Gebruiker:PDE84/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Pawshake Inc. is online een community waar baasjes een tijdelijke oppas voor hun huisdier kunnen vinden, boeken en betalen. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten maar actief in veertien landen, waaronder Nederland. Op de website van Pawshake kunnen baasjes profielen bekijken van oppassers in hun eigen omgeving. De oppas komt aan huis of neemt de dieren tijdelijk op in het eigen gezin.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Pawshake is in 2013 opgericht door ex eBayers Tanguy Peers en Dries Coucke. In 2009 werd Coucke in zijn eigen omgeving geconfronteerd met de problemen van het tijdelijk onderbrengen van huisdieren. Coucke beheert sinds 2002 al de website Pets.be, een overkoepelende website van dierenasielen. Via de Facebookpagina van Pets.be lanceerde hij het idee van een community van dierenoppassers: het idee van Pawshake was geboren. Toen hij het idee besprak met Tanguy Peers, ex country manager e-Bay België, raakte het plan in een stroomversnelling. In 2013 introduceerden Peers en Coucke introduceerde Pawshake in België. Inmiddels brengt Pawshake baasjes en petsitters bij elkaar in veertien landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Canada en Australië.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

Op de website van Pawshake vinden baasjes eenvoudig en veilig een tijdelijke dierenoppasser in hun eigen buurt. Baasjes kunnen door de talloze profielen van dierenvrienden bladeren op de gewenste locatie, en vrijblijvend kennismaken met geschikte oppassers. Nadat een baasje zijn perfecte petsitter heeft gevonden kan hij online reserveren en betalen. Na een succesvolle boeking ontvangt de petsitter automatisch de vergoeding op zijn rekening, en kan het baasje een beoordeling achterlaten op het profiel van de petsitter.

Petsitters kunnen gratis een profiel aanmaken waarop ze uitgebreid hun ervaring en vaardigheden beschrijven en foto's kunnen plaatsen. De oppasser bepaalt zelf de prijzen van huisbezoeken of opvang van dieren per dag. Elk profiel wordt door Pawshake geverifieerd voor extra vertrouwen en veiligheid. Petsitters zijn dierenliefhebbers die graag op andermans huisdieren willen passen. Onder de profielen bevinden zich onder andere studenten, gezinnen, professionele uitlaatservices, hondentrainers en dierenartsen.

Categorie:Koop- en verkoopwebsite Categorie:Huisdieren