Geena Lisa Peeters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gina Peeters
Geena Lisa tijdens Steracteur Sterartiest Live on Stage (2008).
Geena Lisa tijdens Steracteur Sterartiest Live on Stage (2008).
Bijnaam Geena Lisa
Geboren 20 juli 1972
Origine Vlag van België België
Beroep presentatrice, omroepster, zangeres, actrice
Bekend van The Dinky Toys, Eén
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Geena Lisa, pseudoniem van Gina Peeters (Hamme[1], 20 juli 1972) is een Vlaamse presentatrice, omroepster, zangeres en gelegenheidsactrice.

Biografie[bewerken]

Als jong meisje stond Peeters al regelmatig op het podium met de Layabouts, de rockgroep van haar vader en oom. Samen met onder andere haar nichtje verzorgde ze de achtergrondzang. Na haar studie aan de kunsthumaniora in Antwerpen ging ze aan de slag in het reclamebureau van haar vader. In 1992 deed ze auditie bij de The Dinky Toys, waarmee ze twee jaar lang als achtergrondzangeres door Vlaanderen toerde.

Geena Lisa is daarnaast bekend van het VRT-programma Fata Morgana, dat ze elke zomer op locatie presenteerde, samen met Sergio en later met Steph Goossens. Ook presenteerde ze het programma Dans Mondial. Geena Lisa is ook omroepster van Eén. Ze presenteerde daarnaast het radioprogramma De raadkamer op Radio 2 en ze was twee seizoenen lang jurylid van het programma Steracteur Sterartiest. Geena Lisa nam in 2008 met het liedje Wheel Of Time deel aan Eurosong 2008. Hier eindigde ze vijfde in de tweede halve finale.

Als actrice verscheen ze in onder meer Wat nu weer?!, de kortfilm Straffe Koffie, Oesje!, De (V)Liegende Doos en Het Peulengaleis. Haar grootste rol was die van Cathy Vanbrabant in Stille Waters.

Geena Lisa trouwde in 1998 met Marc Dierickx, alias Coco Jr., die ze leerde kennen bij de The Dinky Toys. Samen kregen ze twee zonen. Het koppel ging in 2008 uiteen.

In de zomer van 2010, 2011 en 2012 presenteerde ze het muziekprogramma Vlaanderen Muziekland op Eén. Samen met Bart Peeters presenteerde ze in 2012 ook Radio 2 Zomerhit.[2]

Peeters was goed bevriend met collega-omroepster en -presentatrice Yasmine, met wie ze ook samen kleine muziekoptredens deed, samen met Truus Druyts.[3][4]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Fata Morgana: Geena Lisa keert terug naar geboortedorp Hamme op MediaWatchers.be, 21-07-2008
  2. Geena Lisa en Bart Peeters presenteren Radio 2 Zomerhit. deredactie.be (5 juli 2012) Geraadpleegd op 5 juli 2012
  3. Interview Hotel M, Eén, 25 juni 2014
  4. Interview Het Nieuwsblad, 12 juli 2014