Glen Duff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
In de Mountain Course ligt Glen Duff in het noorden, tussen Ginger Hall en Ramsey.

Glen Duff (Manx: zwart of donker dal) is een markant punt op het eiland Man. Het ligt langs de A3 Castletown - Ramsey bij de kruising met de B1 Road on the Ayre ("Bernaharra Road") in de civil parish Lezayre.

De Engineering Work Section, Highways Division van het Isle of Man Department of Transport heeft een depot bij Glen Duff met een strooizoutopslag die bekend is als de "igloo" vanwege het koepelvormige dak. Achter het depot ligt de voormalige Quarry (steengroeve) waar in het verleden de steenslag voor de wegen werd gewonnen.

Isle of Man TT en Manx Grand Prix[bewerken | brontekst bewerken]

Glen Duff ligt ook bij de 21e mijlpaal van de Snaefell Mountain Course, het stratencircuit dat gebruikt wordt voor de Isle of Man TT en de Manx Grand Prix. Glen Duff maakte ook al deel uit van de Four Inch Course die van 1908 tot 1922 werd gebruikt voor de RAC Tourist Trophy.

Circuitverloop[bewerken | brontekst bewerken]

21e mijlpaal en Glen Duff[bewerken | brontekst bewerken]

De A3 Castletown - Ramsey Road bij de 21e mijlpaal bij Glen Duff in de omgeving van Sulby.

Na Kerrowmoar 3, een snelle linker bocht, komen de coureurs op en 1,5 kilometer lang stuk richting Glentramman, met halverwege Glen Duff. Hoewel niet helemaal recht, wordt het op topsnelheid gereden, ondanks de slechte weg. Glen Duff is tegenwoordig alleen nog te herkennen aan de 21e mijlpaal, de "Igloo" en het depot bij de splitsing met Bernaharra Road die richting Andreas gaat. Hoewel het wegdek op Sulby Straight al door de coureurs gevreesd wordt, is het bij Glen Duff nog erger. De topcoureurs vertellen dat ze er het liefst wat gas terug zouden nemen, maar dat dit niet kan omdat ze dan tijd verliezen. Maar ze zien de weg slechts wazig door de trillingen. Steve Hislop moest in 1992 gas terug nemen met zijn Norton NRS 588 wankelmotor en hij was overtuigd dat hij hier de race tegen Carl Fogarty aan het verliezen was. Uiteindelijk won hij de race, en tijdens het diner 's avonds sprak hij de wedstrijd met Fogarty door. Die vertelde hem dat hij onderweg ook al wist dat hij de race ging verliezen, omdat hij bij Glen Duff gas moest minderen.