Golf Club BurgGolf Purmerend

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Golfclub BurgGolf Purmerend
Luchtfoto
Plaats Purmerend
Oprichting 2001
Architect Tom McAuley (36 holes) en Bruno Steensels (9 holes)
Status A
Informatie
Holes 45 + korte baan
Par 72
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Golfclub BurgGolf Purmerend is een Nederlandse golfclub, opgericht in 2001. De leden spelen op de golfbaan van BurgGolf Purmerend.

De golfbaan ligt in de Purmer-polder en werd in de eerste jaren bespeeld door Golfclub de Purmer. Er waren in 1989 reeds 27 holes.

In 2001 werd de baan overgenomen door BurgGolf. Er werden meteen 9 holes bijgemaakt, weer door Tom McAuley ontworpen. In het jaar daarop kwamen er nog eens 9 holes bij, ditmaal van Bruno Steensels.

Golfclub Purmerend heeft ook een Business Club. Net als de gewone leden kunnen de bedrijfsleden kiezen uit twee soorten lidmaatschap, lokaal of nationaal. Lokaal betekent dat het lidmaatschap geldt voor Purmerend, een nationaal lidmaatschap geeft ook recht op spelen op de andere BurgGolfbanen: Gendersteyn Veldhoven, Haverleij, Herckenbosch,St Nicolaasga, Wijchen en Zoetermeer.

In 2021 werd bekend dat de golfbaan in de toekomst mogelijk moet plaatsmaken voor woningbouw.[1]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]