Gebruiker:Rrdoomernik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom op mijn gebruikerspagina. Ik ben rRdoomernik en ik ben sinds 2012 actief op Wikipedia (na een kleine pauze van tien jaar inmiddels weer actief; tevens als donateur). Regelmatig neem ik de tijd taalkundige schoonheidsfoutjes, grammatica en typfouten (of eigenlijk: typefouten, volgens het Groene Boekje) te verbeteren. Af en toe waag ik me ook aan een (kleine) inhoudelijke aanpassing.

Ik heb overigens niet de intentie als een soort 'taalnazi' een taalkundige kruistocht te beginnen en ik ben geen taalpurist. Ik gebruik Wikipedia gewoon als naslagwerk: ik werk dus niet systematisch aan artikelen, maar corrigeer artikelen die ik lees. Ik beoog een positieve bijdrage te leveren aan Wikipedia, door de duidelijkheid en leesbaarheid van artikelen te verbeteren.

Natuurlijk laat ik net als ieder ander wel eens een steekje vallen, ook tijdens het redigeren. Wanneer ik een zin of tekstgedeelte herschrijf, tracht ik de oorspronkelijke betekenis intact te laten. Dit gaat ook wel eens mis. Voor opmerkingen en vragen, om feedback te geven of bij twijfel aan mijn 'goede wil' (AGF), kun je hier terecht.

Achtergrondinformatie

Ik ben een volgeling van het Genootschap Onze Taal en daarmee een voorstander van de witte spelling, zoals vastgelegd in het Witte Boekje. Een groot aantal Nederlandse media, waaronder de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw hanteren de witte spelling. In Vlaanderen volgen de media echter het Groene Boekje en in Nederland zijn het onderwijs en de overheid zelfs van rechtswege gebonden aan de spelling die de Nederlandse Taalunie voorschrijft. Ook Wikipedia hanteert de spelling volgens het Groene Boekje.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
nl-3 Deze gebruiker bezit gevorderde kennis van het Nederlands.
nl-br-3 Dees persoan praot Braobaans gelek se moerstaol.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
el-1 Αυτός ο χρήστης μπορεί να συνεισφέρει σε βασικού επιπέδου Ελληνικά.
la-1 Hic usor simplici latinitate contribuere potest.