Gebruiker:Rodetoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

de Peperbus Heteren[bewerken | brontekst bewerken]

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de jaarlijkse vergadering van de ondernemersvereniging Heteren (OVH) waarbij een idee/schets van het magazine de Peperbus door Peter Willemsen (voorzitter OVH), Peter van Bussel (lid OVH) en Myriam van de Lagemaat (bestuurdlid OVH en Streamers) werd gepresenteerd bleek dat het idee van een magazine positief ontvangen werd. Het idee van de Peperbus is ontstaan uit een verlangen van meerdere Heterenaren een magazine te ontwikkelen waarin dorpsbewoner op de hoogte worden gehouden van wat er speelt in het dorp.

Vorm[bewerken | brontekst bewerken]

Het idee en de vorm van het magazine is ontwikkeld door Streamers (Myriam en Arjan van de Lagemaat) en uitgewerkt in overleg en in samenwerking met Peter van Bussel en Peter Willemsen.

Doel[bewerken | brontekst bewerken]

De opbrengst van het blad gegenereerd uit advertenties komt ten goede aan verenigingen. Vergelijkbare initiatieven in andere dorpen zijn door ons goed bekeken en hieruit is gebleken dat een kwartaaluitgave op glossy papier het meest succesvol is. Op deze manier wordt het blad een uitgave waar daadwerkelijk door de lezer naar uitgekeken wordt. Daarnaast neemt deze frequentie niet al te hoge kosten voor de adverteerder met zich mee en is het mogelijk voor de mensen die het blad daadwerkelijk gaan maken dit op vrijwillige basis te blijven doen. Naast het informeren van de Heterenaren over de activiteiten van het verenigingsleven en het brengen van het ondernemersnieuws zal er meer interessante inhoud gebracht gaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan actuele plannen van de gemeente, interviews met markante Heterenaren en allerlei soorten reportages. Dit kan variëren van ‘de intocht van Sinterklaas’ tot ‘Heteren tijdens de tweede wereldoorlog’. Kortom; een volwaardig full colour glossy magazine met mooie verhalen, prachtige foto’s en relevante informatie.

De naam de Peperbus[bewerken | brontekst bewerken]

Deze is gebaseerd op de vorm van de toren van Heteren die vroeger door Heterenaren zo werd genoemd. Deze naam is door Streamers aan het magazine gegeven.