Gebruiker:Rschiedon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn naam is Roel Schiedon en ik ben geboren op 21 juni 1945.
Tot 1973 ben ik werkzaam geweest in de humane en veterinaire röntgendiagnostiek waarna ik ben beland in de veterinaire medische techniek.
Vele jaren lang runde ik mijn eigen bedrijf dat zich voornamelijk bezig hield met verkoop en installatie van röntgentoestellen, anesthesieapparatuur en bewaking voor dierenartsen.
Mijn praktische ervaringen heb ik altijd kunnen gebruiken tijdens instructie en begeleding van de gebruikers. Ook heb ik veel cursussen gegeven omtrent medische instrumentatie, gebruik van anesthesie en beademing en röntgendiagnostiek bij kleine en grote dieren zoals paarden.

Het samenstellen van catalogi, cursusboeken en brochures heb ik altijd erg leuk werk gevonden. De komst van de digitale fotografie heeft dat gelukkig veel eenvoudiger gemaakt, hoewel de ouderwetse studiocamera en de natte doka voor het kleurenwerk nog weinig van hun magie hebben verloren.

Ik heb een aantal hobby's zoals fotograferen, modelbouwen (vliegtuigen), tekenen, schilderen en puzzelen. Omdat mij nu (gelukkig) meer vrije tijd ter beschikking staat wil ik graag proberen waar mogelijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Wikipedia.

Voor wat het waard is: naast het Nederlands beheers ik Duits en Engels volledig en Frans heel behoorlijk. In al deze talen is er een gedegen kennis van medische terminologie.

Een persoonlijke noot: ik zie helaas steeds meer dat Nederlanders (ook goed opgeleiden!) de basisregels van onze mooie taal niet beheersen. D/t en meervoudsfouten zie ik in overstelpende mate opduiken, ook op wikipedia. Ik ben een fervente voorstander van het herinvoeren van echte spellings- en grammaticalessen in het basisonderwijs.