Gebruiker:Ravahe/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Ravahe.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak


Unleashed
Regie Louis Leterrier
Producent Luc Besson
Scenario Luc Besson
Hoofdrollen Jet Li
Morgan Freeman
Bob Hoskins
Kerry Condon
Muziek Neil Davidge
Massive Attack
Montage Nicolas Trembasiewic
Cinematografie Pierre Morel
Distributie EuropaCorp
Première 2005
Genre Actie
Speelduur 102 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Unleashed (ook bekend als Danny the Dog) is een actiefilm uit 2005 van Louis Leterrier met Jet Li, Bob Hoskins en Morgan Freeman.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]


Lords Of Metal
Genre Hardrock, heavy metal
Doelgroep(en) Rock- en metalfans, muzikanten
Frequentie maandelijks

("Nieuws" wekelijks)

Lezersbereik Benelux, internationaal
Eerste editie 1 augustus 2000
Land(en) Benelux, internationaal
Taal Nederlands, Engels
Hoofdredacteur Horst Vonberg
Uitgeverij(en) Lords of Metal
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Lords of Metal is een Nederlands webzine, met een Nederlandstalig en internationaal (Engelstalig) lezersbereik, dat zich voornamelijk richt op recensies van hardrock en heavymetaluitgaven. Lords of Metal is grotendeels tweetalig en opgebouwd uit de onderdelen reviews, interviews, specials, live reports, nieuws, prijsvraag, concertagenda en columns.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

Lords of Metal werd in 1999 door Horst Vonberg opgericht als heavymetalradioprogramma. Het radioprogramma stopte na korte tijd en de site die bij het radioprogramma hoorde werd vanaf augustus 2000 gebruikt om recensies op te schrijven. Aanvankelijk lag de nadruk op informatievoorziening door middel van een nieuwsbrief per e-mail. Om die reden staat Lords of Metal tegenwoordig nog steeds ingeschreven als e-zine, in plaats van webzine. Ook de naam “Lords of Metal” werd vanaf dat moment niet meer zo strikt genomen en liet de redactie naast heavy metal ook stijlen als blues en hardrock toe. Begin december 2013 verscheen de 142e editie.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Lords of Metal laat alle cd's, demo's en dvd's die aan de criteria van het publiek voldoen toe, zonder selectie vooraf. In het begin leidde dit nog tot de rubriek "De Beerput Van De Maand", waar de slechtste albums van die maand stonden. Die rubriek wordt inmiddels niet meer gepubliceerd. Wel kunnen beoordelingen tegenwoordig geselecteerd worden op score, net als op alfabet en stijl. In iedere editie staan interviews met bekende en minder bekende artiesten en bands, zowel nationaal als internationaal.

Overig / trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Naast hardrock en heavy metal wordt er incidenteel aandacht besteed aan pop-, jazz- en fusionartiesten, die veel hardrock- of heavymetalinvloeden verwerken in hun muziek.
  • Lords of Metal is de organisator van de Nationale Metal Quiz, dat jaarlijks wordt gehouden in 013 in Tilburg. [1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]