Golfclub Almeerderhout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Golfclub Almeerderhout
Golfclub Almeerderhout
Plaats Almere
Oprichting 1986
Architect Joan Dudok van Heel
Status A
Informatie
Holes 27
Par 72
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf
Overzicht van de golfbaan

Almeerderhout is een Nederlandse golfclub in Almere.

De baan[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf het begin heeft Almeerderhout 18 holes gehad en een 9 holes Par3-oefenbaan, ontworpen door Joan Dudok van Heel. Later werden nog 9 holes aan toegevoegd ontworpen door Bruno Steensels.
Op 10 september 1988 werd de club door Prins Claus geopend. Het was dubbel feest, want op dezelfde dag verleende de Nederlandse Golf Federatie de officiële B-status aan de golfclub. Op 18 oktober 1989 werd de A-status verleend.

Uitdagend. Die term past perfect bij de aantrekkelijke 27-holes baan op circa 120 hectare geonduleerd terrein. Gelegen in een bosgebied waarin zang- en roofvogels, zwanen en eenden, konijnen, vossen, reeën en ander klein wild hun natuurlijk domein hebben. Pittig en uitdagend vanwege mooie doglegs, de waterpartijen, maar liefst 113 bunkers en de onvoorspelbare wind.

De baan heeft een A-status. De 27 holes zijn verdeeld in drie lussen van 9 holes (IJmeer, Gooimeer en Markermeer, alle drie Par 36). Iedere lus heeft een lengte van ruim 3000 meter. De langste hole is Markermeer 2, met een lengte van 522 meter vanaf de men ’s backtee.

Golfers die willen oefenen, kunnen terecht op een ruime Driving Range met een grotendeels overdekte afslag, drie oefenbunkers, twee chippinggreens en een puttinggreen. Bovendien beschikt Golfclub Almeerderhout over een volwaardige 9-holes Par 3, waarvan de langste hole ruim 150 meter is. Mooi voor de beginner, maar ook voor de gevorderde speler die zijn korte spel wil trainen.

Het clubhuis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 januari 1988 werd het clubhuis geopend. Het ontwerp is gemaakt door architect Willem Adriaan Quispel. Na een brand is er een nieuw groter Clubhuis neergezet. In het multifunctionele clubhuis met op de begane grond de receptie, secretariaat, twee luxe kleedkamers voor heren en dames, en de golfshop van Foregolfers en is op de eerste verdieping het restaurant gevestigd. Grand-Café ’t Hout is dagelijks geopend voor horeca, à la carte en/of besloten partijen. In een sfeervolle entourage, waar u vanaf het grote terras een prachtig uitzicht heeft op de slothole van IJmeer (links) en Markermeer (midden) en geniet u van een ruime keuze aan heerlijke gerechten.

De vereniging[bewerken | brontekst bewerken]

Met ruim 1800 leden is Almeerderhout één van de grootste clubs van Nederland. De sfeer binnen de vereniging is vriendelijk en saamhorig. Er worden veel activiteiten georganiseerd door en voor leden. De vereniging is NGF ‘Committed to Jeugd’ en ‘Committed to Family’. Daarnaast is er ook een Businessclub met ruim 80 leden.

Professionals[bewerken | brontekst bewerken]

Pro's die op Almeerderhout les geven zijn Marald van Reijsen, Marcel Vollema, Margriet Kragten, Tom Stam en Charlotte Lemstra.

Gasten[bewerken | brontekst bewerken]

Greenfeespelers zijn welkom op onze 27-holes baan met een geldig WHS-handicapbewijs of clubhandicap 54 (golfvaardigheidsbewijs). Het zelfstandig spelen op de 9 holes Par 3-baan is mogelijk voor personen die in het bezit zijn van een Clubhandicap (golfvaardigheidsbewijs) en die beschikken over golfbaanpermissie of baangeschiktheidstoets. U kunt voor en na uw golfronde genieten van een versnapering in het Grand Café ’t Hout. Daarnaast kunt u zelf uw evenement organiseren bij Golfclub Almeerderhout. Dit kan een clinic of een gastwedstrijd zijn.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]