Gebruiker:Ycleymans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
nl-br-2 Dees persoan (h)et 'n middemaotige wit van 't Braobaans.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Gebruikers naar taal
Male.svg
Deze gebruiker is een man
Leo.svg
Het sterrenbeeld van deze gebruiker is leeuw
Commons-logo-en.svg
Deze gebruiker is ook aanwezig op Wikimedia Commons
Flag of Flanders.svg
Deze gebruiker is geboren in Vlaanderen
Flag of Antwerp.svg
Deze gebruiker is geboren in Provincie Antwerpen
Coat of arms of Zemst.jpg
Deze gebruiker woont in Zemst
Vlaamse vlag.jpg
Deze gebruiker is voorstander van een op termijn confederaal België

Ycleymans[bewerken]

Welkom op mijn pagina[bewerken]

Ik ben een 18-jarige Wikipedia gebruiker, Bosuil en Zwartlander die pagina's aanmaakt en ook pagina's vertaalt van het Engels, Frans en Duits naar het Nederlands. Alles tezamen zijn dit er al 207 permanente. Ik ben gebruiker sinds augustus 2011 en ik ben ook de man achter de artikels Zemst-Bos, Het Zwartland en Vicus van Elewijt.

Ik was vroeger bezig met Oost-Europa, en dan vooral om Transsylvanië 'in kaart te brengen'. Ik heb dan ook maar liefst 83 v.d. 95 artikels uit de categorie 'Mureş' (provincie) aangemaakt (Categorie:Mureş).

Ook heb ik de volledige pagina van Nunavut van het Engels naar het Nederlands vertaald.

Verder bewerk ik zeer vaak de artikels van, of met betrekking tot Zemst, Weerde, Eppegem, Elewijt en Hofstade.


In totaal heb ik zo'n 2.700 bewerkingen aan de Nederlandstalige Wikipedia gedaan.

De artikels die ik niet vertaalde maar waarnaar ik zelf onderzoekswerk heb gedaan, hebben een Afgevinkt voor hun naam

Landen waar ik geweest ben[bewerken]

In totaal ben ik al in 24 landen geweest. Dit zijn er 18 Europese, 3 Aziatische, 2 Amerikaanse, en 1 Oceanisch. Nog nooit ben ik in Zuid-Amerika of Afrika geweest. Ik heb dus tot nu toe bijna 85% van mijn leven in België doorgebracht en 15% buiten België. In totaal bracht ik ongeveer 87,5% van mijn tijd door in Europa en 12,5% door buiten Europa

Totaal meer dan 1 maand:

Vlag van België België (15 j, 3 m); Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten (2 j); Vlag van Frankrijk Frankrijk (2 m, 1 w); Vlag van Italië Italië (2 m); Vlag van Australië Australië (1 m); (alles samen 17 j, 8 m)


Totaal tussen 1 week en 1 maand:

Vlag van Griekenland Griekenland (3 w); Vlag van Portugal Portugal (2 w); Vlag van Spanje Spanje (1,5 w); Vlag van Japan Japan (1,5 w); Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk (1 w); Vlag van Nederland Nederland (1 w); Vlag van Canada Canada (1 w); Vlag van Kroatië Kroatië (1 w); (alles samen 3 m)


Totaal minder dan 1 week:

Vlag van Duitsland Duitsland (6,5 d); Vlag van Luxemburg Luxemburg (5 d); Vlag van Thailand Thailand (3 d); Vlag van Zwitserland Zwitserland (2 d); Vlag van Monaco Monaco (2 d); Vlag van Oostenrijk Oostenrijk (1,5 d); Vlag van Slovenië Slovenië (1,5 d); Vlag van Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1 d); Vlag van Vaticaanstad Vaticaanstad (1 d); Vlag van Montenegro Montenegro (8 u); Vlag van Singapore Singapore (2 u) (alles samen 19 d)

Afgevinkt JUBILEUM (100 artikels) Afgevinkt[bewerken]

Op 6/07/2012 maakte ik na 11,5 maand "lidmaatschap" bij Wikipedia mijn 100e artikel, het eerder bescheiden artikeltje over de Roemeense comună Bichiș. Maar het draait natuurlijk ook om de 99 andere. Van deze 100 heb ik er 55 over plaatsen, 19 over water- en groengebied, 12 over bekende personen/families, 5 over biologie, 4 over sportverenigingen/evenementen, 2 over geschiedenis, 3 doorverwijspagina's en 1 lijst.

Afgevinkt JUBILEUM (200 artikels) Afgevinkt[bewerken]

Op 1/08/2014 maakte ik mijn na 3 jaar "lidmaatschap" bij Wikipedia mijn 200e artikel, dit was een artikel over de door één van mijn voorouders aangelegde polders, de Sint-Christoffelpolder. Van deze 200 aangemaakte artikels heb ik er 115 over plaatsen, 26 over water- en groengebied, 25 over bekende personen/families, 6 over biologie, 4 over cultuur en religie, 4 over sport, 3 over gebouwen en monumenten, 3 over geschiedenis, 2 over andere thema's, 10 doorverwijspagina's en 2 lijsten aangemaakt.

Lijst van Aangemaakte Artikels (207)[bewerken]

Plaatsen (118 artikels)[bewerken]

België (16)[bewerken]

(10x Vlaams-Brabant, 5x Oost-Vlaanderen, 2x West-Vlaanderen*)

Nederland (1)[bewerken]

(1x Zeeland)

Roemenië (97)[bewerken]

(85x Mureş; 6x Harghita; 2x Bistrița-Năsăud; 4x (van toep. op heel)Transsylvanië; )

Canada (1) [bewerken]

(1x Nunavut)

Turkije (1)[bewerken]

(1x Van)

Verenigde Staten (1)[bewerken]

(1x Pennsylvania)

Water- en Groengebied (26 artikels)[bewerken]

België (16)[bewerken]

(13x Vlaams-Brabant, 1x Antwerpen, 2x beiden)

Roemenië (11)[bewerken]

(1x (over heel) Transsylvanië, 10x Harghita)

Bekende Personen/Families (26 artikels)[bewerken]

--> Bij dit kopje en de volgende wordt de hoofdnationaliteit of oorspronkelijke nationaliteit opgenomen in de onderverdelingen, de anderen worden er toegevoegd in de vorm van vlagjes

België (11)[bewerken]

Hongarije (8)[bewerken]

Italië (1)[bewerken]

Kroatië (2)[bewerken]

  • Vlag van Kroatië/Vlag van Bosnië en Herzegovina/Vlag van Hongarije/Vlag van Griekenland Šubić (Adelijke familie) [Vanaf de 11e eeuw]
  • Vlag van Kroatië/Vlag van Bosnië en Herzegovina/Vlag van Hongarije/Vlag van Griekenland Zrinski (Adelijke familie) [14e t/m 18e eeuw]

Moldavië (1)[bewerken]

Roemenië (3)[bewerken]

Biologie (6 artikels)[bewerken]

Cultuur en religie (4 artikels)[bewerken]

Sport (verenigingen/evenementen) (4 artikels)[bewerken]

België (4)[bewerken]

Gebouwen en monumenten (3 artikels)[bewerken]

Geschiedenis (3 artikels)[bewerken]

Andere (2 artikels)[bewerken]

Doorverwijspagina's (10 artikels)[bewerken]

Lijsten (2 artikels)[bewerken]

/////// Einde Lijst Aangemaakte Artikels///////[bewerken]

Hieronder volgen enkele andere opsommingen.


Door mij genomen en toegevoegde foto's[bewerken]

Dit is slechts een klein deel van de foto's. De meesten kan je vinden op mijn gelijknamige Wikimedia Commons profiel: Contributies van Ycleymans.

"Wikipedia-artikel" over mezelf[bewerken]

Yannis Cleymans (° 20 augustus 1996 te Bonheiden) is de man achter de erkenning van Zemst-Bos en bestuurslid van Jong N-VA Zemst.

Familie[bewerken]

Yannis werd geboren in het Sint-Imeldaziekenhuis van Bonheiden als eerste en enige zoon van Guy Cleymans en Marleen De Doncker (o.a. Miss Vlaanderen 1989 en Miss Diamant). Hij groeide op op Het Zwartland, een gehuchtje van Zemst-Bos. Hij stamt af van de allereerste Zwartlanders, die er kwamen wonen in 1770. Hij is de 8e generatie op Het Zwartland en via die familietak (Verdoodt/Van Releghem) ook minstens de 12e generatie in Zemst.

Op 16 januari 2013 verloor hij zijn moeder aan de gevolgen van kanker.

Jeugd[bewerken]

Scholing[bewerken]

Hij volgde zijn 3 jaar kleuterklas en het eerste en tweede jaar lager onderwijs in GBS De Pimpernel te Zemst-Laar. In 2004 verhuisde hij wegens een expatopdracht van zijn vader naar de Verenigde Staten, meerbepaald Bloomfield Township, Michigan. Hij ging er het eerste jaar naar de Lone Pine Elementary School, eerst in een klas voor kinderen die het Engels niet meester zijn en drie maanden later volgde hij les met de andere leerlingen. Het jaar erna volgde hij les in de Conant Elementary School. Hij was er als kind o.a. bij toen zijn moeder mee hielp de Gazette van Detroit, de laatste Vlaams-Amerikaanse krant, te redden. Na twee jaar en na 20 v.d. 50 staten bezocht te hebben vertrok hij terug naar België en maakte hij in Laar zijn lagere school af. Daarna ging hij naar het Berthoutinstituut Klein Seminarie Mechelen. Hij volgde er eerst twee jaar Latijn (2008-10), daarna twee jaar Economie-Wiskunde (2010-12) en ten slotte twee jaar Economie-Moderne talen (2012-14). In september 2014 schreef hij zich in aan de KU Leuven voor de bachelor in de geografie.

Verwezenlijkingen (jeugd)[bewerken]

  • Zemst-Bos

In de zomer van 2012 zorgde hij voor de erkenning van zijn dorp Zemst-Bos. Op zijn 15 jaar besliste hij dat het welletjes was met de "discriminatie" van dat dorp. Nadat in het naburige Zemst-Laar een kerk werd gebouwd in 1870, werd Zemst-Bos steeds als minderwaardig bekeken; De vraag om erkenning van de "Bosuilen" werd nooit ingewilligd. De conflicten tussen Laar en Bos waren misschien wel stilletjes aan volledig weggeëbd, het dorp had weliswaar nog steeds geen plaatsnaamborden en doordat steeds meer mensen nieuw in het dorp kwamen wonen kenden de meesten de naam van het dorp niet eens. Daarom stuurde hij een brief naar burgemeester Coopman en om zijn plannen kracht bij te zetten deed hij een petitie: 252 van de 254 gingen akkoord. Het project werd op het schepencollege goedgekeurd en er werd zelfs een reportage over gemaakt door het één-programma Iedereen Beroemd, dat door meer dan 1 miljoen mensen werd bekeken. Op 29 augustus 2012 kreeg Zemst-Bos plaatsnaamborden en zo was de 16-jarige Bosuil geslaagd in hetgeen wat anderen al bijna 150 jaar probeerden. Er was zo'n 100 man komen opdagen voor de inhuldiging, Café Amadeus gaf een gratis vat en er werd gefeest tot in de nacht.[1][2][3]

Dit alles had klaarblijkelijk toch wat teweeggebracht. Enkele dagen voor de inhuldiging hingen onbekenden in Laar-centrum wegwijzers op naar andere gehuchten zonder erkenning uit de buurt, maar op de nacht van 30 september op 1 oktober waren de borden zelfs door onbekenden weggehaald.[4] Hetgeen aan de kant van Eppegem werd verstopt, hetgeen aan de kant van Laar gestolen. Zijn moeder en zijn grootvader (Raymond De Doncker) vonden het ene bord 9 dagen later, één dag daarna vonden enkele andere inwoners van Bos het ook en gingen het symbolisch aan de kant van Laar plaatsen. Pas op 17 juni 2013, meer dan 8 maanden later werd er door het gemeentebestuur een nieuw bord geplaatst aan de kant van Eppegem.

  • Geo-olympiades

In februari 2013 deed hij, ondanks het overlijden van zijn moeder, toch mee aan de provinciale schiftingen (Antwerpen) van de Geo-olympiade. Hij haalde in die voorronde iets meer dan 75% en hij raakte daarmee in de finale met de beste 20 deelnemers van Vlaanderen. In die finale eindigde hij op de 4e plaats van alle deelnemers, dat was net goed genoeg voor een ticket voor de Internationale Geo-olympiade, het wereldkampioenschap aardrijkskunde dat toe in Kyoto werd gehouden (zomer 2013).[5][6] Hij eindigde uiteindelijk maar op de 109e plaats van de 126, zij het wel dat hij een jaar jonger was dan de meeste andere deelnemers. Op 14 november 2013 werd hij samen met de andere Vlaamse deelnemers van internationale olympiades gehuldigd door Vlaams minister voor Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie Ingrid Lieten (sp.a). Enkele dagen daarvoor was hij door de eerste voorronde van de Geo-olympiade van 2014 geraakt en plaatste hij zich voor de tweede voorronde, die doorging in januari 2014. In deze voorronde haalde hij iets meer dan 61%, wat niet genoeg was voor een tweede finale.

Politiek[bewerken]

Ten tijd van de erkenning van Zemst-Bos was hij nog aan geen partij verbonden. Enkele maanden later, in december 2012 werd hij als 16-jarige lid van de N-VA van Zemst en was onmiddellijk het jongste Zemstse lid ooit. Bij Jong N-VA Zemst zit hij mee in het bestuur.[7] Hij is trouwens groot voorstander van een confederaal België en eventueel op de lange termijn de Vlaamse onafhankelijkheid.

Trivia[bewerken]

  • Cleymans is ook fervent gebruiker van Wikipedia. Hij maakte al 189 pagina's aan en werkt vooral aan artikels van de eigen omgeving. [8]

Bronnen[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties