Gebruiker:Pensées de Pascal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Taalvaardigheid
fr-N Cet utilisateur a pour langue maternelle le français.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
nl-3 Deze gebruiker heeft gevorderde kennis van het Nederlands.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
es-1 Esta persona tiene un conocimiento básico del español.
sk-1 Tento užívateľ má základné znalosti slovenčiny.
la-1 Hic usor simplici lingua Latina conferre potest.
Gebruikers per taal




"The empires of the future are the empires of the mind." Sir Winston Churchill
("De rijken van de toekomst zijn de rijken van het geest.")

Ik ben geboren en woon nog steeds in Île-de-France (de grotere regio Parijs); ik ben een ingenieur van de Parijse Ecole des Mines (Mines ParisTech), en ik heb lang in de auto-industrie gewerkt. Net als bij veel andere Parijzenaars, zijn mijn familie wortels wat ingewikkeld; nadat ik op jonge leeftijd genealogie ontdekte, ben ik nu hartstochtelijk geïnteresseerd in de dialecten en tradities van een aantal van onze mooie Franse en Europese regio's (waaronder Vlaanderen, Duitsland, Switzerland, Noord-Frankrijk, Elzas, Languedoc).

De verwijzing naar Pensées de Pascal, het beroemde boek van de 17e eeuw filosoof en wiskundige Pascal, beschrijft me vrij goed. Lees daarover de Pensées pagina's (ik raad die Engelse of Franse wiki pagina's aan, die gedetaileerder dan de Nederlandse pagina zijn). Daarom heb ik de studie van een paar zogenaamde theologische academische disciplines: Grieks, Hebreeuws, historisch-kritische studie van het Oude Testament en van het Nieuwe Testament, ethiek, geschiedenis van de oude kerk, etc ...

Ik draag aan pagina's met betrekking tot het protestantisme, humanitaire actie, kunstgeschiedenis en geschiedenis in het algemeen bij. Ik kijk ook naar de pagina's die met de technische of economische vraagstukken in verband met de auto-industrie te maken hebben, of naar die, die over plaatsen waar ik geleefd heb over gaan - en ik voeg er soms wat toe, terwijl ik door ervaring over Wikipedia's regels leer.

Markante bijdragen op de Nederlandse wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]