Goederenspoorlijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een goederenspoorlijn of goederenspoorweg is een spoorlijn waarop geen personenvervoer plaatsvindt, maar die uitsluitend wordt gebruikt voor het vervoer van goederen. "Lokaal" kan hier een betrekkelijk begrip zijn, zo is het hele Rotterdamse havengebied van Rotterdam-zuid tot aan de Maasvlakte voorzien van een uitgebreid spoorwegennet voor uitsluitend goederenvervoer. Indien er sprake is van een aansluiting op de hoofdspoorweg ten behoeve van plaatselijke industrie, dan spreekt men in Nederland van een stamlijn.

Goederenspoorlijnen in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Veel goederenspoorlijnen waren spoorlijnen waar oorspronkelijk (ook) personenvervoer plaatsvond. Toen in de jaren '30, '40 en '50 op veel spoorlijnen het personenvervoer werd opgeheven, bleven de lijnen vaak nog jaren in gebruik als goederenspoorlijn. Echter, vooral in de jaren '70 en '80 viel door de opkomst van de vrachtwagen ook het doek voor het goederenvervoer en werden de meeste van deze lijnen gesloten en vervolgens opgebroken. Hieronder staan een paar van die spoorlijnen aangegeven:

De volgende lijnen in Friesland waren oorspronkelijk tramlijn, maar zijn later omgebouwd tot goederenspoorlijn (allen inmiddels opgebroken):

Soms is er nog steeds goederenvervoer:

Andere lijnen zijn niet gesloopt, maar behouden voor toeristische exploitatie, zoals:

Het komt ook voor dat de lijn buiten gebruik wordt gesteld, maar niet is opgebroken:

Tot slot is er nog de Spoorlijn Rotterdam - Zevenaar (Betuweroute); deze is speciaal aangelegd voor goederenvervoer tussen Rotterdam en het Ruhrgebied.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]