Geordie Shore

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geordie Shore
Geordie Shore logo
Geordie Shore logo
Genre Realityserie
Ontwikkelaar MTV
Land van oorsprong Groot-Britannië
Taal Engels
Locatie Newcastle upon Tyne, Magaluf, Cancun, Amsterdam, Praag, Barcelona, Tignes, Sydney, Reykjavik, Parijs
Gerelateerde series Jersey Shore
Oh Oh Cherso
Oh Oh Tirol
Gandía Shore
The Valleys
Beauty School Cop Outs
Productie
Uitvoerend producent Suzanne Readwin
Steven Regan
Carolyn Reynolds
Kerry Taylor
Tony Wood
Productiebedrijf Lime Pictures
Uitzendingen
Start 24 mei 2011
Afleveringen 69 (inclusief specials)
Seizoenen 8 (9 inclusief miniseizoen "Magaluf Madness")
Netwerk MTV
Zender MTV
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Geordie Shore is een Engelse realityserie die wordt uitgezonden door MTV. Het programma wordt opgenomen in Newcastle upon Tyne. De serie is een Engelse variant van de Amerikaanse serie Jersey Shore. Geordie is een bijnaam voor een inwoner van Newcastle upon Tyne. Geordie Shore heeft hetzelfde format als Jersey Shore en de Nederlandse series Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol.

De serie draait om een aantal jongeren uit Noordoost-Engeland die met elkaar in een huis gaan wonen. De serie laat met name zien hoe de groep uitgaat en welke relaties er ontstaan. Ook wordt getoond hoe de jongeren baantjes uitvoeren, bijvoorbeeld als masseur, of in een mobiele spraytansalon.

De eerste twee seizoenen van Geordie Shore werden opgenomen in Newcastle upon Tyne. Tussen deze seizoenen in zat een tripje naar het Spaanse Magaluf. Het derde seizoen werd opgenomen in Cancun (Mexico), waar de cast spring break vierde. Het vierde seizoen vindt weer plaats in Newcastle. Het vijfde seizoen staat in het teken van Geordie Tours, waarin de castleden naar verschillende Europese plaatsen wordt gestuurd om daar vrijgezellenfeesten te organiseren. De plaatsen die aan worden gedaan, zijn Amsterdam, Praag, Barcelona en Tignes in de Franse Alpen. Seizoen zes vond plaats in Sydney en in seizoen zeven keert de groep weer terug naar Newcastle.

Geordie Shore kent een typisch plaatselijk taalgebruik van de jongeren. Ten eerste vanwege het typische Newcastle/Geordie accent en ten tweede vanwege de begrippen die veelvuldig gebruikt worden, zoals "pullin' birds" (meisjes versieren), "proper mint" (hartstikke leuk), "tashing on" (zoenen), "worldy" (mooi meisje), "buzzing" (het naar de zin hebben) en "gettin' mortal" (straalbezopen worden).

Geschiedenis[bewerken]

 • In januari 2011 werd de opdracht gegeven voor Geordie Shore. Het programma startte vervolgens op 24 mei 2011. Seizoen 1 bestaat uit zes afleveringen. In juni 2011 werden twee reünieafleveringen in Magaluf aangekondigd. Na Magaluf liet Greg Lake weten niet deel te nemen aan seizoen 2 van het programma. Hij wilde niet dat zijn reputatie aangetast zou worden. In seizoen 2 werd hij vervangen door Ricci Guarnaccio (25) en Rebecca Walker (18).
 • In seizoen 2 verhuisden de deelnemers van hun huis in Jesmond naar een nieuw huis in een omgebouwd magazijn in de buitenwijken van de stad. In januari 2012 lanceerden ze hun eigen geur om de première van seizoen 2 aan te duiden. De geur heet L’eau De Geordie en bevat volgens de deelnemers de essentie van Newcastle. Het is 's werelds eerste parfum die naar kebab ruikt.
 • Op 23 februari 2012 werd aangekondigd dat Geordie Shore in seizoen 3 in Cancun in Mexico zou plaatsvinden. Ook seizoen 3 bevat acht afleveringen. Newcastle heeft voordelen van de show door de toename van het toerisme.
 • Op 11 november 2012 verschenen de deelnemers op de MTV Europe Music Awards. Ze presenteerden de award voor Best Male, die Justin Bieber won.
 • Op 10 januari 2013 bevestigde MTV dat seizoen 5 van Geordie Shore plaats zou vinden op diverse locaties in Europa, waaronder Amsterdam, Barcelona, Praag and Tignes. Enkele deelnemers bevestigden op Twitter dat de opnames begonnen op 14 november 2012 en eindigden in december. Het seizoen begon op 19 februari 2013.
 • Op 25 februari werd onthuld dat seizoen 6 plaats zou vinden in Sydney, Australië en uitgezonden zou worden in de zomer van 2013. Gary bevestigde op Twitter dat de opnames voor dit seizoen begonnen op 2 april. Charlotte was absent in het begin en sloot zich op 7 april aan bij de rest van de deelnemers. Op 28 mei werd op de officiële Facebookpagina aangekondigd dat seizoen 6 zou beginnen op 9 juli 2013.
 • Op 5 juli 2013 werd seizoen 7 van Geordie Shore aangekondigd. De opnames begonnen op 26 juni 2013. Tijdens de opnames werden Holly en Vicky gearresteerd tijdens het uitgaan vanwege mishandeling tijdens het filmen. Ze werden tijdelijk geschorst wegens nog gaande onderzoeken. Op 12 juli 2013 werd bekend dat Sophie was ontslagen uit Geordie Shore wegens aanstootgevend gedrag tijdens de beruchte uitgaansnacht. Holly werd vrijgesproken op 21 augustus 2013. Er ontstond controverse op Twitter rondom het ontslag van Sophie, omdat ze haar gebruikersnaam op Twitter aan moest passen. Alle (ex-)deelnemers hebben hun naam in hun gebruikersnaam staan gevolgd door Gshore, Sophie moest Gshore vervangen door haar achternaam.
 • Op 13 augustus werd een nieuwe deelnemer aangekondigd voor seizoen 7. Dit bleek Marnie Simpson te zijn, Sophies jongere nicht. Ook werd aangekondigd dat seizoen 7 zou beginnen op 17 september 2013.
 • Op 22 oktober kondigde Holly aan dat seizoen 7 niet het einde was en er nog meer seizoenen zouden volgen.
 • Bijna een jaar na seizoen 7 werd op 4 juni 2014 de nieuwe trailer van seizoen 8 op YouTube geplaatst. Kort daarna werd bekendgemaakt dat seizoen 8 weer zou plaatsvinden in Newcastle en zou starten op 22 juli.
 • In de laatste aflevering van seizoen 9 vertelde Vicky haar huisgenoten dat ze wegging en niet meer terugkeerde. Dit omdat ze het idee had dat ze het leven zoals dat in het huis is, was ontgroeid.

Seizoenen[bewerken]

Jaar Seizoen Locatie Aantal afleveringen
2011 Seizoen 1 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 6
Magaluf Madness Magaluf, Spanje 2
2012 Seizoen 2 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 8
Seizoen 3 Cancun, Mexico 8
Seizoen 4 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 8
2013 Seizoen 5 Newcastle, Verenigd Koninkrijk e.a. 8
Seizoen 6 Sydney, Australië 8
Seizoen 7 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 6
2014 Seizoen 8 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 8
Seizoen 9 Newcastle, Verenigd Koninkrijk 8

Personages[bewerken]

De oorspronkelijke deelnemers aan Geordie Shore zijn Gary "Gaz" Beadle, Charlotte-Letitia Crosby, Jay Gardner, Holly Hagan, Greg Lake, Sophie Kasaei, Vicky Pattison en James Tindale.

Seizoen Afleveringen Naam Leeftijd toen het programma begon Afkomst Citaat
1– 46 Gary Beadle 23 Prudhoe, Northumberland "I should have a degree in pulling women."
1– 45 Charlotte-Letitia Crosby 20 Sunderland "I would never kiss anyone without a six-pack"
1– 45 Holly Hagan 18 Middlesbrough "I'm fit, I'm flirty and I've got double F's."
1–9 46 Vicky Pattison 23 Wallsend, North Tyneside "I am a Geordie girl with a V.I.P. edge."
1– 46 James Tindale 20 Consett, County Durham "The hardest graft I've ever done is doing my hair."
4– 22 Scott Timlin 24 Newcastle "Get me in this house 'cause I'm gonna tear the place up."
8– 8 Aaron Chalmers 26 Newcastle "I'm cheeky, colourful, and full of mischief."
8– 4 Kyle Christie 21 Newcastle "I'm gonna make sparks fly, and get everyone feisty."
7– 4 Marnie Simpson 18 South Shields "I am a natural beauty, real boobs, real hair."
1 8 Greg Lake 26 Whitley Bay, North Tyneside "Dress to impress - that's me."
1–3, 6, 7 26 Jay Gardner 25 Gateshead "My biggest fear is getting wrinkles."
1–7 44 Sophie Kasaei 21 South Shields "I could talk the back legs off a donkey!"
2–3 16 Rebecca Walker 18 Newcastle "I've got a bangin' body, and the banter to match."
2–5 29 Ricci Guarnaccio 24 Newcastle "Got the looks, got the charm; it just works."
4–5 16 Daniel Thomas-Tuck 19 County Durham "If you look up 'pulling' in the dictionary, my name would be next to it."

Naast deze personen keert ook een aantal anderen vaker terug in het programma, zoals huisbaas Anna, werkgever Cancun Chris en Joel, de vriend van Sophie (dit was tot en met seizoen 7 omdat dit Sophies laatste seizoen was).