Gebruiker:Stunteltje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lelievlet 582 Stuntel

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
Gebruikers naar taal
Zoetermeer vlag.svg
Deze oud-Rotterdammer woont tegenwoordig in Zoetermeer
Lach Deze gebruiker is 7 jaar en 116 dagen actief op Wikipedia
Commons-logo-en.svg
Deze gebruiker is ook nadrukkelijk met >11k bestanden aanwezig op Wikimedia Commons
Camara.svg Deze gebruiker fotografeert graag schepen voor Wikimedia Commons
Wikimedia logo family.png
Deze gebruiker hanteert één gebruikersnaam voor alle projecten van Wikimedia
Lijst van alle Gebruikersboxen

De Stuntel is een vlet van Tukker in Alblasserdam, (tegenwoordig in Gorinchem), als schippersvlet gebouwd in 1972 voor mijn vader. Het was lange tijd de bijboot van mijn Stella Maris (schip, 1929), een binnenschip. (Ik kon in 1969 geen jachtje betalen, deze schepen gingen in die jaren of naar de sloper of gingen over naar de recreatie voor iets meer dan de prijs van oud ijzer.) In 1974 is er een Beenhakker zwaardkast in gezet en als Lelievlet zeilend gemaakt onder nummer 582, een toen reserve zeilnummer van de Scouting Lischgroep, groep 1 Rotterdam.

De naam was de koosnaam van mijn moeder (1913 - 2006). Mijn vader vond dat hij z'n schip naar z'n vrouw moest noemen, maar ook dat haar doopnaam daar te lang voor was. Ik gebruik die koosnaam op diverse forums, omdat deze ook voor nogal wat leden van Scouting de herinnering levend houdt en ik me er nog wel eens achter verschuil.

Huidige ligplaats: Zoetermeerse Plas of beter, een zijsloot van de Broekwegwetering.

Het zal duidelijk zijn dat één van mijn liefhebberijen de binnenvaart/watersport is. Ik heb het groot vaarbewijs waarmee ik elk binnenschip door Europa mag varen en een Rijnpatent voor de gehele Rijn tot boven (voorbij) Basel. Van professie was ik - voor ik 's avonds rechten ging studeren en daar voor Shell daarna m'n brood mee verdiende - ontwerper van elektrische installaties in de petrochemie en daar later groepsleider elektrotechniek, instrumentatie en telecommunicatie op de tekenkamer. Legde ook de basis voor de elektronische versie van de Shell standaardisatie in MESC.