Gebruiker:RenéV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie



Nemo me cohabitat inpuntem
(Niemand naait me ongestraft)

Experientia docet
(Ondervinding leert)

Experientia docet stultos
(Door ervaring worden (zelfs) dwazen wijs)

Welkom op mijn gebruikerspagina.

Ik ben RenéV. Al 20 jaar en 28 dagen lang ben ik met vlagen actief op de Nederlandstalige Wikipedia. Eerst anoniem, maar sinds 17 jaar, 1 maand en 30 dagen uitsluitend onder mijn huidige gebruikersnaam.

Ook ben ik heel af en toe actief op de Engels- en Duitstalige Wikipedia, maar alleen wanneer het artikel mijn interesse heeft.




Mijn mening over Wikipedia

Wikipedia is voor veel mensen een bron van kennis en een prachtig project om aan te werken. Helaas wordt er ook oeverloos gezeverd over van alles en nog meer. Wat mij daarbij opvalt is dat steeds duidelijker wordt wie de rasechte zeveraars zijn en wie serieus aan dit project wil werken.

Ook gunt een aantal gebruikers andere gebruikers het licht in de ogen niet en meent met blokkadeverzoeken over en weer hun opponenten het werken onmogelijk te moeten maken. Wie voor langere tijd deze pagina volgt weet precies over wie ik het heb.

En dan hebben we ook nog een aantal gebruikers die nog niet toe zijn aan Wikipedia en het vooral als een grote speeltuin zien of Wikipedia beschouwen als een grote kleurdoos en het project willen opsieren met allerlei nutteloze en kleurrijke sjablonen of afbeeldingen.

Laten we de verwarringzaaiers ook niet vergeten. Zij die telkens weer bewust vergeten in te loggen en er niet voor schromen om als geregistreerd gebruiker en anoniem IP-adres bewerkingen en overleg door elkaar te laten lopen waarbij de onoplettende gebruiker het idee krijgt met twee verschillende individuen te maken te hebben. Opvallend daarbij is, wanneer deze zaaiers onwelgevallig worden aangesproken op hun overlegpagina, dit wel heel snel gearchiveerd word.

Wikipedia zou veel beter af zijn zonder een aantal gebruikers, maar de personen in kwestie zien dit zelf ongetwijfeld anders. Een trap onder hun achterste mag men ze echter niet geven, hoezeer ze dat ook verdienen, want dat is dan weer aanleiding voor oeverloos gezever en blokkadeverzoeken.

Zoals gezegd: Wikipedia is een prachtig project. Ik droom wel eens dat het ooit allemaal goed komt.....

Ik ben klaar voor de volgende oeverloze discussie op Overleg Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok


Zelf aangemaakt

Behalve vandalismebestrijding waag ik me heel af en toe ook aan het schrijven van een nieuw artikel. Graag zou ik dat vaker doen, maar een chronisch tijdgebrek zorgt ervoor dat dat niet altijd lukt. Voor wie wil weten welke artikelen ik heb gestart:


Doorverwijspagina's:


Doorverwijzingen (redirects):


Categorieën:
Personage uit De Graaf van Monte Cristo - overleg (Inmiddels door iemand hernoemd in Categorie:Personage uit De graaf van Monte-Cristo)
Spooronderhoudsmachine - overleg


Sjablonen:
Infobox goederenmaterieel - overleg


Door mij toegevoegde afbeeldingen:


Mijn kennis

Ik weet van een heleboel dingen een klein beetje. Mijn kennis is wat groter op het gebied van (in willekeurige volgorde): elektronica, elektrotechniek, telecommunicatie, theatertechniek, lokale omroepen, spoorwegen, html, css, PHP, computers en genealogie.


Verdiensten



WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Deze gebruiker is een terugdraaier
Deze gebruiker komt uit Nederland
Deze gebruiker komt uit Gelderland
Deze gebruiker is een man
Deze gebruiker gebruikt Microsoft Windows, maar niet uit overtuiging
Deze gebruiker gebruikt Ubuntu
Deze gebruiker gebruikt Apache OpenOffice
Deze gebruiker gebruikt Mozilla Firefox
HT Deze gebruiker kan websites maken in HyperText Markup Language.

ML

CSS Deze gebruiker kan programmeren in CSS.
PHP Deze gebruiker kan programmeren in PHP.
dhr Deze gebruiker wenst niet met meneer aangesproken te worden
KOF Deze gebruiker vindt koffie ontzettend goor.
Deze gebruiker is een techneut
Deze gebruiker heeft veel kennis van elektrotechniek