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom gebruik je zowel het Franse moi als het Nederlandse 'ik' achter elkaar als je een vraag in de Kroeg stelt? In wezen is het een fraaie tweetalige tautologie, beste LeRoc Glimlach
Collegiale groeten, Klaas ‌ V (ZeaForUs|Patio) 14 aug 2012 14:45 (CEST)

LOL, de groet die ik gebruik is moi Glimlach LeRoc (overleg) 14 aug 2012 14:46 (CEST)

Vandaar MoiraMoira? Zij begroet dus twee keer Ra of zo? Interessant die valse vrienden ;-)
Collegiale groeten, Klaas ‌ V (ZeaForUs|Patio) 14 aug 2012 18:07 (CEST)

Richard Looten[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, ik heb je artikel Richard Looten ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 4 sep 2012 16:42 (CEST)

Provincies van de RD[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Capaccio, LeRoc en Salix2, in alfabetische volgorde. Ik zie jullie vaker op mijn bewerkingen en heb een grote aanpassing voor de Provincies van de Dominicaanse Republiek. Voordat ik het plaats wil ik jullie expertise afwachten omdat ik niet zeker weet of dit wordt geaccepteerd. Het is een samenvoeging van Provincies van de Dominicaanse Republiek en de Engelse Wiki [1] en heb het op mijn Kladblok Gebruiker:Jos1950/Kladblok#oefeningen als proef staan. Bovenaan het artikel staan twee openingszinnen, waarvan de eerste aansluit bij het orriginele artikel. Graag jullie advies. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 21 nov 2012 01:41 (CET)

Naar aanleiding van jullie adviezen heb ik enkele voorbeelden gemaakt voor de Regio's van de Dominicaanse Republiek. [hier] staat mijn vraag en is het resultaat te vinden. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 29 jan 2013 21:50 (CET)

Wikigame[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi LeRoc, bedankt voor je bijdrage. In je bewerkingssamenvatting vraag je of je je ergens moet opgeven. Het antwoord is: Nee ;-). Groetjes, Grashoofd 28 feb 2013 14:26 (CET)

Ok, dank je. (Hmm, misschien zouden we kunnen stellen dat je eerst een kruiswoordpuzzel moet oplossen voordat je dat artikel mag bewerken Glimlach). LeRoc (overleg) 1 mrt 2013 00:00 (CET)

Artikelen redden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, leuk dat jij dat zo formuleert in "De Kroeg": ik zie TBP ook graag als een soort vondelingenluik. Je hebt niet toevallig zin in ZZ Leiden seizoen 2012-2013? Ik ken bijna al die gasten, maar het komt er maar niet van om het huidige seizoen er bij te zetten. Geeft niet als je er niet aan wilt beginnen. Groet, Sander1453 (overleg) 15 apr 2013 18:46 (CEST)

En goed punt in De Kroeg over "smalend commentaar" op TBP. Mag ik ook wel eens aan denken. Groet, Sander1453 (overleg) 21 apr 2013 10:41 (CEST)
(Sorry, ik heb het een beetje druk deze periode. Ik denk niet dat ZZ Leiden ervan gaat komen. Bedankt voor je commentaar.) LeRoc (overleg) 21 apr 2013 13:08 (CEST)

Bedankt,[bewerken | brontekst bewerken]

voor je aanvulling in Carlos de Vargas‎, dat boek staat nu op mijn leeslijst. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 22 jun 2013 00:07 (CEST)

Graag gedaan, het is inderdaad een interessant boek. Als je het goed vindt, zal ik deze week ook nog proberen om wat naar Felipe Riberto te kijken. Abrazo, LeRoc (overleg) 22 jun 2013 15:26 (CEST)

Nog bedankt,[bewerken | brontekst bewerken]

voor je steun bij het lemma van S.D.Z.. Jij was in eerste instantie de enige die steun betuigde voor behoud van dit lemma. En ondanks er niemand anders was die ook zich uitspraak dat het lemma weg zou moeten, dan enkel de geen die na twee minuten dat het lemma was geplaatst de verwijder nominatie al had geplaatst, moest het lemma toch weg! En toen het lemma op mijn verzoek om te worden teruggeplaatst om zo een herkansing te krijgen wat gelukkig werd gehonoreerd, heb jij daarna meegewerkt tot behoud van dit lemma. Ook daarvoor wil ik jouw bedanken voor de steun hierin naast nog een paar Wikipedianen, mede hierdoor is het lemma uiteindelijk toch behouden gebleven! Hartelijk dank nogmaals en vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 22 jun 2013 20:28 (CEST)

Graag gedaan. Ik heb zelf vaak moeite met hoe op de Beoordelingslijst gecommuniceerd wordt, en vaak gebeurt dit over lemma's die op zich encyclopediewaardig zijn. Mijn manier om hier tegenin te gaan, is te proberen deze lemma's te behouden. Ik ben blij dat dit hier gelukt is (ik zou ook liever geen ruzie willen met de mensen van S.D.Z. Knipoog). Veel succes met de verdere lemma's over Utrecht! Groeten, LeRoc (overleg) 23 jun 2013 19:02 (CEST)
Bedankt LeRoc, Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 23 jun 2013 23:04 (CEST)

Wim de Greef[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc, Ik zou graag een beroep op je willen doen i.v.m. het lemma over Wim de Greef die ter beoordeling aan de gemeenschap is voorgelegd of dit lemma mag blijven. Zou jij erna willen kijken hoe dit mogelijk anders moet zodat het voldoet aan de eisen van Wikipedia? Hopelijk dat je dat wil, vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 24 jul 2013 19:14 (CEST)

Ik heb het al gezien. Ik ga ermee bezig. LeRoc (overleg) 24 jul 2013 19:20 (CEST)
Geweldig! Antoine.01overleg(Antoine) 24 jul 2013 19:22 (CEST)
Ha LeRoc, Bedankt nogmaals voor je hulp, want dat heeft bijgedragen tot behoudt van dit lemma. Want jouw steun is iets waar je werkelijk wat aan heb, enkel kritiek zoals sommigen dit doen op Wikipedia zonder enige hulp te bieden daar heeft helemaal niemand iets aan! Plus zie ik hierin ook nu weer het dubbele wat sommigen hanteren door bij mijn neer te zetten van "Verder worden er te veel superlatieven gebruikt" iets wat in dit lemma twee keer voorkwam. En de dag erop zie ik, dat de zelfde persoon bij het lemma over "Kasteel Amerongen" het tegenovergestelde doet. Namelijk als iemand anders meent geen superlatief toe te laten en dit verwijderd, dat hij het dan vervolgens weer teruggeplaatst!? Erg vreemd dit, maar dit was van korte duur, daar een ander het kort erna opnieuw heeft verwijderd (wat dan wel zo eerlijk is, als je zelf het gebruik van superlatieven niet op prijs stelt vindt ik persoonlijk). LeRoc, Maar jij nogmaals hartelijk dank voor je hulp, vr. gr. plus alvast een fijn weekend toegewenst. Antoine.01overleg(Antoine) 26 jul 2013 15:01 (CEST)
Geen probleem, het was leuk om wat met dit artikel te ... worstelen Knipoog Als ik een tip mag geven: probeer altijd in de eerste alinea van je artikelen de informatie te zetten waardoor dit artikel niet verwijderd kan worden, het liefst met bronvermelding. Dat De Greef heel veel voor het worstelen gedaan heeft in Utrecht daar hebben verschillende mensen op Wikipedia geen boodschap aan (ik ben het niet met ze eens) maar zijn drie Nederlandse Kampioenschappen maken hem in elk geval relevant voor Wikipedia. Het beste is als je dit soort dingen meteen bam! in de eerste alinea zet, dan kun je in de andere alinea's wat meer over hem vertellen. De criteria van wat een artikel relevant maakt voor Wikipedia zijn niet altijd even keihard, maar ze staan hier. Ook een goed weekend gewenst, ik trek hier in Brazilië op vrijdagavond nu een lekker pilsje open. LeRoc (overleg) 27 jul 2013 02:06 (CEST)
Dankjewel voor de tips waar ik de volgende keer rekening mee zal proberen te houden (ofwel, mij eigen te maken)! Hopelijk heeft het pilsje jouw gisteren goed gesmaakt! Is het wat het weer betreft daar in Brazilië goed uit te houden, want in Nederland begint men al gauw te piepen als het warm is (vandaar deze vraag)? Antoine.01overleg(Antoine) 27 jul 2013 09:30 (CEST)
Van familie had ik al begrepen dat het in NL nu erg warm is. Ik ben nu in het Amazonegebied, en het is hier altijd 40 graden of meer, met een luchtvochtigheid rond de 100%. Klagen helpt niet, maar met af en toe een pilsje is het goed uit te houden. Een terrasje in Utrecht lijkt me ook niet gek, ik kom daar regelmatig als in ik NL ben (ik heb vrienden die in de binnenstad wonen). Groeten, LeRoc (overleg) 27 jul 2013 23:00 (CEST)

Prettig gevoel[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt dat je mij op Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130720‎ hebt gesteund, dat maakt het voor mij weer een beetje minder onprettig. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 26 jul 2013 16:00 (CEST)

Takutu rivier brug[bewerken | brontekst bewerken]

Dag, LeRoc. Dit hierboven is de laatste aanwinst. Zucht... ErikvanB (overleg) 13 aug 2013 20:41 (CEST)

Ik heb hem in mijn vizier. LeRoc (overleg) 13 aug 2013 20:43 (CEST)

Categorie graag koppelen aan die op anderstalige Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, Misschien ben je het deze keer per ongeluk vergeten of wilde je dat nog doen, dan is dit bericht wat overbodig, maar ik wilde graag opmerken dat het zeer gewenst is om categorieën en artikelen te koppelen aan de equivalent in een andere taal. Ik zag dat je Categorie:Bouwwerk in Guyana had aangemaakt en die niet gelinkt was aan andere categorieën, terwijl die wel bestonden. Ik heb ze daarom deze keer toegevoegd, maar het is erg wenselijk als de aanmaker van een categorie of artikel daar zelf voor zorgt. Het is tegenwoordig heel eenvoudig, je zoekt de bijbehorende equivalent op een anderstalige Wikipedia op en klikt op Koppelingen bijwerken om aldaar de taalcode nl met de titel van de pagina in te voeren. Dit blijft ook in de toekomst mensenwerk en kan niet door bots gedaan worden. Zie voor meer informatie op Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Als er daarnaast nog vragen zijn verneem ik ze graag, ik help je graag hierbij. Groetjes - Romaine (overleg) 14 aug 2013 03:18 (CEST)

Moi Romaine, om eerlijk te zijn ben ik nog niet helemaal overtuigd of categorieën de beste structuur zijn, en ben daarom een beetje huiverig om daar interwiki's aan te brengen. Maar ik zal proberen het wat aandacht te geven. Groeten, LeRoc (overleg) 15 aug 2013 04:47 (CEST)

Epigeaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, het was laat gisteravond. De laatste alinea van Epigeaal is gelijk aan die van Hypogeaal. In het ene artikel staat dat Hypogeaal goed bestand is, in het andere dat het minder goed bestand is tegen nachtvorst. waarschijnlijk heb je in een van de twee een copieerfoutje.Ceescamel (overleg) 16 aug 2013 11:00 (CEST)

Bedankt! Ik heb het inmiddels veranderd. Dat krijg je ervan als je 's avonds laat twee artikelen schrijft die in principe elkaars spiegelbeeld zijn Knipoog Groeten, LeRoc (overleg) 16 aug 2013 13:59 (CEST)

Leo Hendrickx[bewerken | brontekst bewerken]

Excuseer dat ik wijzigingen heb aangebracht in voornoemde pagina. De eerste was de bedoeling omdat Verbroedering Arendonk consequent wordt afgebroken en de datums daarom niet meer in het verlengde staan van de clubs. De tweede daarentegen was niet de bedoeling en wilde ik terugdraaien.
Vervolgens hebt u de beide wijzigingen teruggezet. Heeft dat een andere reden dan enkel de tweede bewerking? en zo ja, kunt u mij hierover meer vertellen?

Hiernaast zou ik graag zien dat deze template wordt aangepast, dan wel dat ik hierin meer inzicht krijg over het invullen zodat een onelegante toevoeging van <br /><br /> niet meer hoeft worden toegepast, maar dat zal ik elders doen.

Geen probleem, ik had al het idee dat de tweede wijziging per ongeluk was. Ik denk dat ik begrijp wat het probleem is met het afbreken van 'Verbroedering Arendonk'. Ik denk niet dat de door u gekozen oplossing met <br /> de juiste is. Ik zal ernaar kijken, maar ik heb het vanavond een beetje druk. Het zal waarschijnlijk in het weekend worden. LeRoc (overleg) 26 okt 2013 00:02 (CEST)
Ik heb uw vraag inmiddels gesteld in de Helpdesk. Daar zitten mensen die meer verstand van de technische kant van Wikipedia dan ik. Ik hoop dat zij een oplossing weten. Groeten, LeRoc (overleg) 26 okt 2013 21:39 (CEST)

Vertaalhulp Portugees[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, ik was bezig met het schrijven van de pagina Ilha Verde en gebruik hierbij Portugese bronnen, die ik met vergelijken, mijn Latijn en Google Vertalen wel redelijk begrijp, maar ik heb een stukje waar ik echt niet uitkomen en ik zag dat jij goed Portugees kan. Ik zou het erg waarderen als je het volgende stukje van deze website zou proberen te vertalen of uit te leggen, waarover het gaat

Mas como os Colégios de S. Paulo e S. José dos Jesuítas deviam 6147 taéis a Simão Vicente Rosa, ele, que nessa altura se encontrava em Goa, como forma de reaver essa dívida em 1765 consentiu ficar com a Ilha Verde por essa quantia. Tentou-se ainda leiloar a propriedade da ilha, mas não houve ninguém que oferecesse coisa alguma. Em 14 de Abril de 1766 o Governo de Goa dá ordem ao Senado para entregar a ilha a Simão Vicente Rosa. Esta durante algum tempo conservou-se em bom estado e tratada e qualquer pessoa respeitável podia, com a devida permissão, passar um dia na ilha.

Om de context te begrijpen: Het gaat over een eiland in Macau (China) en Jezuïeten, die er woonden zijn een paar jaar geleden weggejaagd en verbannen en het eiland was tevens een toevluchtsoord van comissionarissen en studenen van dat "Colégios". taéis is overigens een oude Chinese munt. Alvast bedankt, mvg Supercarwaaroverleg 26 nov 2013 21:11 (CET)

Maar omdat de Colleges van St. Paulus en St. Jozef van de Jezuïeten 6147 tael schuldig waren aan Simão Vicente Rosa, die zich op dat moment in Goa bevond, stemde deze er in 1765 mee in om het Ilha Verde voor dit bedrag in ontvangst te nemen om op deze manier de schuld te innen. Er was nog geprobeerd om het eigendom van het eiland te veilen, maar er was niemand die er iets op bood. Op 14 april 1766 gaf het Gouvernement van Goa opdracht aan de Senaat om het eiland aan Simão Vicente Rosa over te dragen. Een tijdlang bevond het zich in goede staat en werd het onderhouden, en elke respectabele persoon kon, nadat hij de juiste toestemming had verkregen, een dag op het eiland doorbrengen.

Het is een roerig stukje Portugese geschiedenis dat je hier beschrijft. Volgens mij is het volgende gebeurd. Macau viel op dat moment bestuurlijk onder de Portugese kolonie in Goa. De beslissing om de Jezuïeten uit alle delen van het rijk weg te jagen was genomen door de Markies van Pombal (in de blog waar jij naar verwijst wordt het woord pombalino gebruikt), maar lang niet alle Portugezen waren het ermee eens. De gouverneur van Goa, Manuel de Saldanha e Albuquerque werd in 1765 zelfs gevangen genomen omdat hij deze maatregel had uitgevoerd, ook in Macau. Na zijn arrestatie werd er in Goa haastig een interimbestuur ingesteld. Zij hadden een probleem: die meneer Vicente Rosa bevond zich in Goa, en bleef maar bij dit gouvernement zeuren: de Jezuïeten zijn mij nog geld schuldig, jullie hebben ze weggejaagd, hoe krijg ik nu mijn geld terug? Het interimbestuur probeerde het eiland te veilen, maar niemand was erin geïnteresseerd. Daarom kregen ze het idee om twee problemen in een klap op te lossen: we geven het eiland aan Vicente Rosa, dan hoeven we niet meer ons hoofd te breken wat we ermee moeten, en we zijn meteen van zijn gezeik af. De mensen mogen het eiland bezoeken, maar ze moeten wel aan de regering toestemming vragen. LeRoc (overleg) 26 nov 2013 23:26 (CET)

(PS Het blogartikel lijkt gekopieerd te zijn van deze krant. Als je bronnen wilt vermelden, lijkt het me beter om naar de krant te verwijzen dan naar de blog.)

Bedankt voor de vertaling! - Supercarwaaroverleg 27 nov 2013 07:06 (CET)

Kerst en Nieuwjaarswens[bewerken | brontekst bewerken]

Fijne feestdagen goede jaarwisseling en een gezond en gezegend 2014 toegewenst, Antoine (overleg).
December 2013

hulp gevraagd[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc, Een tijdje terug had je mijn Mike en Colin pagina bewerkt, nog heel erg bedankt daarvoor. Ik heb nu een pagina over Henk Dissel gemaakt. Ik zou het erg op prijs stellen als je daar ook even naar wilt kijken. Want Henk heeft een aantal hits in de top 40 gehad en het zou jammer zijn dat hij geen Wikipedia pagina krijgt omdat ik er niet zo goed in ben. Ik hoor graag van je, hopelijk wil je me even helpen. Trui22 (overleg) 3 jan 2014 12:58 (CET)

Beste Trui22, als Henk Dissel inderdaad hits in de Top 40 heeft gehad, dan komt zijn artikel in aanmerking voor opname op Wikipedia. Ik heb het tot maandag behoorlijk druk, ik zal proberen om er dinsdag naar te kijken. LeRoc (overleg) 4 jan 2014 13:11 (CET)
Super bedankt! Trui22 (overleg) 5 jan 2014 23:29 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 06:58 (CET)

Bedankt voor de uitnodiging. Ik heb slechts een of twee keer een artikel geschreven over een politicus en ben daar eigenlijk mee opgehouden omdat ik het heel moeilijk vind om NPOV over hen te schrijven. Ik denk dus niet dat ik mee ga doen. Groeten, LeRoc (overleg) 19 jan 2014 02:29 (CET)
Ok, goed te begrijpen. Dank voor je reactie en succes met andere artikelen! :-) Romaine (overleg) 19 jan 2014 02:33 (CET)

Hilum[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc, op de dp Hilum heb je Hilus toegevoegd omdat dat ook Hilum zou genoemd worden. Op de pagina Hilus is dat echter niet terug te vinden. Als het juist is, lijkt het me dat dit daar ook moet vermeld worden. Ik voeg het zelf niet toe omdat ik er niks van ken, maar jij waarschijnlijk wel. Groeten, Queeste (overleg) 30 jan 2014 21:05 (CET)

Het lijkt me inderdaad een goed idee. Het Engelse artikel heet hilum en zegt "the hilum (formerly called a hilus)". Het Duitse artikel heet ook Hilum en zegt "das Hilum oder der Hilus". In onze eigen artikelen urogenitaal stelsel en teelbal hebben we het ook over een hilum. Dit geeft voor mij aan dat hilum een term is die ook in het Nederlands (naast hilus) binnen de zoölogie/anatomie gebruikt wordt. Het lijkt mij aannemelijk dat mensen op de Nederlandse Wikipedia ook in de zoölogische/anatomische betekenis naar hilum gaan zoeken, daarom leek het goed om hier een dp van te maken. Groeten, LeRoc (overleg) 30 jan 2014 23:33 (CET)
Ik heb inmiddels een goede bron gevonden voor de term 'hilum' en deze aan het artikel 'hilus' toegevoegd. LeRoc (overleg) 30 jan 2014 23:41 (CET)
Goedenavond. Het begrip hilus is barbarisch zoals de Duitsers zouden zeggen. Het is daarom in de Nomina Anatomica ook vervangen door hilum wat wel in het klassieke Latijn voorkomt. Ik heb een aantal uitgaven van de Nomina Anatomica gecontroleerd op de schrijfwijzen hilum en hilus en kwam in de vierde uitgave uit 1977 voor het eerst hilum tegen, terwijl de derde uitgave uit 1966 nog gewoon hilus schreef. Het moet wel gezegd worden, dat ik in het werk van Kraus uit 1844 zie dat de voorkeur gegeven wordt aan hilum en expliciet in het anatomische werk van Hyrtl (1880) vermeld wordt dat de Romeinen alleen hilum kenden en niet hilus. De eerste Pinkhof na de officiële herbenoeming van 1977 (de uitgave uit 1978, zevende druk) schrijft nog gewoon hilus', maar de achtste druk (1984) schrijft wel hilum, met vermelding bij hilus (p. 318): "De term hilus is echter nu zo ingeburgerd dat handhaving van de samenstellingen voorlopig gerechtvaardigd lijkt." In de Pinkhof uit 2012 (12de druk) zie ik alleen nog maar samenstellingen met hilum (als ik vluchtig kijk). Ik zou het ook beter vinden om deze pagina te benoemen naar hilum. Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 31 jan 2014 00:40 (CET)
Ik ben geen dokter, maar als ik de Pinkhof lees zou ik ook voorstander van de paginanaam Hilum zijn. In de 12e druk staat letterlijk "vormvariant 'hilus' is gangbare, te vermijden verbastering". Mijn voorstel zou zijn om hilus te vernoemen naar hilum (anatomie) en de dp te laten staan? LeRoc (overleg) 31 jan 2014 04:25 (CET)
Besfe LeRoc, bedankt voor de reactie. In 1984 was de achtste druk van de Pinkhof nog aarzelend met alles te vervangen door hilum, maar heeft er uiteindelijk in de twaalfde druk (2012) (9de en 10de druk hebben nog wel samenstellingen met hilus-, 11de druk ontbreekt in mijn boekenkast) voor gekozen om dat wel te doen (al zijn er tal van bronnen uit de 19e eeuw die ook al wijzen op het feit dat hilus een verbastering is). Dan vervangen we het door hilum (anatomie). Groet, Wimpus (overleg) 31 jan 2014 07:25 (CET)

Diameter op borsthoogte[bewerken | brontekst bewerken]

Dank, deze miste ik echt. Fijn dat we hier nu ook een artikel over hebben. Natuur12 (overleg) 11 feb 2014 20:08 (CET)

Graag gedaan! LeRoc (overleg) 11 feb 2014 20:10 (CET)

Zou je een ander sjabloon willen gebruiken?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, Ik zag dat je het artikel Playa Jeremi had aangemaakt, mooi werk! :-) Het viel me echter op dat je daarop een verouderd sjabloon had ingevoegd voor coördinaten. Dat sjabloon heeft flink wat beperkingen en nadelen en kan beter niet meer gebruikt worden. Ik heb het sjabloon daarom voor je omgebouwd, zie deze bewerking. Zou je voortaan dit andere sjabloon Coor title dms hiervoor willen gebruiken? Het is erg vergelijkbaar qua invulwijze, behalve dat tussen de cijfers geen _ komt te staan maar een | (verticaal streepje). Er zijn ook twee tools beschikbaar die standaard dit sjabloon invoegen: tool 1 en tool 2. Zou je in het vervolg dit andere sjabloon kunnen gebruiken? Dank! Als er vragen zijn, stel ze me dan gerust. Romaine (overleg) 28 feb 2014 12:58 (CET)

Als je wilt kan ik alle artikelen die je hebt geschreven nazoeken waar het verouderde sjabloon wordt gebruikt en het voor je omzetten. Romaine (overleg) 28 feb 2014 12:58 (CET)
LOL, het artikel Playa Jeremi heb ik 3 jaar geleden aangemaakt Knipoog. Ik ben inmiddels begonnen het nieuwe sjabloon te gebruiken (bijvoorbeeld hier), maar er zullen vast heel veel oude artikelen van mij zijn met het verouderde sjabloon. Je hebt mijn toestemming om deze allemaal aan te passen (als je die al nodig had). LeRoc (overleg) 28 feb 2014 13:35 (CET)
Ja, ik ben door de jaren heen aan het neuzen welke gebruikers het verouderde sjabloon hebben gebruikt. Tergelijkertijd vind ik dat gebruikers elkaar te weinig becomplimenteren voor het werk dat iemand doet. Ik kijk dus naar willekeurige artikelen en reageer dan naar de betreffende gebruiker.
Heel mooi dat je het actuele sjabloon gebruikt (het bestaat ook alweer een fors aantal jaar). :-) Groetjes - Romaine (overleg) 28 feb 2014 13:44 (CET)
Geen probleem, en bedankt voor de complimenten. Ik zal vanaf nu het nieuwe sjabloon gebruiken. LeRoc (overleg) 28 feb 2014 13:46 (CET)
Een beetje verlaat, maar omzetting alsnog uitgevoerd. Succes verder! Romaine (overleg) 23 mrt 2014 23:10 (CET)
Mijn volglijst geeft een behoorlijk lange pagina op dit moment ;) Bedankt! LeRoc (overleg) 24 mrt 2014 11:50 (CET)

netwerken[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo. Er is een of ander bot vandaag de hele structuur van netwerken aan het verknoeien, weet jij er iets vanaf? Het bestaat al jaaaren en niemand heeft er tot nu toe aanstoot aan genomen. Ik heb na lang zoeken je naam gevonden. De netwerken worden zomaar als computernetwerk benoemd, dat is niet hetzelfde toch? Computernetwerken is een element van de verzameling netwerken. Dat is toch vreemd? groet Jan Duimel (overleg) 9 mrt 2014 18:38 (CET)

Moi Jan Duimel, ik heb een paar weken geleden voorgesteld om de Categorie:Netwerken om te noemen naar Categorie:Computernetwerk. Dit omdat de Categorie:Netwerken een subcategorie was van Categorie:Computer en niet alle netwerken computernetwerken zijn. Van alle artikelen die in de Categorie:Netwerken zou nagekeken moeten worden of ze over computernetwerken gaan of over iets anders. Alleen degene die echt over computernetwerken gaan zouden in de Categorie:Computernetwerk moeten komen. LeRoc (overleg) 9 mrt 2014 18:45 (CET)
Hallo. Jammer dat ik dat niet gemerkt heb, dan kon ik er tegen zijn. Ik snap ook niet veel van al die indelingen. Ik heb die verzameling netwerken in 2006 gemaakt, om een beetje orde te scheppen. Dan zal ooit een of andere computerfreak, zonder begrip voor netwerken, gedacht hebben dat alle netwerken behoren tot computernetwerken en dat er boven hebben gezet. Lees eens eerst Netwerk en dan Netwerk_(algemeen) en zie wat er allemaal nu computernetwerk is. Ik ben wel teleurgesteld dat mijn inspanningen verloren zijn gegaan, ik had zo mijn best gedaan om alles bij elkaar te vegen. Zijn er geen subafdelingen in een hiërarchie mogelijk? Dan kan computernetwerk vallen onder netwerk. Zie: verder Sociaal_netwerk, Neuraal_netwerk, Maatschappelijk_netwerk, Elektrisch_netwerk, wat volkomen duidelijk is dat het geen computernetwerken zijn en nu als los zand liggen. Datacommunicatienetwerk is bijvoorbeeld een netwerk dat van een hogere abstrakte hierarchie is dan een computernetwerk. vriendelijke groet Jan Duimel (overleg) 9 mrt 2014 21:40 (CET)
Zoals de situatie was, was in elk geval fout. Misschien zou het mogelijk zijn om een Categorie:Netwerk (let op, categorieën moeten altijd in het enkelvoud) te maken waar al deze dingen onder zouden vallen. Ik weet alleen niet goed waar je deze Categorie:Netwerk aan zou moeten hangen. (Nogmaals een bewijs van wat voor onhandige dingen categorieën zijn. De werkelijkheid laat zich niet in een boomstructuur vangen.) Groeten, LeRoc (overleg) 9 mrt 2014 23:16 (CET)

Ik heb je vraag gesteld in De kroeg. LeRoc (overleg) 10 mrt 2014 01:23 (CET)

Louis Bouwmeester (violist)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, Ik zou graag een beroep op je willen doen i.v.m. het lemma Louis Bouwmeester (violist). Zou je hierna willen kijken wat hieraan mogelijk geschaafd of toegevoegd moet worden om te mogen blijven staan? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 11 mrt 2014 16:25 (CET)

Ik wil je graag helpen, van mij mag het artikel blijven, maar ik heb niet veel over hem kunnen vinden. Ik heb even gezocht, maar wat ik over hem gevonden heb had jij al in het artikel geplaatst. LeRoc (overleg) 13 mrt 2014 13:56 (CET)
Ha LeRoc, Bedankt op de eerste plaats dat je mee wil helpen. En ja, dat is het probleem waar ik ook tegenaan loopt. Maar is dat dan een reden als er weinig over iemand te vinden is, dat het geen er wel over hem te vinden is en nu dan ook vermeld staat om dat te willen laten verwijderen? Een encyclopedie zoals deze is er toch ook om details omtrent iemand te vermelden. En mogelijk dat straks dan weer door iemand die wel iets meer weet te vertellen over Louis hem de mogelijkheid te bieden dit dan aan te kunnen vullen (dat is toch de gedachte van Wikipedia, het samen doen)? Zou je nog wel willen kijken LeRoy of het geen er nu is neergeschreven zo goed is, of dat er nog iets aan verbeterd dient worden? Vr. gr. en alvast een fijn weekend toegewenst, Antoine.01overleg(Antoine) 13 mrt 2014 19:52 (CET)

Spelderholt[bewerken | brontekst bewerken]

Allereerst bedankt voor het meekijken op de wiki over Spelderholt. Jouw verandering zijn verbeteringen en meteen ook tips voor mij! Mocht je nog ideeën hebben, ik ga er graag mee aan de slag! Groet RikTimms (overleg) 13 mrt 2014 11:42 (CET)

Graag gedaan, het artikel is een aanwinst voor Wikipedia. Ik ben ook blij dat het je gelukt is foto's te plaatsen. Als ik ideeën heb laat ik het je horen. LeRoc (overleg) 13 mrt 2014 11:45 (CET)


(Vraag over Pesti Vigadó verplaatst naar Overleg gebruiker:LeRoc#Pesti Vigadó.)